HOME - ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 
Άρθρα

Συνεντεύξεις

Εκδηλώσεις

Διπλωματία

Άμυνα

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - Διάλεξη Πρέσβυ Ιράκ

I.ΔΙ.Σ. - Πάντειο Πανεπιστήμιο

Το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ.) του Παντείου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί σε διάλεξη της Α.Ε. του Πρέσβη του Ιράκ στην Αθήνα Κυρίου Burhan Jaf με θέμα: ''Fighting terror: Τhe battle against the Islamic State in Iraq and the global implications of Islamic extremism''. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί, στην αγγλική γλώσσα, την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014 στη 1:00 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ι.ΔΙ.Σ. (Χίλλ 3-5, Πλάκα). Θα ακολουθήσει συζήτηση.

 

 


Βραδιά πιάνου

Ρώσικο Πολιτιστικό Κέντρο

A concert of the soloists of The Mariinsky Theatre (St.Petersburg) in the framework of the Days of Russian Culture in Greece will be held
October, 21 at 7:00 p.m. in the Theatre of Municipality of Athens (Timokreontos Str. 6A, Agios Sostis, Athens). Please confirm your attendance at the event by calling at 210-6778389, 210-6729207, 6948480633. Seats are limited.

 

 

 


Ιαπωνική Πολιτιστική Εβδομάδα

Πρεσβεία της Ιαπωνίας

Με αφορμή τον εορτασμό για την 50η Επέτειο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο (1964-2014) η Πρεσβεία της Ιαπωνίας οργανώνει μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων από τις 16 έως τις 24 Οκτωβρίου 2014.
Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα ►

 

 

 

 


 

Πρεσβεία Σουηδίας

"Music Sounds Better With You"

Η εκδήλωση διοργανώνεται για την περίοδο μετά από μια πολύ επιτυχημένη πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο, την 25 Οκτωβρίου και 22 Νοεμβρίου στο TOY, στην την Πλατεία Καρύτση, στο κέντρο της Αθήνας.
Μια βραδιά γεμάτη εκπλήξεις και πολλά υποσχόμενη!
-30 Συλλογές Σουηδικής pop (για τους πρώτους επισκέπτες)
-Video projector με τα καλύτερα σουηδικά βίντεο
-Σουηδικά κοκτέιλ με συναρπαστικές σκανδιναβικές  γεύσεις.

 

 


Πρεσβεία Μεξικού

 Συζήτηση: Λατινική Αμερική & Ευρωπαϊκή Ένωση σε καιρό κρίσης

Το Σάββατο 22 Δεκέμβρη  2012 στις 10:00 π.μ.
στο Ξενοδοχείο Hilton Αθηνών - Αίθουσα συνεδριάσεων "Σαντορίνη 6" θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα "Λατινική Αμερική & Ευρωπαϊκή Ένωση σε καιρό κρίσης". Ομιλητές:  κ. Tarcisio Navarrete Montes de Oca, Πρέσβης Μεξικoύ (φώτο): "Μια επισκόπηση της μεξικανικής κρίσης", Δρ Στέλιος Σταυρίδης: "Η κοινοβουλευτική διάσταση της ΕΕ-Λατινικής Αμερικής Σχέσεις: Ο ρόλος της EUROLAT". κ. Αλέξανδρος Νικολαϊδης: "Οικονομική κρίση: Διδασκαλίες από το παρελθόν, προκλήσεις για το μέλλον". Συντονιστής: Καθ. Δημήτρης Δρόσος, Πανεπιστήμιο του Αθήνα .
Παρακαλώ την καλοσύνη να επιβεβαιώσετε την βοήθεια σας: Πρεσβεία Μεξικό : Τηλ. 2107294780, 102 εσωτ.

 


Ελληνο-Τσέχικο Επιμελητήριο

"Οι δυο συναντήσεις του Νίκου Καζαντζάκη με τη Τσεχία"

Στις 9/1/2013 και ώρα 20.00, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και ο Πρόεδρος του Ελληνο-Τσεχικού Επιμελητηρίου Α. Λιόνης διοργανώνουν την εκδήλωση "Οι δυο συναντήσεις του Νίκου Καζαντζάκη με τη Τσεχία" στον Πολυχώρο του Δημαρχείου (Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος).

 

 


Υπό της αιγίδα Ελλάδας - Γερμανίας

Έκθεση: Ολυμπία: Μύθος, Λατρεία, Αγώνες

Η έκθεση "Ολυμπία: Μύθος, Λατρεία, Αγώνες" στο Μουσείο Martin-Gropius-Bau στο Βερολίνο, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Joachim Gauck. Στη σημαντική αυτή έκθεση, η οποία επικεντρώνεται στο αρχαίο ιερό της Ολυμπίας, την τοπική λατρεία, τους παράλληλους αθλητικούς αγώνες και την ιστορία των ανασκαφών, θα παρουσιαστούν πάνω από 1000 εκθέματα μεγάλης αξίας από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών, τη Συλλογή Αρχαιοτήτων των Κρατικών Μουσείων του Βερολίνου, το Μουσείο του Βατικανού, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρώμης, το Λούβρο και τις αρχαιολογικές συλλογές της Δρέσδης και του Μονάχου. Τα ευρήματα της έκθεσης έχουν έρθει στο φως σε ανασκαφές που διενεργήθηκαν από το 1870 και ύστερα. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 31/8/2012 μέχρι τις 7/1/2013 και αποτελεί πρωτοβουλία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, με συνδιοργανωτές το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο και το μουσείο Martin-Gropius-Bau.


 

Πρεσβεία Πολωνίας

"Οι Εξεγέρσεις στον Αραβο-Μουσουλμανικό κόσμο: Ζητήματα Eιρήνης και Σταθερότητας στη Μεσόγειο"

Το Εργαστήριο Γεωπολισμικών Αναλύσεων Ευρύτερης Μέσης Ανατολής και Τουρκίας του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Γεωπολιτικής σάς προσκαλούν στο Διεθνές Συνέδριο που οργανώνουν με τίτλο: "Οι Εξεγέρσεις στον Αραβο-Μουσουλμανικό κόσμο: Ζητήματα Eιρήνης και Σταθερότητας στη Μεσόγειο" που θα διεξαχθεί στις 10, 11 και 12 Δεκεμβρίου 2012 από τις 09:00 έως τις 21:00 στο Αμφιθέατρο "Άλκης Αργυριάδης", κεντρικό κτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Πρεσβεία Μεξικού - Εκδήλωση

Συζήτηση: Λατινική Αμερική & Ευρωπαϊκή Ένωση σε καιρό κρίσης

Το Σάββατο 22 Δεκέμβρη  2012 στις 10:00 π.μ.
στο Ξενοδοχείο Hilton Αθηνών - Αίθουσα συνεδριάσεων "Σαντορίνη 6" θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα "Λατινική Αμερική & Ευρωπαϊκή Ένωση σε καιρό κρίσης". Ομιλητές:  κ. Tarcisio Navarrete Montes de Oca, Πρέσβης Μεξικoύ (φώτο) : "Μια επισκόπηση της μεξικανικής κρίσης", Δρ Στέλιος Σταυρίδης: "Η κοινοβουλευτική διάσταση της ΕΕ-Λατινικής Αμερικής Σχέσεις: Ο ρόλος της EUROLAT". κ. Αλέξανδρος Νικολαϊδης: "Οικονομική κρίση: Διδασκαλίες από το παρελθόν, προκλήσεις για το μέλλον". Συντονιστής: Καθ. Δημήτρης Δρόσος, Πανεπιστήμιο του Αθήνα. Παρακαλώ την καλοσύνη να επιβεβαιώσετε την βοήθεια σας: Πρεσβεία Μεξικό: Τηλ. 210 7294780, 102 εσωτ.

 


Arab-Hellenic Chamber of Commerce

1st Greek-Palestinian Economic Conference

The President of the Arab-Hellenic Chamber of Commerce & Development
Mr. Christos Folias & the Secretary General of the
Arab-Hellenic Chamber of Commerce & Development Mr. Rashad Mabger
have the pleasure to invite you to attend the 1st Greek-Palestinian Economic Conference
to be held on Friday, 9 November 2012, at 09:00 hrs, at the Hilton Athens Hotel, Terpsichore Lounge. Hilton Athens Hotel, 46, Vas. Sofias Ave. Tel. 210 7281000 R.S.V.P. Tel. 210 6711210, 210 6726882 (Ext. 109 & 110)

 


Ινστιτούτο Θερβάντες

Βιβλιοπαρουσίαση: Τέσσερις σύγχρονοι χιλιανοί ποιητές εμπνέονται από την Ελλάδα

Αυτή η πρωτότυπη δίγλωσση ποιητική συλλογή οφείλεται στο ότι ο κάθε ένας από τους τέσσερις ποιητές δεν έγραψε ένα, δύο ή μερικά ποιήματα εμπνευσμένα περιστασιακά από την Ελλάδα, αλλά μία ολόκληρη συλλογή, ως αποτέλεσμα βαθύτερου δεσμού μαζί της, γνώσης της ιστορίας και του πολιτισμού της. Την ανθολόγηση και τη μετάφραση έκανε ο Ρήγας Καππάτος, ο οποίος θα παρουσιάσει το βιβλίο. Σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Εκάτη και την Πρεσβεία της Χιλής στην Αθήνα. Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες, Μητροπόλεως 23, Αθήνα.
Είσοδος ελεύθερη.

