Δείτε μας:

 

 

 

HOME - ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Άρθρα

Συνεντεύξεις

Επιμελητήρια

Εκδηλώσεις

Διπλωματία

Άμυνα

Τι πραγματικά μας προτείνουν οι Γάλλοι;

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η Γαλλία θα διασφαλίσει ότι οι δυνατότητες του ΠN θα αναβαθμιστούν για να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες (αναβάθμιση MEKO και ενδιάμεση λύση), αλλά επίσης θα προετοιμαστεί και για το μέλλον με 4 φρεγάτες τελευταίας γενιάς, με κάποιες να κατασκευάζονται στην Ελλάδα. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες κατασκευή της πρώτης φρεγάτας θα γίνει στη Γαλλία και θα εξασφαλίσει την επιχειρησιακή αξιοποίηση για την Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες οι ναυπήγηση των επόμενων τριών φρεγατών θα γίνει στη χώρα μας.
Επίσης, η Γαλλία προσφέρει και την αναβάθμιση των ελληνικών φρεγατών ΜΕΚΟ. Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι το ποιο θα είναι το πλοίο ενδιάμεσης λύσης που θα προσφέρει το Παρίσι στην Αθήνα.

___________________________________________________________

Ιάκωβος Τσούνης: Ενας Έλληνας προς μίμηση

Ο Ιάκωβος Τσούνης είναι ένας Έλληνας προς μίμηση. Δώρισε την περιουσία του, 23 εκατομμύρια ευρώ και 60 αποβατικά σκάφη στις Ένοπλες Δυνάμεις.Ο Ιάκωβος Τσούνης, γεννήθηκε στην Πάτρα και είναι απόγονος των αγωνιστών του 1821, Λονταίων και Πετμεζαίων. Ο πατέρας του, Κωνσταντίνος, ήταν δασάρχης και ο Ιάκωβος ήταν το τελευταίο από 13 παιδιά. Πολέμησε σε ηλικία 15 ετών στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940. Ξεκίνησε ως εκτελωνιστής στον Πειραιά. Το 1966 εισέρχεται στην ναυτιλία ως εφοπλιστής, αποκτώντας συνολικά 13 εμπορικά πλοία και σχηματίζοντας μεγάλη περιουσία. Από τότε αρχίζει και η μεγάλη φιλανθρωπική του δράση. Δημιούργημά του επίσης είναι το Μουσείο, που βρίσκεται παραπλεύρως της μόνιμης κατοικίας του στην οδό Κύπρου, στου Παπάγου.
___________________________________________________________

Στις 12/1/2021

Διαπιστεύεσεις Πρέσβεων

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κ.Σακελλαροπούλου, δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στις 12/1/2021 διαδοχικά τα διαπιστευτήρια των νέων Πρέσβεων της Λεττονίας Peteris Karlis Elferts, της Αργεντινής Maria Lucia Dougherty de Sanchez, της Αλβανίας Luela Hajdaraga, της Ιαπωνίας Yasunori Nakayama, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Sulaiman Hamid Salem Al Mazroui και της Σαουδικής Αραβίας Saad bin Abdulrahman Alammar...Περισσότερα
___________________________________________________________

Οι νέοι Γενικοί Γραμματείς του ΥΠΕΞ

Οι νέοι Γενικοί Γραμματείς του ΥΠΕΞ είναι οι εξης:

Υπηρεσιακός Γραμματέας ΥΠΕΞ (Πρέσβης Α΄): Θεμιστοκλής Δεμίρης

Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας: Γρηγόρης Δημητριάδης

Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού: Γιάννης Χρυσουλάκης

Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας, Θρησκευτικών και Προξενικών Υποθέσεων: Κωστής Αλεξανδρής

_______________________________________________________

National Day of Embassy

The National Day of Sweden

Photos

The National Day of Poland
      Photos

 

            
 All National Days
ο
f Embassies

 

