Δείτε μας:

 

 

 

HOME - ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Άρθρα

Συνεντεύξεις

Επιμελητήρια

Εκδηλώσεις

Διπλωματία

Άμυνα

Στις 23/10/2020

Διαπιστεύσεις Πρέσβεων

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κ.Σακελλαροπούλου, δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στις 23/10/2020 διαδοχικά τα διαπιστευτήρια των νέων Πρέσβεων της Μάλτας, Joseph Cuschieri, της Ιρλανδίας Iseult Fitzgerald, του Μπαγκλαντές, Ashud Ahmed και της Φινλανδίας, Jari Gustafsson.
..Photos►

___________________________________________________________

Το μαχητικό 6ης γενιάς της Ρωσίας θα είναι αόρατο και μη επανδρωμένο

Μετά την ανάπτυξη του μαχητικού 5ης γενιάς Sukhoi Su-57 stealth (αρχικά γνωστό ως PAK FA T-50) με το οποίο ήδη εξοπλίζεται η ρωσική πολεμική αεροπορία, πηγές του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας αναφέρουν ότι ήδη ξεκίνησε ο σχεδιασμός μαχητικού 6ης γενιάς που θα έχει χαρακτηριστικά stealth και θα είναι μη επανδρωμένο (Drone/UCAV).
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το πρωτότυπο μαχητικό drone 6ης γενιάς με την κωδική ονομασία "Κυνηγός" (Okhotnik) θα κάνει την παρθενική του πτήση στο τέλος του τρέχοντος έτους και θα έχει το μέγεθος ενός F-15 της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας. Τα αρχικά χαρακτηριστικά του πρωτοτύπου είναι: Μέγιστη ταχύτητα 600 χλμ/ώρα, μέγιστη εμβέλεια 3.500 χλμ, ωφέλιμο φορτίο 2 τόνοι.
Η τεχνολογική υπεροχή των ΗΠΑ στον αέρα, που άρχισε να ταλανίζεται με την εμφάνιση των Su-57 ως αντίπαλον δέος στα F-35, είναι βέβαιο ότι θα δοκιμαστεί σκληρά με την ανάπτυξη του νέου ρωσικού αόρατου drone "Okhotnik".

___________________________________________________________

Προεδρικό Μέγαρο, 28/2/2018

Eτήσια Δεξίωση προς τιμήν του Διπλωματικού Σώματος

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στις 28/2 παρέθεσε την καθιερωμένη δεξίωση προς τιμήν του Διπλωματικού Σώματος στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας...Photos►

 

 

___________________________________________________________


Ομιλία και δεξίωση στην Αθηναϊκή Λέσχη στις 8/3/2016

Ιωάννης Λύρας: 10 χρόνια επίτιμος πρόξενος της Βραζιλίας

Ο επίτιμος πρόξενος της Βραζιλίας στον Πειραιά και γνωστός πλαστικός χειρουργός Δρ Ιωάννης Λύρας. γιόρτασε τα 10 χρόνια της προξενικής του ιδιότητας, με ομιλία και δεξίωση στην Αθηναϊκή Λέσχη, παρουσία της αυτού εξοχότης τον πρέσβη της Βραζιλίας στην Ελλάδα Κο Edgard Antonio Casciano, του ο Γενικού Γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Προξενικών Σωμάτων (FICAC) Κου Νικόλαου Μαργαρόπουλου, του πρόεδρου του Προξενικού Σώματος Ελλάδος (CCG) κου Νικόλαου Σούτου και πολλών πρεσβευτών της Ελλάδο ...Περισσότερα

_______________________________________________________

National Day of Embassy

The National Day of Sweden

Photos

The National Day of Poland
      Photos

 

            
 All National Days
ο
f Embassies

 

Επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα

Κυρίαρχο δικαίωμα κάθε κράτους να καθορίσει το εύρος των χωρικών υδάτων έως τα 12 μίλια

Όταν προκύπτει ζήτημα οριοθέτησης της αιγιαλίτιδας ζώνης μεταξύ όμορων χωρών, αυτό πρέπει να επιλύεται σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, τονίζει με σαφήνεια, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, κάνοντας ρητή αναφορά στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, ο Σεργκέι Λαβρόφ διαμηνύει ότι η θέση της Ρωσίας βασίζεται στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και σημειώνει πως προβλέπεται ότι κάθε κράτος έχει το κυρίαρχο δικαίωμα να καθορίσει το εύρος των χωρικών υδάτων του έως τα 12 ναυτικά μίλια.