 

 


Ιταλικό Ινστιτούτο Αθηνών

Έκθεση ζωγραφικής Steps to dream του Silvio Cattani

Έκθεση ζωγραφικής Steps to dream του Silvio Cattani

Ο Silvio Cattani, γνωστός και καταξιωμένος καλλιτέχνης από το Τρέντο, ζει μεταξύ Ροβερέτο και Βενετίας. Έχοντας στο ενεργητικό του εκθέσεις στην Ιταλία και στο εξωτερικό, έχει φιλοτεχνήσει δημόσια καλλιτεχνικά έργα από ψηφιδωτό, κεραμικό και γυαλί. Έχει παρουσιάσει πρόσφατα εκθέσεις στο Σαν Φρανσίσκο, Ουάσιγκτον, Μόναχο, Βερολίνο, Βοστώνη, Νάπολη και Σπολέτο.  Υπό την αιγίδα του Γραφείου Πολιτισμού της Αυτόνομης Επαρχίας του Τρέντο Πληροφορίες:
Ημερομηνία: Από 14/11/2012 έως 21/12/2012
Ωράριο: 19.00, Τόπος: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών (Πατησίων 47)
Διοργάνωση: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών
Σε συνεργασία με: Υπό την αιγίδα του Γραφείου Πολιτισμού της Αυτόνομης Επαρχίας του Τρέντο

 


 

Ρώσικο Πολιτιστικό Κέντρο

 "Αποτυπωμένος ήχος: Αριστουργήματα της ρωσικής μουσικής κληρονομίας "

Το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο, η Ρωσική Εθνική Ένωση μουσείων για θέματα του μουσικού πολιτισμού του Μ.Ι. Γκλίνκα, σας προσκαλούν στις 22 Νοεμβρίου, 2012 (Πέμπτη) στις 19:30 στα εγκαίνια της έκθεσης "Αποτυπωμένος ήχος: Αριστουργήματα της ρωσικής μουσικής κληρονομίας " Διευθυνση: Χαλάνδρι, οδός Τζαβέλα 7, κτίριο ΡΠΕΚ Τηλ. 210-6778389, 210-6722802


Πρόσκληση του Πρέσβυ της Βενεζουέλας

Εξ αφορμής της υποτροπής της της νόσου του Προέδρου Ούγκο Τσάβες

Εξ αφορμής της υποτροπής της νόσου του Προέδρου Ούγκο Τσάβες ο Πρέσβυς της Βενεζουέλας στην Ελλάδα διοργανώνει εκδήλωση συμπαράστασης στην Πλατεία Μπολίβαρ της Γλυφάδας στις 13/12/12 στις 13.00.

Ανακοίνωση:
Καταρχάς, δεχτείτε το θερμό μας χαιρετισμό και επί τη ευκαιρία θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι λόγω της υποτροπής της νόσου του Προέδρου Ούγκο Τσάβες, θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις πλατείες Μπολίβαρ του κόσμου μια εκδήλωση αλληλεγγύης, με σκοπό να του εκφράσουμε τη στήριξη μας σε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή που αντιμετωπίζει με την υγεία του. Με αυτή την αφορμή, σας προσκαλούμε την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στη 1 μ.μ στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουμε στην Πλατεία Μπολίβαρ στη Γλυφάδα, όπου αναμένουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή του κοινού προκειμένου να προβληθεί στα μέσα ενημέρωσης της Βενεζουέλας. Αναμένοντας τη σημαντική σας στήριξη και παρουσία, σας ευχαριστούμε θερμά και σας εκφράζουμε την βαθιά μας εκτίμηση και φιλία.


Ινστιτούτο Goethe

Λογοτεχνικό αναλόγιο και συζήτηση Durs Grunbein

Συζήτηση και ανάγνωση από τον ποιητή και
τον μεταφραστή του Θανάση Λάμπρου την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012, 20:00 στο Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Τηλ. 210 36 61 000
Συντονισμός: Ίσμα Τουλάτου, δημοσιογράφος (Το Βήμα) Σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Μικρή Άρκτος. Είσοδος ελεύθερη

 

 


Ρώσικο Πολιτιστικό Κέντρο

1150 χρονια από τη δημιουργία του Ρωσικού κράτους

ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ στις 11 Νοεμβρίου του 2012 (Κυριακή) στις 12:00 στην εκδήλωση στα πλαίσια του εορτασμού της Επετείου των 1150 χρονών από τη δημιουργία του Ρωσικού κράτους με το εξής πρόγραμμα:

1) "Βυζάντιο -Χερσώνας -Αρχαία Ρους" Ιστορική αναδρομή από τον επιστήμονα και ερευνητή του Κρατικού Ιστορικού Μουσείου (Ρωσία, Μόσχα) Δ.Β. Ζουραβλιόφ,

2) ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗΣ ΣΕ ΡΩΣΙΚΟΥΣ
ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ, ΣΟΛΙΣΤ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
"ΜΟΣΚΟΝΤΣΕΡΤ" ΕΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΝΕΣΕΒΑ (σοπράνο) ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΟΛΙΣΤ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "ΜΟΣΚΟΝΤΣΕΡΤ" ΕΛΕΝΑΣ ΑΛΧΙΜΟΒΑ (πιάνο)
Τόπος εκδήλωσης: ΡΠΕΚ (είσοδος ελεύθερη)
Διεύθυνση: οδ.Τζαβέλα 7, Χαλάνδρι, www.rcnk.gr. Τηλ.: 210-6722802, 210-6778389

 


 

Ελληνοαμερικανική Ένωση

Το Athens Print Fest / Second Edition-Plan B

Στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων Athens Print Fest/Second Edition-Plan B, που συνδιοργανώνουν η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, η Ελληνοαμερικανική Ένωση εγκαινιάζει στις γκαλερί της την Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012, τις εκθέσεις "Τα Ψηφιακά" και "New in Classic Prints". Τα εγκαίνια εκθέσεων θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012 στις 20:30 στη Γκαλερί Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι. Διάρκεια εκθέσεων: 1-26 Οκτωβρίου 2012 Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 12:00-21:00, Σάββατο: 10:30-14:30, Κυριακή κλειστά. Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες: 210 3680052.

 


Πρεσβεία του Mεξικού

''Η Γιορτή των Νεκρών''

Το κέντρο Ισπανικής, Πορτογαλικής και Καταλανικής Γλώσσας Abanico και ο Σύλλογος Μεξικανών Καλλιτεχνών και Διανοουμένων στην Ελλάδα "BΑLAM", με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Μεξικού, του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και του Πολυχώρου Booze Cooperativa φέτος ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν από κοινού την Γιορτή των Νεκρών προσκαλώντας την μεξικανική κοινότητα της Αθήνας και το ελληνικό κοινό που ενδιαφέρονται για τον ισπανόφωνο πολιτισμό και, συγκεκριμένα, αυτού του Μεξικού.Από Τετάρτη 31 Οκτωβρίου έως Σάββατο 3 Νοεμβρίου: ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Πρεσβεία Σουηδίας

O Arne Dahl στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη

Ο σουηδός Arne Dahl,ένας από τους σπουδαιότερους συγγραφείς αστυνομικού στην Ευρώπη,συναντά για πρώτη φορά τους έλληνες αναγνώστες του. Τη Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012, στις 7:30 το βράδυ,στο Ινστιτούτο Θερβάντες(Μητροπόλεως 23, Αθήνα). Την Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012, στις 8 το βράδυ,στο ΟΞΥΓΟΝΟ(Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη).
Ο Arne Dahl θα μιλήσει με τον συγγραφέα Πέτρο Μάρκαρη στην Αθήνα και με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Καραθάνο στη Θεσσαλονίκη για τα βιβλία του και την επιτυχία της σειράς με την ομάδα Άλφα.


World Music Expo

Διεθνης Μουσική Έκθεση WOMEX στη Θεσσαλονίκη

Στην τελική ευθεία εισήλθε η διοργάνωση της Διεθνούς Μουσικής Έκθεσης WOMEX-World Music Expo. Η πραγματοποίηση της WOMEX 12 Θεσσαλονίκη από τις 17 έως τις 21/10/ 2012 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (HELEXPO) σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την ευρύτερη περιοχή, καθώς πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Νοτιανατολική Ευρώπη και μάλιστα σε ελληνικό έδαφος, ενώ μια ακόμη πρωτοτυπία στην ιστορία της Womex διεθνώς είναι ότι δημιουργείται ειδική σκηνή, η CLUB GLOBALKAN, που θα δώσει βήμα στις τοπικές δημιουργικές δυνάμεις και σε μουσικούς από τη γειτονιά των Βαλκανίων και της Νοτιανατολικής Ευρώπης.


