Δείτε μας:

 

 

 

HOME - ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Άρθρα

Συνεντεύξεις

Επιμελητήρια

Εκδηλώσεις

Διπλωματία

Άμυνα

Aπό νησιά τον Οκτώβριο

Μεταφορά 94 ασθενών από την Πολεμική Αεροπορία

Υπερέβησαν τις 300 ώρες πτήσης τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας, τον Οκτώβριο για να μεταφέρουν ασθενείς από νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου και να συμμετάσχουν σε αποστολές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και πυρόσβεσης.
Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΑ, αεροσκάφη C-27j και C-130, Legacy-484 και GV-678 καθώς και ελικόπτερα Σούπερ Πούμα, AB-205 και AB-212 εκτέλεσαν 71 αποστολές τον Οκτώβριο προκειμένου να μεταφέρουν 94 ασθενείς από νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου σε νοσοκομεία των αστικών κέντρων, συμπληρώνοντας 163,5 ώρες πτήσεως.
Την ίδια ώρα πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-415, CL-215 και PZL πραγματοποίησαν 70 εξόδους για την κατάσβεση πυρκαγιών συμπληρώνοντας 127 ώρες πτήσεως.
Εν τω μεταξύ ελικόπτερα Σούπερ Πούμα και AB-205 πραγματοποίησαν 5 εξόδους σε ξηρά και θάλασσα για τον εντοπισμό και διάσωση αγνοούμενων.
Τα ελικόπτερα εντόπισαν 3 αγνοουμένους ενώ σε συνεργασία με άλλους φορείς (λιμενικό Σώμα, ΕΚΑΒ, ιδιωτικά πλοία κλπ), διεσώθη άλλος ένας αγνοούμενος. Τα ελικόπτερα συμπλήρωσαν 11,8 ώρες πτήσεως.

___________________________________________________________

Το μαχητικό 6ης γενιάς της Ρωσίας θα είναι αόρατο και μη επανδρωμένο

Μετά την ανάπτυξη του μαχητικού 5ης γενιάς Sukhoi Su-57 stealth (αρχικά γνωστό ως PAK FA T-50) με το οποίο ήδη εξοπλίζεται η ρωσική πολεμική αεροπορία, πηγές του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας αναφέρουν ότι ήδη ξεκίνησε ο σχεδιασμός μαχητικού 6ης γενιάς που θα έχει χαρακτηριστικά stealth και θα είναι μη επανδρωμένο (Drone/UCAV).
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το πρωτότυπο μαχητικό drone 6ης γενιάς με την κωδική ονομασία "Κυνηγός" (Okhotnik) θα κάνει την παρθενική του πτήση στο τέλος του τρέχοντος έτους και θα έχει το μέγεθος ενός F-15 της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας. Τα αρχικά χαρακτηριστικά του πρωτοτύπου είναι: Μέγιστη ταχύτητα 600 χλμ/ώρα, μέγιστη εμβέλεια 3.500 χλμ, ωφέλιμο φορτίο 2 τόνοι.
Η τεχνολογική υπεροχή των ΗΠΑ στον αέρα, που άρχισε να ταλανίζεται με την εμφάνιση των Su-57 ως αντίπαλον δέος στα F-35, είναι βέβαιο ότι θα δοκιμαστεί σκληρά με την ανάπτυξη του νέου ρωσικού αόρατου drone "Okhotnik".

___________________________________________________________

Προεδρικό Μέγαρο, 28/2/2018

Eτήσια Δεξίωση προς τιμήν του Διπλωματικού Σώματος

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στις 28/2 παρέθεσε την καθιερωμένη δεξίωση προς τιμήν του Διπλωματικού Σώματος στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας...Photos►

 

 

___________________________________________________________


Ομιλία και δεξίωση στην Αθηναϊκή Λέσχη στις 8/3/2016

Ιωάννης Λύρας: 10 χρόνια επίτιμος πρόξενος της Βραζιλίας

Ο επίτιμος πρόξενος της Βραζιλίας στον Πειραιά και γνωστός πλαστικός χειρουργός Δρ Ιωάννης Λύρας. γιόρτασε τα 10 χρόνια της προξενικής του ιδιότητας, με ομιλία και δεξίωση στην Αθηναϊκή Λέσχη, παρουσία της αυτού εξοχότης τον πρέσβη της Βραζιλίας στην Ελλάδα Κο Edgard Antonio Casciano, του ο Γενικού Γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Προξενικών Σωμάτων (FICAC) Κου Νικόλαου Μαργαρόπουλου, του πρόεδρου του Προξενικού Σώματος Ελλάδος (CCG) κου Νικόλαου Σούτου και πολλών πρεσβευτών της Ελλάδο ...Περισσότερα