Στις 7/7/2020

Συνάντηση Αν. ΥΠΕΞ Μ.  Βαρβιτσιώτη με τους Επικεφαλής των Διπλωματικών Αρχών της ομάδας Visegrad

Επ' ευκαιρία της ανάληψης της προεδρίας της ομάδας Visegrad από την Πολωνία για την περίοδο Ιουλίου 2020-Ιουλίου 2021, ο Επιτετραμμένος της πολωνικής πρεσβείας, Tomasz Wiśniewski, παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με τη συμμετοχή των εδώ Πρέσβεων των κρατών-μελών της ομάδας V4. Στο γεύμα με τον Αναπληρωτή Υπουργό παρακάθισαν οι Πρέσβεις της Ουγγαρίας, Erik Edgar Haupt, της Σλοβακίας, Iveta Hricova και της Τσεχίας, Jakub Karfik.
Κατά τη συνάντηση, ο Πολωνός Επιτετραμμένος παρουσί
ασε στον Αναπληρωτή Υπουργό, συνοπτικά, τις προτεραιότητες της πολωνικής προεδρίας της ομάδας Visegrad και σημείωσε ότι προσβλέπει σε πιο στενή συνεργασία των V4 με την Eλλάδα.

Στις 7/7/2020

Συνάντηση Αν. ΥΠΕΞ Μ.  Βαρβιτσιώτη  με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αντρέι Μασλόβ


Συνάντηση είχε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Αντρέι Μασλόβ.
Ειδικότερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον συνομιλητή του για την τρέχουσα Ελληνική Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης και για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται τον Νοέμβριο στην Αθήνα ενόψει του εορτασμού της 70ής επετείου από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Συζητήθηκαν περαιτέρω θέματα συνεργασίας των δύο πλευρών τόσο στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης όσο και στο πλαίσιο της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας της οποίας συμπρόεδρος, από ελληνικής πλευράς, είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός και από ρωσικής ο Υπουργός Μεταφορών κ. Dietrich. Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί, το συντομότερο δυνατόν, η επικοινωνία των δύο συμπροέδρων, η οποία είχε αναβληθεί νωρίτερα τον Μάρτιο, λόγω πανδημίας.

Στην Αθήνα, στις 3/7/2020

Συνάντηση Υφ. ΥΠΕΞ, Κ. Βλάση, με την Πρέσβη της Αυστρίας, Hermine Poppeller

Με την Πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα, Hermine Poppeller, συναντήθηκε στις 3/7/2020 στο γραφείο του ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στους άξονες πολιτικής για τον Απόδημο Ελληνισμό, κάνοντας ειδική μνεία στο δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων στο εξωτερικό. Η αυστριακή Πρέσβης υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας των δύο κρατών σε ανώτατο επίπεδο, στο πλαίσιο της συμμετοχής Ελλάδας και Αυστρίας στο Smart Covid-19 Management Group, ενώ αναφέρθηκε στη μακρόχρονη παρουσία Ελλήνων στην Αυστρία, η οποία αποτελεί γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο λαών.

Οι νέοι Γενικοί Γραμματείς του ΥΠΕΞ

Οι νέοι Γενικοί Γραμματείς του ΥΠΕΞ είναι οι εξης:

  • Υπηρεσιακός Γραμματέας ΥΠΕΞ (Πρέσβης Α΄): Θεμιστοκλής Δεμίρης

  • Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας: Γρηγόρης Δημητριάδης

  • Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού: Γιάννης Χρυσουλάκης

  • Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας, Θρησκευτικών και Προξενικών Υποθέσεων: Κωστής Αλεξανδρής

Colmar:

Η πιο όμορφη πόλη της Ευρώπης;
 

Το Colmar είναι μια μικρή πόλη στη βορειοανατολική Γαλλία, με πληθυσμό περίπου 65.000 κατοίκους. Είναι γνωστή για τα μουσεία της αλλά και για τα πολλά αρχιτεκτονικά της μνημεία.
Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το Colmar είναι η πιο όμορφη πόλη στην Ευρώπη. Και βλέποντας κανείς τις φωτογραφίες που ακολουθούν, είναι δύσκολο να διαφωνήσει με αυτό!
...

Austin Healey 100M

Συλλεκτικό και elegant

Μόνο 640 Austin Healey 100M "Le Mans" υπάρχουν ακόμα κι αυτά κατασκευάστηκαν μεταξύ 1955 και 1956....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Παλαιότερες εκδηλώσεις...

diplomatic.gr     2008 - 2012    web design & development YADES PUBLICATIONS by designer Antonis Vikelis