Ινστιτούτο Goethe

Συνομιλία: Το Μέλλον στο Νότο

Το Μέλλον στο Νότο: Ένα βιβλίο του Γερμανού πολιτικού επιστήμονα Κλάους Λέγκεβι.
Το Goethe-Institut Athen σε συνεργασία με το BETON 7
διοργανώνει συνάντηση και συζήτηση με τον Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης Κλάους Λέγκεβι την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012 στις 20:00. Εισήγηση/Συντονισμός: Διονύσης Καββαθάς, επ.Καθ. Φιλοσοφίας και Αισθητικής των Μέσων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Χώρος: ΒΕΤΟΝ 7, Πύδνας 7, Βοτανικός, Τηλ. 210 7512 625


 

Ινστιτούτο Θερβάντες

Προβολή ντοκυμαντέρ: Ο Κάρλος Φουέντες παρουσιάζει την "Ψυχή του Μεξικού"

Η σειρά ντοκιμαντέρ "El alma de Mexico", με αφήγηση από τον Carlos Fuentes, παρουσιάζει ένα πανόραμα της Μεξικάνικης κληρονομιάς, μέσα από την τέχνη, από την προϊστορία μέχρι σήμερα, αναδεικνύοντας το μεγαλείο αυτού που αποτελεί το πιο βαθύ, αυθεντικό και πολύτιμο της ταυτότητας του Μεξικού. Το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα, το οποίο αποσκοπεί να προβάλει την σπουδαία μεξικάνικη πολιτιστική παράδοση σε όλες τις παραλλαγές και τον πλούτο της, είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας με κορυφαίους ερευνητές και διανοούμενους, σε μια παραγωγή του Εθνικού Συμβουλίου για τον Πολιτισμό και τις Τέχνες (CONACULTA), με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Televisa. Σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Μεξικού στην Αθήνα.
Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Μητροπόλεως 23, Αθήνα.
Είσοδος ελεύθερη μέχρι να καλυφθούν οι θέσεις.

 


Πρεσβεία του Ισραήλ

Εβδομάδα Ισραηλινού Κινηματογράφου

Η Πρεσβεία του Ισραήλ, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, διοργανώνει αφιέρωμα στον Ισραηλινό Κινηματογράφο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το αφιέρωμα "7 Ιστορίες από το Ισραήλ - Εβδομάδα Ισραηλινού Κινηματογράφου" θα λάβει χώρα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από την Πέμπτη 18 έως την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012. Όλες οι ταινίες θα προβληθούν στα Εβραϊκά με Ελληνικούς υπότιτλους.

 


 

Παρουσίαση βιβλίου του Πλαστικού Χειρουργού και Επιτ. Πρόξενου Βραζιλίας Δρ Ιωάννη Λύρα

"Το Μυστικό της Βραζιλιάνικης ομορφιάς"

Η Πρεσβεία της Βραζιλίας στην Κύπρο σε συνεργασία με το Επίτιμο Προξενείο της Βραζιλίας στην Κύπρο, το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος και την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Πλαστικής Χειρουργικής Ivo Pitanguy (EAPS-ACEIP) με την ευκαιρία της 2ηςέκδοσης του βιβλίου "το Μυστικό της Βραζιλιάνικης ομορφιάς" του Πλαστικού Χειρουργού Δρ Ιωάννη Λύρα, προέδρου της EAPS-ACEIP και Επίτιμου Προξένου της Βραζιλίας στην Ελλάδα, σας προσκαλούν στη συζήτηση περί αισθητικής, την Πέμπτη18 Οκτωβρίου 2012 ώρα 19:30 - 21:30 στο The Shoe Factory, Ερμού 304, Λευκωσία. Τον συγγραφέα θα παρουσιάσουν οι: Antenor Bogea, Πληρεξούσιος Υπουργός, Διπλωμάτης Πρεσβεία Βραζιλίας, Bάσος Οικονόμου, Ιατρός Παθολόγος-Καρδιολόγος, Πρόεδρος Ιατρικού ΣυλλόγουΑμοχώστου, Πρόεδρος Επιτροπής Δεοντολογίας Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και Tίτος Κολώτας, Δημοσιογράφος, συγγραφέας και μέλος ΔΣ της ΑρχήςΡαδιοτηλεόρασης Κύπρου
Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο συγγραφέας Δρ Ιωάννης Λύρας. Θα χαιρετίσουν οι: ΑΕ Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Βασίλης Παπαϊωάννου και  Πρόεδρος ΚΟΤ, Δικηγόρος Αλέκος Ορουντιώτης. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Βίβιαν Κανάρη, δημοσιογράφος - παρουσιάστρια. Ακολουθεί ένα σύντομο ρεσιτάλ πιάνου από τον Βραζιλιάνο πιανίστα Farlley Derze Παρακαλούμε απαντήστε: +357 22592300 Πρεσβεία της Βραζιλίας στην Κύπρο
+357 99274062 & +30 210 7219660 Κλινική Ιωάννη Λύρα


 

Ινστιτούτο Goethe

Συνέδριο: "Έξυπνες Ιδέες, Ελκυστικές Βιβλιοθήκες"

Η Οργανωτική Επιτροπή Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών (ΟΕΕΒ) διοργανώνει για 8η χρονιά διεθνές συνέδριο με θέμα "Έξυπνες Ιδέες, Ελκυστικές Βιβλιοθήκες". Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2012 στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).Με την ευγενική υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Ολλανδικού Ινστιτούτου για τις δημόσιες βιβλιοθήκες στην Χάγη της Ολλανδίας. Περισσότερες πληροφορίες: www.goethe.de/synergasia

 

 


3rd Iraq - Hellas B2B

Erbil 2012 Summit

Η NEW GENESIS με πολυετή γνώση και εμπειρία στην οργάνωση εκθέσεων, Β2Β επιχειρηματικών συναντήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και επιχειρηματικών αποστολών στο εξωτερικό διοργανώνει επιχειρηματική αποστολή στο Ερμπίλ Βορείου Ιράκ από 17 έως 19 Σεπτεμβρίου 2012 σε συνεργασία με το εμπορικό τμήμα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ερμπίλ. Μετά το επιτυχημένο αποτέλεσμα της ιρακινής αποστολής στην Ελλάδα, που διοργάνωσε η New Genesis 27 & 28 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Metropolitan, στην οποία συμμετείχαν 35 ιρακινές επιχειρήσεις και 39 ιρακινοί επιχειρηματίες, και την πραγματοποίηση 550 επιχειρηματικών συναντήσεων με 50 ελληνικές επιχειρήσεις και των 20 επισκέψεων στις εγκαταστάσεις και τα έργα των ελληνικών επιχειρήσεων, η New Genesis οργανώνει τη νέα επιχειρηματική αποστολή Ελλήνων επιχειρηματιών στο Βόρειο Ιράκ στο Erbil.


Ιταλικό Ινστιτούτο

Atlante Mediterraneo del Patrimonio Veneto.

Έργο υλοποιημένο από την Marco Polo System G.e.i.e. Παρουσιάζει ο Pietrangelo Pettenο
Ενετική Κρήτη: εικόνες από το Αρχείο του Giuseppe Gerola. Παρουσίαση του έργου ψηφιοποίησης των φωτογραφιών του Giuseppe Gerola για λογαριασμό του Istituto Veneto di Scienze, Lettere ed Arti της Βενετίας. τα ιταλικά με ελληνική μετάφραση. Συναυλία: το σύνολο Latinitas Nostra θα ερμηνεύσει μουσική μπαρόκ της Βενετίας. www.iicatene.esteri.it

 


Πρεσβεία Πολωνίας

Σύγχρονη Πολωνική Τέχνη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων"Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων - ΧΑΝΙaRT 2012".

Στην Πινακοθήκη "Χρυσόστομος", στην πόλη των Χανίων, παρουσιάζεται η έκθεση εικαστικών με τίτλο Σύγχρονη Τέχνη από τη Συλλογή του Μουσείου Κρέσουφ (Ακριτών) της Πολωνίας
Η έκθεση οργανώνεται στο πλαίσιο των "Εικαστικών Διαδρομών στο Νομό Χανίων - ΧΑΝΙaRT 2012", από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με το Μουσείο Κρέσουφ της Πολωνίας και την Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Η έκθεση εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012 στις 20:30 στην πινακοθήκη του Φιλολογικού Συλλόγου "Χρυσόστομος", οδός Χάληδων 83 στα Χανιά και θα διαρκέσει έως τις 20 Οκτωβρίου. Στην εκδήλωση θα πάρει μέρος η Πολωνέζα σοπράνο Katherina η οποία θα παρουσιάζει τραγούδια από το πρώτο της δίσκο "Athina", που εκδόθηκε στην Πολωνία υπό την αιγίδα της Πολωνικής Πρεσβείας στην Αθήνα και αποτελεί καρπό συνεργασίας πολωνών και ελλήνων καλλιτεχνών.
Επιμέλεια: Λουϊζα Καραπιδάκη, ιστορικός τέχνης και μέλος της κριτικής επιτροπής της Τριενάλε
Συντονιστής των "Εικαστικών Διαδρομών στο Νομό Χανίων - ΧΑΝΙaRT 2012":
Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης, Τηλ. 693 73 83 500 Ε-mail: [email protected]


 

Ιταλικό Ινστιτούτο

Giuseppe Gerola: Αρχαιολογικές διαδρομές από το Αιγαίο στη Ραβέννα

Εγκαίνια της έκθεσης: Giuseppe Gerola: Αρχαιολογικές διαδρομές από το Αιγαίο στη Ραβέννα με την επιμέλεια της Καθ. Ιsabella Baldini (Πανεπιστήμιο της Μπολόνια). 
Την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, ώρα 11.00 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών - Ινστιτούτο Βυζαντινών Ερευνών. Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα
Διάρκεια έκθεσης: 03/09 - 29/09

 

 


Παρουσία του Κ. Τζαβάρα

Έκθεση: Ολυμπία: Μύθος, Λατρεία, Αγώνες

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Τζαβάρας θα μεταβεί την Πέμπτη 30 Αυγούστου στο Βερολίνο, προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια την έκθεσης "Ολυμπία: Λατρεία, Μύθος, Αγώνες" που θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Martin Gropius Bau. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ διεθνώς για την Αρχαία Ολυμπία, με περισσότερα από 1.000 εκθέματα από μεγάλα μουσεία της Ελλάδας και της Ευρώπης, ανάμεσά τους ευρήματα των πρόσφατων ανασκαφών της Ολυμπίας που δεν έχουν παρουσιαστεί ως τώρα στο κοινό.  Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Αναπληρωτής Υπουργός θα συναντηθεί με την Αναπληρώτρια του Εντεταλμένου Υπουργού για θέματα Πολιτισμού και ΜΜΕ της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας κα. Ingeborg Berggreen-Merkel, με την οποία θα συζητήσει για θέματα αρμοδιότητάς του.