_______________________________________________________

National Day of Embassy

The National Day of Sweden

Photos

The National Day of Poland
      Photos

 

            
 All National Days
ο
f Embassies

 

Προεδρικό Μέγαρο, 26/92019

Διαπιστεύσεις Νέων Πρέσβεων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Π.  Παυλόπουλος, δέχθηκε στο Προεδρικο Μέγαρο στις 26/9/2019 διαδοχικά τα διαπιστευτήρια των νέων Πρέσβεων της Γαλλίας, κ. Patrick Maisonnave, του Ισραήλ κ. Yossi Amrani και του Βελγίου καs Francoise Gustin.
Περισσότερα

Νέος πρέσβης της Γερμανίας ο Ερνστ Ράιχελ

Ο νέος πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, Ερνστ Ράιχελ, συστήθηκε στους Έλληνες πολίτες μέσα από ένα βίντεο που "ανέβασε" στον λογαριασμό του στο Twitter. Στο βίντεο, ο κ. Ράιχελ δηλώνει ενθουσιασμένος για την υποδοχή και αναφέρεται στους στόχους που έχει θέσει, στη διάρκεια της θητείας του.
ο μήνυμα του νέου Γερμανού πρέσβη, αναφέρει:
"Η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να είναι περήφανη για την ιστορία της. Τουναντίον η Γερμανία αισθάνεται ντροπή για τον τρόμο και τα δεινά που σκόρπισε στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Εμείς οι Γερμανοί έχουμε χρέος να μην το λησμονούμε αυτό ποτέ., Είναι στο χέρι μας όμως να φτιάξουμε ένα καλύτερο παρόν και μέλλον".

Η Αλ. Παπαδοπούλου διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού

Τον Β. Καλπαδάκη αντικαθιστά η πρέσβης, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου στη θέση του διπλωματικού συμβούλου του νέου πρωθυπουργού.
Η κα Παπαδοπούλου εισήλθε στο διπλωματικό σώμα το 1981 και το 2006 έγινε πρέσβης. Από το 2002 ως το 2007 διετέλεσε αναπληρώτρια Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ. Από το 2007 ως το 2012 υπήρξε επικεφαλής του γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια και το 2013 τοποθετήθηκε επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ, θέση από την οποία εργάστηκε για την ελληνική Προεδρία στην ΕΕ.
Διετέλεσε μόνιμη αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ε.Ε. για ένα χρόνο (2014-2015), όταν τον Οκτώβριο του 2015 μετατέθηκε στο Μοντεβίδεο της Ουρουγουάης. Το 2016 διορίστηκε επικεφαλής της Ευρωπαϊκής μη στρατιωτικής αποστολής της Ε.Ε. στο Κόσοβο (EULEX Κόσοβο).

Οι νέοι Γενικοί Γραμματείς του ΥΠΕΞ

Οι νέοι Γενικοί Γραμματείς του ΥΠΕΞ είναι οι εξης:

  • Υπηρεσιακός Γραμματέας ΥΠΕΞ (Πρέσβης Α΄): Θεμιστοκλής Δεμίρης

  • Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας: Γρηγόρης Δημητριάδης

  • Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού: Γιάννης Χρυσουλάκης

  • Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας, Θρησκευτικών και Προξενικών Υποθέσεων: Κωστής Αλεξανδρής

Colmar:

Η πιο όμορφη πόλη της Ευρώπης;
 

Το Colmar είναι μια μικρή πόλη στη βορειοανατολική Γαλλία, με πληθυσμό περίπου 65.000 κατοίκους. Είναι γνωστή για τα μουσεία της αλλά και για τα πολλά αρχιτεκτονικά της μνημεία.
Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το Colmar είναι η πιο όμορφη πόλη στην Ευρώπη. Και βλέποντας κανείς τις φωτογραφίες που ακολουθούν, είναι δύσκολο να διαφωνήσει με αυτό!
...

Austin Healey 100M

Συλλεκτικό και elegant

Μόνο 640 Austin Healey 100M "Le Mans" υπάρχουν ακόμα κι αυτά κατασκευάστηκαν μεταξύ 1955 και 1956....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Παλαιότερες εκδηλώσεις...

diplomatic.gr     2008 - 2012    web design & development YADES PUBLICATIONS by designer Antonis Vikelis