Νέο σοκ από το ΕΛΙΑΜΕΠ

Μετά τις δηλώσεις του Θάνου Βερέμη (επίσης ΕΛΙΑΜΕΠ) περί "τουρκικής εισβολής και κατάληψης του Καστελόριζου" και "στρατοπέδων συγκέντρωσης του πληθυσμού" το διαβόητο ίδρυμα "κτύπησε" ξανά.
Ο Παναγιώτης Ιωακειμίδης και σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα gnomionline.gr αναφέρει με εξαιρετική "άνεση" ότι η Τουρκία και "θεμιτούς στόχους έχει στο Αιγαίο και δίκαια επιχειρήματα"! και συνεχίζοντας ανέφερε πως " η Τουρκία έχει και θεμιτούς στόχους και δίκαια επιχειρήματα στο Αιγαίο! Καμιά πλευρά δεν έχει απόλυτο δίκιο"!
Εάν αυτό δεν είναι πλήρης υιοθέτηση του τουρκικού αναθεωρητισμού και επεκτατισμού τότε τι είναι; Αρκετά σενάρια έχουν ακουστεί αναφορικά με τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού τους τελευταίους μήνες.
Μετά την απόφαση που πήρε η Αθήνα τον περασμένο Ιούλιο να "παγώσει" την ελληνογαλλική συμφωνία που προέβλεπε και την προμήθεια των φρεγατών Belh@rra έχουν ακουστεί πολλά σενάρια, τελευταίο ήταν αυτό με την πρόταση της Ιταλίας.

Βεβήλωσαν τα γκράφιτι με τους Ήρωες της Επανάστασης

Δεν άντεξαν ούτε μία ημέρα οι... γνωστοί-άγνωστοι, οι οποίοι φρόντισαν να βεβηλώσουν τις προσωπογραφίες 12 ηρώων της Επανάστασης με τις οποίες ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης θέλησε να τιμήσει την συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση.
Τα έργα του ζωγράφου που υπογράφει ως "Εύρυτος" βρέθηκαν στο στόχαστρο εθνομηδενιστών, η δράση των οποίων προκάλεσε την "έκρηξη" του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης "Οι Νενέκοι εξακολουθούν να μην θέλουν καμία αναφορά σε εθνικό σύμβολο" και διαβεβαιωσε ότι θα αποκατασταθεί το έργο.

Colmar:

Η πιο όμορφη πόλη της Ευρώπης;
 

Το Colmar είναι μια μικρή πόλη στη βορειοανατολική Γαλλία, με πληθυσμό περίπου 65.000 κατοίκους. Είναι γνωστή για τα μουσεία της αλλά και για τα πολλά αρχιτεκτονικά της μνημεία.
Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το Colmar είναι η πιο όμορφη πόλη στην Ευρώπη. Και βλέποντας κανείς τις φωτογραφίες που ακολουθούν, είναι δύσκολο να διαφωνήσει με αυτό!
...

Austin Healey 100M

Συλλεκτικό και elegant

Μόνο 640 Austin Healey 100M "Le Mans" υπάρχουν ακόμα κι αυτά κατασκευάστηκαν μεταξύ 1955 και 1956....

 

Βιβλίο: Νέα Κυκλοφορία από τον Δημήτρη Μωραίτη

AΝΔΡΑΣ: Πως Σκέφτεται, Πως λειτουργεί

'''Κάποια στιγμή πρέπει να μπει τέλος στην δικτατορία της αμάθειας, της απαιδευσιάς, της παρερμηνείας και της αλαζονείας. Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε να είμαστε ΑΝΔΡΕΣ πέρα απ δογματισμούς, ιδεοληψίες και στερεότυπα''
O "AΝΔΡΑΣ Πως Σκέφτεται, Πως λειτουργεί", του Δημήτρη Μωραΐτη
είναι ενα βιβλίο οδηγός για να μεγαλώνεις ως γνήσιος ΑΝΔΡΑΣ!.
Ένα βιβλίο μοναδικό που έχει την δύναμη να σου αλλάξει την οπτική απέναντι στην Ζωή!


...Περισσότερα
 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Παλαιότερες εκδηλώσεις...

diplomatic.gr     2008 - 2012    web design & development YADES PUBLICATIONS by designer Antonis Vikelis