Ινστιτούτο Goethe

Clarinet Summit

Το Goethe-Institut επιθυμώντας να προσεγγίσει την  μουσική παράδοση, προσκαλεί τους οργανοπαίκτες:  Σταύρο Παζαρέντζη (κλαρίνο, Ελλάδα), Sergiu Balutel (κλαρίνο, Ρουμανία), Slobodan Trkulja (κλαρίνο, Σερβία), Oguz Buyukberber (κλαρίνο, Τουρκία), Claudio Puntin (κλαρινέτο Ελβετία/ Ιταλία), Steffen Schorn (κλαρινέτο, Γερμανία) και Bodek Janke (κρουστά, Πολωνία/ Ρωσία) σ' ένα workshop. Μαζί θ' ανακαλύψουν κοινά στοιχεία και μοτίβα μεταξύ jazz, μουσικής δωματίου και παραδοσιακής μουσικής κλαρίνων των Βαλκανίων. Μαζί θα πειραματιστούν.Το αποτέλεσμα: ένα πρωτόγνωρο και δυναμικό μείγμα από συνθέσεις των συμμετεχόντων, jazz και φολκλόρ με νέο outfit. Αυτοσχεδιασμός, ένταση και πολυμορφία! Η πρώτη συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου 2012, 22:00 στην Αθήνα, στο BIOS (Πειραιώς 84, τηλ. 2103425335). Είσοδος ελεύθερη.

 


Exports Money Conference 2012

Υπό την αιγίδα της Ένωσης ∆ιπλωματικών Υπαλλήλων Οικον.& Εμπορ.Υποθέσεω

"Ο στρατηγικός σχεδιασμός κάθε εξαγωγικής δραστηριότητας είναι το κλειδί για την ανάπτυξή της
σε νέες αγορές και την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας". Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της ομιλίας του κ. Horst Reichenbach, Head of European Commission Task Force for Greece, στο Exports Money Conference 2012, το οποίο πραγματοποιήθηκε ...Περισσότερα►

 

 


 

Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο

Διεθνές φόρουμ τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Τοσκάνης και Σαντορίνης

Το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο της Αθήνας, στα πλαίσια προώθησης των διμερών εμπορικών συνεργασιών, διοργανώνει στις 24 και 25 Ιουλίου στην Σαντορίνη επιχειρηματική αποστολή με σημαντικούς θεσμικούς φορείς του τουρισμού της Τοσκάνης Ιταλίας.Στις συναντήσεις αυτές θα παρευρεθεί ο Εμπορικός Ακόλουθος της Ιταλικής Πρεσβείας κ. Marco Midolo, καθώς και ο γενικός διευθυντής της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων κ. Αθ. Ρούλιας.
Οι επιχειρηματικές συναντήσεις θα διεξαχθούν στην Σαντορίνη την Τρίτη 24 Ιουλίου και ώρα 11.00, στην έδρα της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων.

 


Πρεσβεία Ισπανίας

Συναυλία Fuel Fandango

Σας περιμένουμε την Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 21.00 στη συναυλία του ισπανικού μουσικού συγκροτήματος Fuel Fandango στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος). Πληροφορίες: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης www.mcf.gr/en/calendar/?ev=fuel_fandango
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα, τηλ. 210-3418550

 

 

 


Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η πόλη Εμπόριον, πύλη εισόδου του Ελληνικού πολιτισμού στην Ισπανία

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Σωματείο Ελληνικές Ρίζες φιλοξενούν τον Eusebi Ayensa Prat, Διευθυντή του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, ο οποίος θα μιλήσει για την πόλη Εμπόριον, τη δυτικότερη Ελληνική αποικία, στην Ιβηρική Χερσόνησο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 13/6/2012 στις 20:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

 

 


 

Πανεπιστήμιο Κύπρου

15o Πολιτιστικό Φεστιβάλ Πανεπιστημίου  Κύπρου

Από 2 έως 17 Ιουλίου πραγματοποιείται το 15o Πολιτιστικό Φεστιβάλ Πανεπιστημίου Κύπρου. Το Αρχοντικό Αξιοθέας, ανανεωμένο και πιο όμορφο από ποτέ, υποδέχεται το εκλεκτό κοινό του με ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Δευτέρα 2 Ιουλίου: Μουσική παράσταση με την μπάντα "Χειμερινοί Κολυμβητές".

Τετάρτη 4 Ιουλίου: Ορθόδοξα τραγούδια από την Κύπρο σε απόδοση της Βυζαντινής Χορωδίας του Ρωμανού του Μελωδού. Κυριακή 8 και Δευτέρα 9 Ιουλίου: "Ρωμιοσύνη" του Βασίλη Μιχαηλίδη, Θεατρικό εργαστήρι Πανεπιστημίου Κύπρου.
Παρασκευή 13 Ιουλίου: Παράσταση "Τάβλι", βασιζόμενο στο έργο του Δημήτρη Κελαηδή - Buzz Productions Theatre. Τρίτη 17 Ιουλίου: Μουσική Παράσταση με το"Nebadrud Quartet" Χώρος εκδηλώσεων: "Αξιοθέα", ώρα: 20.30, Είσοδος: 10 ευρώ, 5 ευρώ(φοιτητικό), 25 ευρώ (κάρτα εισόδου για όλες τις πραστάσεις. Πληροφορίες κρατήσεις στα 00357 22894531 και 22894532.


Ινστιτούτο Θερβάντες

4ο Φεστιβάλ Ιβηροαμερικανικής Λογοτεχνίας

Το 4ο Φεστιβάλ Ιβηροαμερικανικής Λογοτεχνίας θα ανοίξει τις πόρτες του και πάλι στο Ινστιτούτο Θερβάντες στις 11 Ιουνίου, με ένα πολύ δυνατό και ποικίλο πρόγραμμα γεμάτο λογοτεχνία, κινηματογράφο, τέχνη, μουσική και σημαντικότατους καλεσμένους όπως τον Λουίς Εδουάρδο Άουτε, τη Μαρούχα Τόρες, τον Ζοζέ Λουίς Πεισότο, τον Χόρχε Έντουαρντς Βαλντές ή τον δικό μας Πέτρο Μάρκαρη.  Στις 23 Ιουνίου θα γιορτάσουμε την Ημέρα των Ισπανικών, μια παγκόσμια γιορτή αφιερωμένη στην ισπανική γλώσσα με πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Ιουνίου και όλες οι εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν για το κοινό.

Χορηγός Επικοινωνίας το περιοδικό "Politistiki Diplomatia
 


Ινστιτούτο Goethe

"To χρήμα και οι Έλληνες"

Μια κινηματογραφική καταγραφή του Florian Thalhofer. Συμπαραγωγή του Goethe-Institut Athen και του Korsakow-Institut. Ένα διαδραστικό κινηματογραφικό πείραμα για μια χώρα σε μετάβαση. Ταινία, εικαστική εγκατάσταση, live talk shows. Από  22-29 Ιουνίου 2012
Στις 22, 23, 24 Ιουνίου 2012 - offline previews ώρα 20.00. Από 23-29 Ιουνίου 2012 και ώρες 15.00 - 23.00, πρόσβαση σε υπολογιστή με internet και δυνατότητα online rating στο χώρο του BETON7
Χώρος: Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού BETON 7, Πύδνας 7, Βοτανικός,  Τηλ. 210 7512625, www.beton7.com
 


Στο Ινστιτούτο Θερβάντες

Eγκαίνια ΛΕΑ 2012

Eπίσημα εγκαίνια του Φεστιβαλ ΛΕΑ 2012, στο Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιουνίου, όπου θα γίνει μια Συνάντηση-συζήτηση με τον Πέτρο Μάρκαρη (Ελλάδα) και την Μαρούχα Τόρρες (Ισπανία) με θέμα "Αστυνομικό μυθιστόρημα, χιούμορ και επικαιρότητα". Συντονίζει η δημοσιογράφος Άννα ντε Μιγέλ. Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας.

