HOME - ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 
Άρθρα

Συνεντεύξεις

Εκδηλώσεις

Διπλωματία

Άμυνα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ


Στις 12/12 στην αιθουσα του ΕΒΕΑ

Επιχειρηματικό συνέδριο Ελλάδας - Κίνας

Ευνοϊκό κλίμα για διείσδυση των ελληνικών προϊόντων στην αγορά της Κίνας έχουν δημιουργήσει οι πρόσφατες εξελίξεις σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, καθώς έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη προς τη χώρα μας.  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το συμπέρασμα αυτό προέκυψε κατά τη διάρκεια των εργασιών του επιχειρηματικού Συνεδρίου Ελλάδας - Κίνας, που πραγματοποιήθηκε στις 12/12 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Ε.Β.Ε.Α., κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει προωθήσει και προωθεί όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν το επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα μας και δίνουν τέλος στο καθεστώς αβεβαιότητας που επικρατούσε το προηγούμενο διάστημα. Απόδειξη αποτελούν οι πρόσφατες αποφάσεις των εταίρων μας για την απρόσκοπτη συνέχιση της δανειοδότησης της χώρας μας, προκειμένου να βγει άμεσα από την κρίση και να επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά.

Τέλος, ο κ. Μίχαλος κάλεσε τις ελληνικές και κινεζικές επιχειρήσεις να ανοίξουν νέους δρόμους συνεργασίας στο άμεσο μέλλον, αξιοποιώντας το γόνιμο έδαφος που έχει καλλιεργηθεί. Τομείς όπως η ναυτιλία και η ναυπηγική, ο τουρισμός, οι υποδομές, το εμπόριο, η τεχνολογία κ.ά. παρέχουν εξαιρετικές δυνατότητες για επενδύσεις και κοινές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που και τα δύο μέρη μπορούν πλέον να αξιοποιήσουν μέσα από τις νέες δυνατότητες που αποκτά η ελληνική οικονομία. O κ. Wang Jinzhen, Αντιπρόεδρος του 'Συμβουλίου της Κίνας για την προώθηση του Διεθνούς Εμπορίου', ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του κ. Μίχαλου, υποσχέθηκε να συμβάλλει στη μεγαλύτερη αποδοχή από την κινεζική αγορά των ελληνικών προϊόντων. Συγκεκριμένα, προσκάλεσε το ΕΒΕΑ να συμμετάσχει με ελληνικές εταιρείες σε Διεθνές Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2013 στην Κίνα και δεσμεύθηκε ότι η Κινεζική πλευρά θα πράξει τα μέγιστα για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων. Στο συνέδριο απηύθυνε, επίσης, χαιρετισμό ο κ. Παναγιώτης Μίχαλος, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας, του Υπουργείου Εξωτερικών και συμμετείχαν ως ομιλητές, ο κ. Sun Wei, αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της κρατικής εταιρείας 'China Shipbuilding Corp.' και η κα Αγγελική Μιχαλοπούλου, Διευθύντρια Μονάδας Προσέλκυσης Επενδύσεων του 'Invest in Greece'. Μετά το τέλος του Επιχειρηματικού Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν επιχειρηματικές επαφές μεταξύ επιχειρήσεων των δύο μερών.
Το ανωτέρω συνέδριο αποτελεί μέρος πρωτοβουλίας του Ε.Β.Ε.Α. για την διεθνή προβολή της χώρας μας και τις δυνατότητες που αυτή προσφέρει ως επενδυτικός προορισμός.

___________________________________________________________________________________________________

 

 

Επίθεση φιλίας από Γερμανούς αξιωματούχους

Αποδοκιμάζει τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο αποδοκιμάζει τα χτεσινά γεγονότα στη Θεσσαλονίκη που προκάλεσε μια μικρή μερίδα εργαζομένων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ειδικά την περίοδο αυτή που μετά από συστηματική εργασία παρατηρείται μια συνεχής βελτίωση στις Ελληνογερμανικές σχέσεις, τέτοιου είδους διαμαρτυρίες προκαλούν μεγάλη ζημιά και οπισθοδρόμηση, σημειώνει το Επιμελητήριο σε ανακοίνωσή του."Τόσο ο Υφυπουργός Eργασίας της Γερμανίας, κ. Hans-Joachim Fuchtel, όσο και ο Γενικός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Wolfgang Hοlscher-Obermaier, είναι άτομα που πιστεύουν στην Ελλάδα και στους Έλληνες και εργάζονται αθόρυβα και ακούραστα προωθώντας τις Ελληνικές θέσεις μέσα στην πολύ δύσκολη συγκυρία που ζει σήμερα η χώρα".