 


Πρεσβεία Πολωνίας

Tubis Trio

Tubis Trio - the sensation Jazz Band from Poland
will participate in the European Jazz Festival in Athens - Technopolis and in Preveza.The music played by Tubis Trio puts together the classics and European jazz. Enjoyable, clever music, which does interesting things with what it inherits from the jazz tradition. The band played with feeling, commitment and imagination.
Concerts: Friday, 25 May 2012, 23.00 hrs., Technopolis, 100, Piraeos Str. Gazi, Saturday, 26 May 2012, 22.00 hrs, Preveza. Free entrance
 


Ελληνοαμερικανική Ένωση

Το Τελευταίο Όνειρο της Έμιλυ Ντίκινσον - Θεατρικό αναλόγιο στα αγγλικά

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει τον μονόλογο του Σταμάτη Πολενάκη "Το Τελευταίο Όνειρο της Έμιλυ Ντίκινσον" (Emily Dickinson's Last Dream), για πρώτη φορά στα Αγγλικά σε μετάφραση του Richard Pierce, σκηνοθετική επιμέλεια της Αθηνάς Στούρνα και ερμηνεύτρια τη Monica McShane. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Μαΐου 2012 στις 20:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, Τηλ.: 210 3680052).Eίσοδος ελεύθερη


Γαλλικό Ινστιτούτο

PAUL RICOEUR - Hθική και πολιτική

Στο πλαίσιο του Focus στη Φιλοσοφία 2012, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προτείνει μια στρογγυλή τράπεζα αφιερωμένη στο Γάλλο φιλόσοφο Paul Ricoeur. Την Πέμπτη 10 Μαίου 2012, 19.30, ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΑUDITORIUM THEO ANGELOPOULOS. Είσοδος ελεύθερη - ταυτόχρονη μετάφραση

 


Ινστιτούτο Θερβάντες

Outview Film Festival

Το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας φιλοξενεί και πάλι τον επιτυχημένο και αγαπημένο από ένα πλατύ κοινό θεσμό, το Outview Film Festival το οποίο έχει συνδεθεί με τη σύγχρονη καλλιτεχνική σκηνή και με νέες δυναμικές φωνές στον χώρο της τέχνης. Από τις 3 μέχρι τις 15 Μαΐου και για 6η συνεχόμενη χρονιά τo Outview Film Festival μέσα από την 7η τέχνη εμπλουτίζει την πολιτιστική προσπάθεια για μια πόλη χωρίς ομοφοβία, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς ρατσισμό. Ινστιτούτο Θερβάντες Αθήνας, Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα. Είσοδος: μεγάλη αίθουσα 5 ευρώ, μικρή αίθουσα 3 ευρώ. Αναλυτικό πρόγραμμα: www.outview.gr, Πληροφορίες: 210.9234420

 

 


Προξενείο Ισημερινού

"Τα βουνά του κόσμου μας ενώνουν"

Aπό τα βουνά της Ελλάδας στο Cotopaxi κι από τα μονοπάτια της Πάρνηθας στο Inka Trail του Ισημερινού. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Χαιρετισμός της προξένου του Ecuador κας Susana Vasquez, υπεύθυνης για Πολιτιστικές Εκδηλώσεις, με θέμα:"Τα βουνά του κόσμου μας ενώνουν", Χαιρετισμός από την Πρόεδρο του Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής κα Καλλιόπη Δηλαβεράκη, Video (διάρκειας 10' περίπου συνοδεία μουσικής από τη χώρα) Πεζοπορικές διαδρομές (παρουσίαση: Γιώργος Στεριώτης και Δρόσος Τραπεζάρης), Τρεις κοινές αναβάσεις με τους ορειβάτες (15-20'): δάσος Pasochoa, Polylepis, Heleros, Πεζοπορία έως την λίμνη-κρατήρα Quilotoa (5'), Inca Trail έως το μνημείο Incapirca (5'), Μια μέρα στα δάση της βροχής (5')Ορειβασία στα Ηφαίστεια του Ισημερινού (παρουσίαση: Χριστίνα Δρακοπούλου Carihuairazo και μια μικρή ανάπαυλα στο υπαίθριο παζάρι του Cuamote (15΄), Chimborazo (5'), Cotopaxi (15΄) Πολιτισμός: El Mundo, εντυπώσεις από το σημείο μηδέν της γης (7΄), Cuenca. Η πόλη και το εργοστάσιο καπέλων τύπου Panama (5΄), Quito (5΄)Gracias Grecia: Επίλογος από τους μαθητές του σχολείου στο χωριό AchupallasKατα τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα παίξει παραδοσιακή μουσική του Ecuador με φλάουτο ο μουσικός Julio Cesar Picuasi.  Στις 17/5, ώρα 19.30 στο Ινστιτούτο Θερβάντες, Μητροπόλεως 23 Aθήνα.


Ινστιτούτο Goethe

Η διάσταση της επιφάνειας - Communication Design στη Γερμανία

Η έκθεση παρουσιάζει μια συνοπτική εικόνα του communication design, αποτελώντας η ίδια καταγραφή της επικαιρότητας του θέματος στην αρχή του 21ου αιώνα κι απεικονίζοντας με επιλεγμένα παραδείγματα τους πέντε βασικούς τομείς του συγκεκριμένου χώρου: Τυπογραφία, Γραφιστική, Ψηφιακά Μέσα, Corporate Design και Συστήματα Σήμανσης. Το παρόν δίνουν 41 γερμανικά ατελιέ με 150 εκθέματα, μεταξύ αυτών και πρωτότυπα έργα. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30/4/2012.Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Τηλ. 210 36 61 000, Είσοδος ελεύθερη


 

Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων

"Ο Σύγχρονος Φιλελληνισμός"

H Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην εκδήλωση που διοργανώνει με θέμα: "Ο Σύγχρονος Φιλελληνισμός" την Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012, στις 12 μ.μ.  Ομιλητές: ο καθηγητής Γεώργιος - Στυλιανός Πρεβελάκης, ο Πρεσβευτής Σύμβουλος της Πρεσβείας της Γερμανίας Guy Feaux de la Croix και ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός. Συντονιστής θα είναι ο Πρέσβυς και Πρόεδρος του Δ.Σ., Θεόδωρος Δασκαρόλης.

 


Ινστιτούτο Θερβάντες

Οούκα Λεέλε: Η παραβατική ουτοπία

Η Πρεσβεία της Ισπανίας και το Ινστιτούτο Θερβάντες παρουσιάζουν την έκθεση Οούκα Λεέλε: Η παραβατική ουτοπία με την επιμέλεια του Δρα. και κριτικού τέχνης Manuel Romero. Η έκθεση αποτελείται από 15 έργα της μαδριλένιας καλλιτέχνιδας Οούκα Λεέλε που εκπροσώπησαν την Ισπανία στην 11η Μπιενάλε του Καΐρου το 2008. Πρόκειται για έργα βασισμένα σε ψηφιακή και ασπρόμαυρη αναλογική φωτογραφία.
7
/3 - 19:00: Διάλεξη με τον τίτλο "Οούκα Λεέλε: Η παραβατική ουτοπία" του επιμελητή Μ. Ρομέρο
7/3 - 20:00 Εγκαίνια της έκθεσης στην αίθουσα εκθέσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες. Ωράριο: Δευτέρα-Παρασκευή: 10:00-13.30 και 16:00-20:00. Σάββατο: 10:00-13.30. Κλειστά: τις Κυριακές και στις 24.03.2012 και 12-17.04.2012. Αίθουσα Εκθέσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Μητροπόλεως 23, Αθήνα. Είσοδος ελεύθερη.

 


Ιταλικό Ινστιτούτο

Αφιέρωμα "Nέα ταλέντα του ιταλικού κινηματογράφου"

MATRIMONI ED ALTRI DISASTRI: Γάμοι, συμφορές και η Νανά. Μοναχική γυναίκα από τη βορειοανατολική Ιταλία μέσης ηλικίας και επιπλέον ασχημούλα: ο άντρας της ζωής της γίνεται ιερέας και πάνω στη Νανά, δυσαρεστημένη πενηντάρα, πέφτει το βάρος των δυστυχιών και των προβλημάτων των άλλων. Η ταινία έλαβε δύο υποψηφιότητες για το βραβείο "Nastro d' Argento 2010". Στις 23/4 και ώρα 19.00.Είσοδος ελεύθερη (παρακαλούμε επιβεβαιώστε την παρουσία σας στο τηλ: 210/5242646 η στο e-mail: [email protected])
 


Ρώσικο Πολιτιστικό Κέντρο

Φεστιβάλ Χορού: "Η φιλία των λαών του κόσμου"

ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού στο Α' Φεστιβάλ Χορού "Η φιλία των λαών του κόσμου", στις 28 Απριλίου του 2012 (Σάββατο) στις 17.00. Υπό την αιγίδα του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID-UNESCO (τμήματα Αθηνών και Πειραιά) Με την υποστήριξη του Θεάτρου Ελληνικών Χορών "Δόρα Στράτου", του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Στο πρόγραμμα: Οι χοροί Ρωσίας, Ελλάδας, Ισπανίας, Ινδίας, Αιγύπτου και Αρχαίας Όρχησης.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΤΕ: Τηλ: 2106778389, 2106722802. Χώρος διεξαγωγής: ΡΠΕΚ. Διεύθυνση: οδ. Τζαβέλα 7, Χαλάνδρι, www.rcnk.gr


Unesco Πειραιά

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜMΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ UNESCO  ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

Ο Ιωάννης Μαρωνίτης, Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων και Κέντρων Yπεύθυνος για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική εκπροσώπησε την Ελλάδα, στο Συμβούλιο της Παγκοσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων και Κέντρων (WFUCA) που πραγματοποιήθηκε στο Μεxico, στη Veracruz, από τις 17-21 Μαρτίου 2012.

 


 

Iνστιτούτο Θερβάντες

Aφιέρωμα για τον βασκικό πολιτισμό

Το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, πιστό στην αποστολή του για τη διάδοση της γλώσσας και του πολιτισμού της Ισπανίας στο σύνολό της, διοργανώνει ένα μεγάλο αφιέρωμα για τον βασκικό πολιτισμό. Στις 5 Απριλίου και ώρα 19.30 το Ινστιτούτο Θερβάντες θα μας ταξιδέψει στη μακρινή και πανέμορφη Χώρα των Βάσκων στη βόρεια Ισπανία επιχειρώντας να μας φέρει κοντά με το βασκικό πολιτισμό, έναν πολιτισμό άξιο θαυμασμού και για το παρελθόν αλλά και για το ακμαίο παρόν του. Στα ισπανικά με μετάφραση στα ελληνικά.
Σε συνεργασία με την Βασκική Κυβέρνηση και το Ινστιτούτο Ετσεπάρε.  Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Μητροπόλεως 23, Αθήνα. Είσοδος ελεύθερη.


Ελληνοαμερικανική Ένωση

Comicdom Con Athens


Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και η Comicdom Press διοργανώνουν, στις 30, 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου 2012, στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, το Comicdom Con Athens, το μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics.Το πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2012, περιλαμβάνει προβολές, workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, bazaar ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιριών, τα Comicdom Awards, τα μοναδικά βραβεία comics για τους Έλληνες δημιουργούς, καθώς και το highlight της περσινής διοργάνωσης, το Διαγωνισμό Cosplay, στη δεύτερη χρονιά διεξαγωγής του! Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
. Είσοδος Ελεύθερη.

 


Πρεσβεία Σουηδίας

Exhibition: "Facing the Climate"

The Exhibition will be shown from March 27 to April 22, 2012 at Eugenides Foundation, 387 Sygrou Avenue, 175 64 P Faliro, Athens.
Opening hours: 11:00-20:00

 

 


EUROPEAN EXPO

NEXUS η 1η Διεθνής Έκθεση εναλλακτικών μορφών τουρισμού

Η EUROPEAN EXPO διοργανώνει την "NEXUS" τη 1η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (Θρησκευτικός, Πολιτιστικός, Αγροτουρισμός, Θαλάσσιος, Ορειβατικός, Περιπατητικός, Spa & wellness, Γαστρονομικός κ.τ.λ) από τις 29 Μαρτίου μέχρι και την 1η Απριλίου 2012, στο εκθεσιακό κέντρο MEC (Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο ) Λεωφ. Λαυρίου 301 Παιανίας.

 


Γαλλικό Ινστιτούτο

ΕΚΘΕΣΗ; 14F / 21GR. ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ

Η έκθεση 14F/21GR είναι αφιερωμένη στο έργο της νεώτερης γενιάς αρχιτεκτόνων στη Γαλλία και την Ελλάδα. Συνολικά παρουσιάζονται 35 αρχιτέκτονες και δημιουργικές ομάδες, 14 από τη Γαλλία και 21 από την Ελλάδα. Η έκθεση συνοδεύεται από έναν κύκλο διαλέξεων με τη συμμετοχή αρχιτεκτόνων από τη Γαλλία και την Ελλάδα.  Το σύνολο των εκδηλώσεων οργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, και το Μουσείο Μπενάκη. 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
Εγκαίνια: ΤΡΙΤΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012, ώρα 20:00. Για περισσότερες πληροφορίες:
Τηλ. 210 33 98 65

 


Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Meet the World"

Την έναρξη θα πραγματοποιήσει ο πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα, H. Malmqvis

Tο Σαββατο-Κύριακο 31/3 - 1/4, θα διοργανωθεί με πρωτοβουλία της ΕΣΚΑΕΦ τουρνουά ποδοσφαίρου όπου η νικήτρια ομάδα κερδίζει τη συμμετοχή της στο τουρνουά στη Σουηδία το καλοκαίρι του 2012 στο παγκοσμίου φήμης πλέον τουρνουά ποδοσφαίρου για νέους Gothia Cup. Την έναρξη του τουρνουά στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει ο πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα κύριος Hakan Malmqvist, το Σάββατο 31/3 στις 10:00. Πρόγραμμα: Την πρώτη μέρα θα πραγματοποιηθούν οι προημιτελικοί αγώνες. Τη δεύτερη ημέρα το πρωί θα ξεκινήσουν οι ημιτελικοί αγώνες ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν ο μικρός και μεγάλος τελικός. Μετά το τέλος του τουρνουά, θα πραγματοποιηθεί η απονομή των μεταλλίων στις 3 πρώτες ομάδες και του κυπέλλου στη νικήτρια ομάδα του τουρνουά. Πληροφορίες σχετικά με το Gothia Cup θα βρείτε στην στοσελίδα: http://www.gothiacup.se/


 

Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βραδιά Αμερικανικής Ποίησης


Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Λογοτεχνικής Μετάφρασης της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης σε συνεργασία με τον Κύκλο Ποιητών παρουσιάζουν βραδιά Αμερικανικής ποίησης με ανάγνωση μεταφρασμένων ποιημάτων γνωστών σύγχρονων Αμερικανών συγγραφέων και ποιητών. Την ανάγνωση θα πραγματοποιήσουν οι ίδιοι οι μεταφραστές.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 στις 19:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).Πληροφορίες: 210 3680052. Eίσοδος ελεύθερη.

 

 


Ελληνοαμερικανική Ένωση

"Το Μονόγραμμα" σε δώδεκα γλώσσες

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει σε συνεργασία με το Σωματείο "Ελληνικές Ρίζες", αφιέρωμα στον Έλληνα ποιητή και νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη (1911-1996), το οποίο περιλαμβάνει την ανάγνωση αποσπάσματος από το έργο του "Το Μονόγραμμα" στα ελληνικά και σε έντεκα ξένες γλώσσες. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στις 7/3/2012 στις 19:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Μασσαλίας 22, Κολωνάκι.
Πληροφορίες: 210 3680052.
Eίσοδος ελεύθερη.


Ινστιτούτο Goethe

Αναπάντεχες Λογοτεχνικές Συναντήσεις

Λένα Διβάνη,  Τατιάνα Λυγάρη, Μιχάλης Φωτιάδης, Μιχάλης Τρεμόπουλος:  Τέσσερις διακεκριμένοι πολίτες της Αθήνας, Τέσσερα γερμανικά βιβλία.Το Goethe-Institut καλεί αναγνώστες απ' όλους τους τομείς της καλλιτεχνικής, επιστημονικής και δημόσιας ζωής της Ελλάδας, να παρουσιάσουν με όποιο τρόπο εκείνοι επιλέξουν το γερμανικό βιβλίο που έχουν αγαπήσει. Μια λογοτεχνική βραδιά,στις 15/3/2012, 20:30 στο Goethe-Institut, Ομήρου 14-16
Τηλ. 210 36 61 000
 


Γαλλικό Ινστιτούτο

Διάλεξη της Odile Decq

Διάλεξη της Odile Decq, γενικής διευθύντριας της Ειδικής Σχολής Αρχιτεκτονικής, από το 2007. Η πολυβραβευμένη για την λαμπερή επαγγελματική της δράση αρχιτέκτονας πρόσφατα σχεδίασε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Ρώμης (MACRO) και το νέο εστιατόριο της Opera Garnier στο Παρίσι.
Στις 14/3/2012, ώρα 19.30 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη. Είσοδος ελεύθερη, ταυτόχρονη μετάφραση.

 


 

Ιταλικό Ινστιτούτο

6 φωνές, 6 γυναίκες Διηγήματα


Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο
Αθηνών, σας προσκαλεί στην παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων "6 φωνές, 6 γυναίκες Διηγήματα"
στις 08.03.2012 και ώρα 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του
Ινστιτούτου Θερβάντες, Μητροπόλεως 23, Αθήνα.

 

 


Ινστιτούτο Goethe

Αφιέρωμα στην Ulrike Ottinger

Το Goethe-Institut Athen διοργανώνει
τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 2012 αφιέρωμα στη Γερμανίδα καλλιτέχνιδα
Ulrike Ottinger (*1942)  με έκθεση φωτογραφίας και προβολές ταινιών. Η έκθεση παρουσιάζει μια αντιπροσωπευτική τομή του κινηματογραφικού και φωτογραφικού έργου της U.Ottinger και περιλαμβάνει 6 ενότητες - En face, Mongolia, Theatrum Sacrum, Αγορά, Καθημερινότητα και Αρχιτεκτονική - με 56 φωτογραφίες, οι οποίες προέκυψαν παράλληλα με τα κινηματογραφικά της έργα ή προέρχονται από αυτά. Οι περιγραφές των ταινιών που θα προβληθούν και που παραθέτουμε εδώ, δίνουν μια συνοπτική εικόνα και των θεματικών της έκθεσης.  Διάρκεια της έκθεσης: 11/1/2012-28/2/2012. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-19:00, Σάββατο 9:00-13:00. Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Tηλ.: 210 3661 043


 

Ινστιτούτο Θερβάντες

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ, Από το Εκουαδόρ μέχρι την Αργεντινή

Ο Κινηματογραφικός Κύκλος του Ινστιτούτου Θερβάντες θα αρχίσει από την ερχόμενη Τρίτη 17 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου με δύο καθημερινές προβολές, στις 18.30 και στις 20.15, ύστερα από την πολύ μεγάλη απήχηση που σημειώνει τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη φορά θα μας ταξιδέψει από τον Ισημερινό στην Αργεντινή με σπουδαίες ταινίες από αυτές τις χώρες.