___________________________________________________________________________________________________

 

Μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις και αύξηση των εμπορικών συναλλαγών με την Παλαιστίνη

1ο Έλληνο-Παλαιστινιακό Οικονομικό Συνέδριο

Με μεγάλη επιτυχία έληξαν οι εργασίες του 1ου Έλληνο-Παλαιστινιακού Οικονομικού Συνεδρίου, το οποίο διοργανώθηκε από το Άραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Αναπτύξεως σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Έλληνο-Παλαιστινιακής Φιλίας & Συνεργασίας και με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Consolidated Contractors Co./CCC, στις 8 και 9 Νοεμβρίου 2012, στο ξενοδοχείο Χίλτον Αθηνών.
Τιμώμενο πρόσωπο και ομιλητής στο Δείπνο, την 1η ημέρα του συνεδρίου 8/11/12, ήταν ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστής Χατζηδάκης παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών της Παλαιστίνης, Δρ. Riad Malki, του Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Αθήνα Α.Ε. κ. Samir Abou Ghazaleh, του Προέδρου της CCC, κ. Said Khoury, Υψηλόβαθμων Στελεχών από την Κυβέρνηση και πρώην Υπουργών, Αράβων Πρεσβευτών διαπιστευμένων στην Αθήνα και στελεχών μεγάλων Αραβικών και Ελληνικών εταιρειών. Η Παλαιστινιακή πλευρά εκπροσωπήθηκε από 30 επιχειρηματίες.Ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου, κος Rashad Mabger, παρουσίασε το πρόγραμμα της βραδιάς, ενώ την έναρξη της βραδιάς και των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο Πρόεδρος, κ. Χρήστος Φώλιας, ο οποίος επεσήμανε ότι η πρωτοβουλία αυτή είναι ένα πρώτο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, το οποίο θα πρέπει να ακολουθηθεί από άλλα βήματα που θα συμβάλουν στην περαιτέρω σύσφιξη τον Άραβο-Ελληνικών Σχέσεων.
Στη συνέχεια, απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστίνης Δρ. Malki, ο οποίος χαιρέτισε την πρωτοβουλία αυτή αναφερόμενος στους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν Έλληνες και Παλαιστινίους και, τέλος, ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες.
Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της εταιρείας CCC, κ. Said Khoury, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, χαιρέτησε την πρωτοβουλία αυτή και αναφέρθηκε στις ιστορικές Άραβο-Ελληνικές σχέσεις και στην στάση της εταιρείας CCC, όλα αυτά τα χρόνια, η οποία επέλεξε την Ελλάδα για έδρα της. Επίσης, τόνισε ότι η εταιρεία CCC είναι θετικά προσκείμενη σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία, η οποία συμβάλλει στην υποστήριξη της Ελλάδας στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύει. Την 2η ημέρα του συνεδρίου, 9/11/12, πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου, το οποίο κινήθηκε σε τέσσερις βασικούς άξονες που σχετίζονται με τις επενδυτικές ευκαιρίες και τα κίνητρα στους τομείς του τουρισμού, των ακινήτων, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της βιομηχανίας τροφίμων. Η ανταπόκριση των παρισταμένων ήταν πολύ θετική.
Τέλος, πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες διμερείς συναντήσεις εργασίας (Β2Β) των Παλαιστινίων επιχειρηματιών με τους Έλληνες ομολόγους τους, με σκοπό την προσωπική επαφή και την εξεύρεση των τρόπων με τους οποίους μπορούν να αξιοποιηθούν οι επενδυτικές ευκαιρίες και συνεργασίες. Οι συναντήσεις αυτές στέφθηκαν με επιτυχία, σύμφωνα και με τις δύο πλευρές.

___________________________________________________________________________________________________

 

Διοργάνωση Ελληνο-Αμερικανικό Επιμ.

Εκδήλωση-συζήτηση, για την συμπλήρωση ενός έτους από την ίδρυση της διεθνούς εκστρατείας δημόσιας διπλωματίας Repo(we)r Greece,

Το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Repo(we)r Greece διοργάνωσε εκδήλωση-συζήτηση, με αφορμή της συμπλήρωση ενός έτους από την ίδρυση της διεθνούς εκστρατείας δημόσιας διπλωματίας Repo(we)r Greece, με κορυφαίους εκπροσώπους του επιχειρηματικού χώρου και επίσημο προσκεκλημένο τον Πρέσβη Δημήτριο Μαράντη, US Trade Representative, Executive Office of the President από την Ουάσινγκτον.
Στόχος της συζήτησης ήταν να αναζητηθούν εργαλεία και πρακτικές ενίσχυσης της ανάπτυξης που έχουν εφαρμοστεί σε διάφορα μέρη του κόσμου, από την Λατινική Αμερική, την Αφρική και την Ασία και να τονιστεί ο σημαντικός ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει το εμπόριο και η επιχειρηματικότητα ως μοχλοί ενίσχυσης των αλλαγών.
 Το πλέον σημαντικό στοιχείο από την συζήτηση ήταν η ανάγκη για μία ισχυρή και ειλικρινή συμμαχία μεταξύ κυβέρνησης και ιδιωτικού τομέα ώστε να ξεπεραστούν τα πολύπλευρα προβλήματα και εμπόδια που αντιμετωπίζουμε είτε σε σχέση με τις εξαγωγές, τις επενδύσεις ή απλά το επιχειρήν και να κεφαλαιοποιηθούν σημαντικά στρατηγικά πλεονεκτήματα της χώρας μας όπως η γεοστρατηγική της θέση, τα εξαιρετικά προϊόντα, το ανθρώπινο κεφάλαιο και η διασπορά. Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Πρέσβης των ΗΠΑ Daniel Smith, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννος Γραμματίδης, ο Αλέξανδρος Κωστόπουλος, ιδρυτής του Repo(we)rGreece και ο Βασίλης Αντωνιάδης Πρόεδρος της Boston Consulting Group, ενώ παραβρέθηκαν ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι οργανισμών.
H διεθνής εκστρατεία δημόσιας διπλωματίας Repo(we)r Greece, έχει στόχο την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας στη διεθνή κοινότητα και την ανάδειξη της Ελλάδας με άξονα όχι τις αποτυχίες ή τα συμφέροντα λίγων, αλλά τις ικανότητες, τα ταλέντα και τα επιτεύγματα των πολλών. Αποτελεί μη-κερδοσκοπικό οργανισμό με έδρα τη Νέα Υόρκη, και υποστηρίζεται από κορυφαίους επιχειρηματικούς και ακαδημαϊκούς οργανισμούς από την Ελλάδα και το Εξωτερικό - όπως το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο που φέτος συμπληρώνει 80 χρόνια χρήσιμης συνεισφοράς στην οικονομία και την επιχειρηματικότητα της χώρας μας.

___________________________________________________________________________________________________

 

Διοργάνωση Ελληνο-Ιταλικό Επιμ.

"Εξάγουμε περισσότερη Ελλάδα"

Πρωτόκολλο συνεργασίας για την προώθηση και ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής επιχειρηματικότητας υπεγράφη την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου με πρωτοβουλία του Ελληνο-Iταλικού Επιμελητηρίου και παραγωγικών φορέων με στόχο την ανάληψη κοινών δράσεων και την παροχή τεχνογνωσίας στις ελληνικές επιχειρήσεις. Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας εντάσσεται στη μεγάλη πρωτοβουλία που έχει ήδη αναπτύξει το Ελληνο-Iταλικό Επιμελητήριο της Αθήνας σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Ιταλικών Διμερών Επιμελητηρίων.

___________________________________________________________________________________________________

 

Διοργάνωση Ελληνο-Ρώσικο Εμπορικό Επιμ.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Ελληνορωσικό Φόρουμ  

Με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε το 2ο Ελληνορωσικό Φόρουμ, που διοργάνωσε το Ελληνο-Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο με σκοπό μια ολοκληρωμένη στρατηγική συνάντηση εκπροσώπων δυνητικών Ρώσων επενδυτών και Ελλήνων επιχειρηματιών με τη συμμετοχή ιδιοκτητών και managers ειδικευμένων κτηματομεσιτικών γραφείων της Ρωσίας-Θεσμικών παραγόντων της Ρωσίας και της Ελλάδος.
Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ρωσικού Επιμελητηρίου, Χρήστος Δήμας, τόνισε στο χαιρετισμό του το διττό σκοπό της εκδήλωσης: από την μια να πληροφορήσει την αγορά της Ρωσίας για τις δυνατότητες και την εξέλιξη της αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα και από την άλλη να ενημερώσει την ελληνική κτηματαγορά για το είδος και τα χαρακτηριστικά του ρωσικού ενδιαφέροντος. Επεσήμανε, ότι το Φόρουμ είναι μια συνέχεια έντονης δραστηριότητας του Επιμελητήριου στη κατεύθυνση της ενδυνάμωσης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δυο χωρών σε όλους του κλάδους και παρουσίασε τους προσεχείς στόχους: Εξαγωγικό Συνέδριο, Επενδυτικό Roadshow στη Μόσχα σε συνεργασία με το ΧΑΑ, την εκδήλωση Go International, επίσης, στη Μόσχα που γίνεται με πρωτοβουλία της Eurobank, τη συνεργασία με τις περιφέρειες της Ρωσίας και την εγγραφή ρωσικών εταιρειών στο Επιμελητήριο.

Από το 2ο Ελληνορωσικό Φόρουμ Ακινήτων προέκυψαν τα παρακάτω συμπεράσματα:
 

- Ανεδείχθη το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας ως ένας εξαιρετικός προορισμός για αγορά ακινήτων σε σχέση με άλλες περιοχές της ευρύτερης περιοχής

- Υπάρχει εξαιρετικό ενδιαφέρον της ρωσικής πλευράς για την ελληνική αγορά ακινήτων
Το ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων, επικεντρώνεται σε διαμερίσματα, εξοχικές κατοικίες, πολυτελής βίλλες και άλλα συγκροτήματα

- Τα εν λόγω συνέδρια δίνουν τη δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων μεταξύ μεσιτικών γραφείων στην Ελλάδα και στη Ρωσία και διευκολύνει τη μεταξύ τους συνεργασία
Θα πρέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στην Ελλάδα να απλοποιήσει την φορολογία της αγοροπωλησίας των ακινήτων, γεγονός το οποίο θα ενισχύσει την αγορά ακινήτων από τη Ρωσία
To Forum χαιρέτησαν οι: Χρήστος Δήμας, Πρόεδρος Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Eugene Yurkov, Σύμβουλος - Πρέσβης της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Μίχαλος, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Anna Lupashko, Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μεσιτικών Γραφείων, Στράτος Παραδιάς, Πρόεδρος της Π.ΟΜ.ΙΔ.Α., Πρόεδρος της Διεθνούς Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων.
Τις εργασίες συντόνισαν η Μάγδα Κυριακού, Επικεφαλής Ομάδας Εργασίας Εξαγωγών & Μεταφορών του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και ο Χρήστος Δήμας, Πρόεδρος Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητήριου.
Η Ρωσική αποστολή επισκέφθηκε επίσης τα Χανιά της Κρήτης, από 25 μέχρι 27 Οκτωβρίου, στα πλαίσια της θεσμικής συνεργασίας του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Επιμελητηρίου Χανιών όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για παρεμφερή θέματα στο τομέα της τοπικής κτηματαγοράς.

 

 

___________________________________________________________________________________________________

 

Από το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Διοργάνωση τουριστικού Forum  

Δεκάδες Ρώσοι επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου και του κλάδου του real estate αναμένονται την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου στην Χερσόνησο της Κρήτης καθώς οι ξένοι επιχειρηματίες, αντιλαμβανόμενοι τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον τουριστικό κλάδο τόσο από πλευράς διακοπών και συνεδριακού τουρισμού όσο και σε επίπεδο επενδύσεων σε τουριστικά.
Η αποστολή θα γίνει στα πλαίσια διοργάνωσης του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητήριου και θα περιλάβει εκτός από μεμονωμένους επιχειρηματίες και μεγάλα ονόματα της ρωσικής οικονομίας όπως οι Ρώσοι tour operators ΤΕΖ Tour, Coral Travel, TUI Russia, Labirint, Pantheon, Yuzhnyj Krest, Solveks Tourne, Versa, η Ρωσική Ένωση της Τουριστικής Βιομηχανίας αλλά και άλλες ρωσικές ενώσεις του κλάδου. Η επίσκεψη γίνεται την ώρα που ελληνικά κτηματομεσιτικά γραφεία από το καλοκαίρι αναφέρουν αυξημένο ενδιαφέρον από Ρώσους επενδυτές που κοιτούν από οικόπεδα και σπίτια έως επιχειρήσεις. Σε περιοχές όπως η Χαλκιδική και η Κρήτη οι εκτιμήσεις θέλουν ποσοστό της τάξης των 30% όλων των συναλλαγών να περιλαμβάνουν Ρώσους.

Στη Κρήτη, εν τω μεταξύ, οι Ρώσοι τουρίστες σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δαπάνησαν το 2011, 199 εκατομμύρια ευρώ 164,3% περισσότερα από ότι το 2009 και φέτος αναμένεται οι αφίξεις στο νησί από της Ρωσία να φτάσουν τις 280.000 από 240.000 πέρυσι.
Σύμφωνα με έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος, οι Ρώσοι δαπανούν σχεδόν 100 ευρώ την ημέρα και περισσότερα από1000 ευρώ για το σύνολο της παραμονής τους. Οι εκτιμήσεις για το 2012 μιλούν για περισσότερο από ένα εκατομμύριο Ρώσους τουρίστες στο σύνολο των ελληνικών προορισμών.

 

___________________________________________________________________________________________________

 

 

  Πρόεδροι Ξένων Επιμελητηρίων
 

 

 

diplomatic.gr         web design & development YADES PUBLICATIONS by designer Antonis Vikelis