 

 

 

 


 

Gagarin 205

Συναυλία THE ANSWER - Opening Act "Phase Reverse"

Το συγκρότημα πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε το νέο, τρίτο του album με τίτλο 'Revival' το οποίο ο παγκόσμιο μουσικό τύπος υποδέχτηκε με διθυραμβικές κριτικές. Το συγκρότημα έχει ήδη ξεκινήσει την παγκόσμια περιοδεία του η οποία θα διαρκέσει περισσότερο από 2 χρόνια και θα τους φέρει για μία ακόμα φορά από την Ελλάδα για ένα μοναδικό show που θα πραγματοποιηθεί στο gagarin 205, το Σάββατο 11/2 όπου οι The Answer θα δώσουν μία αποστομωτική απάντηση σε όσους αμφισβητούν τη μακροβιότητα και την ποιότητα του κλασσικού rock. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Phase Reverse.  Σημεία προπώλησης:Αθήνα: Σε όλα τα Public και στο Ticketservices (Πανεπιστήμιου 39, Στοά Πεσματζόγλου), Θεσσαλονίκη: Musicland(Μητροπόλεως 102)


 

Ελληνοαμερικανική Ένωση

Συναυλία: Νυχτερινές Εξομολογήσεις

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American University, Manchester NH, USA και την Ένωση Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων, παρουσιάζει την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012 στις 20.30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι) την συναυλία Νυχτερινές Εξομολογήσεις, με μουσική από το θέατρο και τον κινηματογράφο. Είσοδος ελεύθερη

 


 

Εταιρία Πολιτισμού Σύνθεση

Σεμιναρια

Σεμινάρια
1. Σεμινάρια φωτογραφίας -  art street photography
2. Σεμινάριο αυτοσχεδιασμού
3. Δύο βιωματικά σεμινάρια ψυχοθεραπείας (Νάσσια Ευθυμιοπούλου / Χριστίνα Κωνσταντινίδου) ψυχοθεραπεία Gestalt, με θέμα το ΘΥΜΟ & Τα Όρια στις ανθρώπινες σχέσεις. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλ. 210 3210 179, κιν. 6932438195, www.sinthesis.gr, www.vryssaki.gr

 


 

The Kyhlberger Gallery

Έκθεση "Ρωσικές Συνθέσεις"


Η γκαλερί Kyhlberger παρουσιάζει τη σύγχρονη ρωσική ζωγραφική του Marsel Khasanov.
O Khasanov γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου το 1986 στο Νίζνεκαμσκ στη Δημοκρατία του Ταταρστάν, Ρωσία και πήρε την πρώτη του καλλιτεχνική πεδία στη Ρωσία. Στην αρχή ο καλλιτέχνης σπούδασε για πέντε χρόνια στη Σχολή τέχνης στο Καζάν. Εκεί σπούδασαν μεγάλοι ζωγράφοι, όπως οι αβανγκαρντιστές David Burliouk (1882-1967), φίλος της Alexandra Exter, Alexander Rodchenko (1891-1956). Ο Rodchenko σπούδασε εκεί υπό την επίβλεψη του καλλιτέχνη Nikolai Feshin (1881-1955).Τα δεκαεπτά έργα, που παρουσιάζονται, δημιουργήθηκαν από τον Marsel Khasanov την τελευταία διετία στη Ρωσία. Αυτή η σηματική έκθεση είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για τους λάτρεις συλλέκτες έργων τέχνης, και τους επενδυτές να απολαύσουν τη σύγχρονη ρωσική τέχνη στην πόλη της Αθήνας.

 


Εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης

Στην "ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ" το βραβείο του Αργεντίνικου Νόστου

Παρουσία και αντιπροσωπείας Γερουσιαστών της Αργεντινής, πραγματοποιήθηκε η απονομή βραβείων και επαίνων στους έλληνες διακριθέντες του 3ου Διεθνή Λογοτεχνικού Διαγωνισμού που διεξήγαγε ο Οργανισμός Ελληνικού Πολιτισμού ΝΟΣΤΟΣ της Αργεντινής.  

Η εκδήλωση έγινε στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης με επίσημους προσκεκλημένους τους Γερουσιαστές της Αργεντινής Emilio Rached, κυρία Blanca Monllau, Roberto Basualdo, τον Α' Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Γρηγόρη Νιώτη, τους βουλευτές της Ομάδας Φιλίας με την Αργεντινής: Χρήστο Πρωτόπαπα (ΠΑΣΟΚ), Κώστα Χατζηδάκη (ΝΔ) Πέμμυ Ζούνη, Έλενα Παναρίτη, Αννα Νταλάρα (ΠΑΣΟΚ), Ουρανία Παπαδάκη- Παπανδρέου (ΛΑΟΣ), τον γενικό γραμματέα της Βουλής των Ελλήνων Αθανάσιο Παπαϊωάννου, τον πρέσβη της Αργεντινής στην Ελλάδα Jorge Alejandro Mastropietro, τον πρόεδρο του ΔΣ του Μουσείου της Ακρόπολης καθηγητή Δημήτρη Πατερμανλή, τον πρόεδρο του ΔΣ του Ιδρύματος "Μελίνας Μερκούρη" Χριστόφορο Αργυρόπουλο, τον πρόεδρο της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Παύλο Ναθαναήλ, τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας Γεώργιο Παυλάκο, τον ειδικό σύμβουλο του ΕΚΕΒΙ Σωκράτη Κοκολάκη και το νέο πρόεδρος της Ένωσης Ξένου Τύπου στην Ελλάδα Φίλιππο Πάγκαλο.
Ο 3ος Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός που διοργάνωσε ο Οργανισμός Ελληνικού Πολιτισμού ΝΟΣΤΟΣ, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αργεντινή είχε ως θέμα "Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα: Ιστορία μιας κλοπής ή η κλοπή της" και αφορούσε έργα στην ισπανική, ελληνική και αγγλική γλώσσα.
Συμμετείχαν περισσότερα από 350 διηγήματα και στις τρείς γλώσσες, με έργα συγγραφέων της Ελλάδας, της Αργεντινής , της Ισπανίας, της Χιλής, της Ουρουγουάη, της Κύπρου, της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Γαλλίας, της Μαλαισίας, του Περού, της Αιγύπτου , του Μεξικού και των ΗΠΑ.
Ο διαγωνισμός αυτός, έχει αναγνωριστεί ως έργο εθνικής σημασίας και αξίας από την Γερουσία της Αργεντινής, γι' αυτό και στις 26 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ανθολογίας που εκδόθηκε με όλα τα έργα που διακρίθηκαν στην Βουλή της Αργεντινής.  Το πρώτο βραβείο (στα ελληνικά έργα) απέσπασε το ποίημα "ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ" της Βάγιας Καπνιάς.


Γαλλικό Ινστιτούτο

Προβολή ταινιών μικρού μήκους "Οι πιο μικρές ημέρες"

Η "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, το Φεστιβάλ Δράμας και ο ρ/σ "Αθήνα 9.84" παρουσιάζουν στo πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων, "Η Αθήνα γιορτάζει", επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους από τη Γαλλία, την Ελλάδα και τον κόσμο. Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011 - ώρα 20.00 - Αuditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών (Σίνα 31)

 


Ινστιτούτο Θερβάντες

Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2011

Το Ινστιτούτο Θερβάντες έρχεται πάλι κοντά σας ανανεωμένο μετά το Καλοκαίρι και με πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για τον Ιβηρικό και Λατινοαμερικανικό πολιτισμό για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο με ταινίες, λογοτεχνία, ζωγραφική, παντομίμα και ενδιαφέρουσες διαλέξεις, ως επί το πλείστον δωρεάν για το κοινό. Οι ταινίες του Ινστιτούτου Θερβάντες θα ταξιδέψουν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα σκορπίζοντας τη μαγεία και το πάθος του ισπανικού και λατινοαμερικάνικου πολιτισμού από την Ξάνθη μέχρι την Κρήτη. Συγκλονιστικές μαρτυρίες θα παρουσιάσει ο βετεράνος Ισπανός δημοσιογράφος Μανουέλ Βιθέντ στα πλαίσια της έκθεσης Μάρτυρες της Λήθης, συνδιοργανωμένη με τους Γιατρούς Χωρις Σύνορα και που θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Οκτωβρίου. Πολλά λογοτεχνικά έργα θα παρουσιαστούν στο Θερβάντες, σημαντικές διαλέξεις, τα Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης, ισπανικές επιστημονικές ταινίες, μια μεγάλη έκθεση ζωγραφικής του Μεξικανού Φερνάντο Ασέβες Ουμάνα ο οποίος υπόσχεται να γεμίσει την αίθουσα του Θερβάντες με "άγρια ζώα" και τέλος το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα θα κλείσει με ένα κονσέρτο γνήσιας ανδαλουσιανής κιθάρας από το βραβευμένο Λαζάρ Σερουάνα. Για πληροφορίες, Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα. Τηλ.:210.3634117

 


Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών  

Eκδήλωση: Η γιορτή του Χανουκά

Η γιορτή του Χανουκά πλησιάζει και εμείς, όπως κάθε χρόνο, ετοιμαζόμαστε να σας υποδεχτούμε στο Bazaar μας! Σας προσκαλούμε λοιπόν
την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα στο Σχολείο μας, στο Π. Ψυχικό, στην οδό Ανθέων και Καμελιών 36.
Το κόψιμο της κορδέλας θα γίνει στις 11:30.
Στο Bazaar θα σας περιμένουν ιδέες για δώρα για μικρούς και μεγάλους, πολλές εκπλήξεις και λαχνοί με πλούσια δώρα, διασκεδαστικά παιχνίδια για τα μικρά και τα μεγαλύτερα παιδιά και νόστιμες σπιτικές λιχουδιές! Σας περιμένουμε όλους για να
γιορτάσουμε μαζί και να μας στηρίξετε στην προσπάθειά μας! Οι Κυρίες της Ι. Κ. Αθηνών,


Ινστιτούτο Goethe

CINE DOC : El Bulli - Cooking in Progress

Η ομάδα προβολής κινηματογραφικών ντοκιμαντέρ CINE DOC,
το Goethe-Institut Athen και η Πρεσβεία της Γερμανίας προσκαλούν το αθηναϊκό κοινό σε μια ιδιαιτέρως "γκουρμέ" προβολή του ντοκιμαντέρ El Bulli - Cooking in Progress την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011, 20:00
παρουσία του παραγωγού Ingo Fliess
(www.ifproductions.de, www.elbulli-derfilm.de, www.elbullimovie.com)  και με την υποστήριξη του σεφ Χριστόφορου Πέσκια και του Π Βox. Χώρος: Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31, Αθήνα


Ινστιτούτο Θερβάντες

ΚΟΝΣΕΡΤΟ ΓΝΗΣΙΑΣ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ

Το Ινστιτούτο Θερβάντες εγκαινιάζει ένα μοναδικό κύκλο κονσέρτων με γνήσια ισπανική κιθάρα από βραβευμένους βιρτουόζους του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας της Σεβίλλης.
Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου και ώρα 19.30 θα φιλοξενήσει τον Λαζάρ Σερουανά τον νικητή του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας της Σεβίλλης, ενώ παράλληλα θα συνεχίσει να φιλοξενεί τους νικητές αυτού του διαγωνισμού μοιράζοντας με το αθηναϊκό κοινό το μοναδικό πάθος και δεξιοτεχνία της ισπανικής κιθάρας.  Σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ της Σεβίλλης. Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Μητροπόλεως 23. Είσοδος ελεύθερη μέχρι να πληρωθούν οι θέσεις.


Ελληνοαμερικανική Ένωση

Αφιέρωμα στον Ernest Hemingway

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει σε συνεργασία με το Μουσείο της Ελληνικής Συλλογής Νόμπελ, έκθεση-αφιέρωμα στον νομπελίστα αμερικανό συγγραφέα Έρνεστ Χέμινγουεϊ με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τον θάνατό του. Τα εγκαίνια της έκθεσης Ernest Hemingway: From Life to Fiction (Ernest Hemingway: Από τη ζωή στο έργο) θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 19/9/2011, στις 20:30, στις γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι). Διάρκεια έκθεσης 19/9 - 18/10/ 2011.Ώρες λειτουργίας Δευτέρα - Παρασκευή: 12:00 - 21:00, Σάββατο: 10:30 - 14:30, Κυριακή κλειστά. Είσοδος ελεύθερη.

 


 

Ελληνοαμερικανική Ένωση

ΣΙΜΟΝΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ: "ΕΛΠΙΔΑ Τα παιδιά του κόσμου"

Ένα φωτογραφικό λεύκωμα για τα παιδιά του κόσμου. Παιδιά διάφορων εθνικοτήτων, φυλών, ανεξάρτητα από χρώμα και θρησκεία. Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Σιμόνης Ζαφειροπούλου "ΕΛΠΙΔΑ
Τα παιδιά του κόσμου" στις 8/12, στις 8 μ.μ.,
στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα).

 

 


Ελληνοαμερικανική Ένωση

"Ο πολιτικός Σεφέρης"

Ο επιστημονικός σύλλογος Ένωση Ελλήνων Αποφοίτων Πανεπιστημίων στις ΗΠΑ,  (έτος ιδρύσεως 1952), έχει την τιμή να σας προσκαλέσει
στην ομιλία του καθηγητή κλασσικής φιλολογίας συγγραφέα κ. Γιώργη Ιατρομανωλάκη με τίτλο
"Ο πολιτικός Σεφέρης",  με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων από τον θάνατο του νομπελίστα ποιητή Γιώργου Σεφέρη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2011, ώρα 8.00 μ.μ.
στην αίθουσα του 8ου ορόφου της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, οδός Μασσαλίας 22, Αθήνα Είσοδος ελεύθερη

 


Ελληνοαμερικανική Ένωση

"Οικογενειακές σχέσεις"

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση διοργανώνει νέο κύκλο διαλέξεων του Πλάτωνα Ριβέλλη για τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο με τίτλο: "Οικογενειακές σχέσεις" Οι διαλέξεις θα γίνουν στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και θα καλύψουν συνολικά δέκα ώρες κάθε Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου και 5-12-19-26 Οκτωβρίου 2011 από τις 8:00 μέχρι τις 10:00 μ.μ.

 


Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο

7ο Διεθνές Συνέδριο της Οργανωτικής Επιτροπής Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών

Η Οργανωτική Επιτροπή Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών (ΟΕΕΒ) διοργανώνει διεθνές συνέδριο, για 7η χρονιά, με θέμα "Επαναπροσδιορίζοντας τις προσφερόμενες υπηρεσίες των Βιβλιοθηκών σε περιόδους οικονομικής κρίσης". Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2011, στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).

 


 

Ινστιτούτο Goethe

"6, Alps and Jazz"

Ένα σύνολο με μουλτι-σολίστες:
Άλλη μια πρωτότυπη συναυλία στο "Goethe" την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011, 20:30 στο Goethe-Institut, Ομήρου 14-16, τηλ.: 210 3661000  Ξύλινα πνευστά, κόρνα και σαξόφωνα των Άλπεων συναντιούνται με τύμπανα των Ιμαλαΐων, της Τουρκίας και της Αφρικής. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει δημώδη τραγούδια των Άλπεων, τα οποία παίρνουν νέα ζωή με μοντέρνες αρμονίες και ρυθμούς με groove χαρακτήρα, αλλά και συνθέσεις των ίδιων των μουσικών που ερμηνεύονται με πολλά και διάφορα ξύλινα και μεταλλικά πνευστά.


Μορφωτικό Κέντρο Πρεσβείας Αιγύπτου και Βραζιλίας

Εκδήλωση
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Επιστήμης για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη (WSDPD) του ΟΗΕ και της UΝΕSCO,
το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα (ΑΜΚΑ), το Μορφωτικό τμήμα της Πρεσβείας της Βραζιλίας στην Αθήνα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Πλαστικής Χειρουργικής Ινο Pitanguy (ΕΑΡS-ΑCΕΙΡ) σας προσκαλούν στην ομιλία του Προέδρου της ΕΑΡS-ΑCΕΙΡ και Επίτιμου Προξένου της Βραζιλίας, Πλαστικού Χειρουργού Δρ Ιωάννη Λύρα, με τίτλο: ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΑΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ ΤΟΥ ΦΑΓΙΟΥΜ ΩΣ ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΛΑΣΤΙΚΉ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ.
Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011, ώρα 19.00 στην αίθουσα διαλέξεων του ΑΜΚΑ, Πανεπιστημίου 6, 3ος όροφος. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Δρ Χισάμ Νταρουίς, Μορφωτικός Ακόλουθος και Διευθυντής του Μορφωτικού Κέντρου της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα
Χαιρετισμός Mr. GUSTAVO BEZERRA
πρώτος γραμματέας της πρεσβείας της Βραζιλίας στην Αθήνα. Θα ακολουθήσει δεξίωση
Τηλέφωνα Επικοινωνίας : 210 3632824 Κα. Κατερίνα Ξένου & 210 7219660 Κα Σοφία Καλοκώστα
 


Ινστιτούτο Θερβάντες

Ο Ενρίκε Βίλα-Μάτας και η "Δουβλινιάδα" στην Αθήνα!

Την ερχόμενη Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, στις 19.30 το Ινστιτούτο Θερβάντες έχει την τιμή να φιλοξενήσει έναν από τους πλέον σημαντικούς και πολυβραβευμένους συγγραφείς της Ισπανικής Λογοτεχνίας, τον Ενρίκε Βίλα-Μάτας (Enrique Vila-Matas). Ο διάσημος Ισπανός συγγραφέας θα μας μιλήσει για το πολυαναμενόμενο νέο έργο του με τίτλο "Δουβλινιάδα"της διαδρομής από τον πλούτο του ενός ιρλανδού στην πενία του άλλου, από την εποχή του Γουτεμβέργιου στο Google, από την ύπαρξη του ιερού (Τζόυς) στον ζόφο της εξαφάνισης του Θεού (Μπέκετ), από το επιφανειακό στην αφωνία" κατά τα λεγόμενα του ίδιου του συγγραφέα.


 

ΕΛΙΑΜΕΠ - Γερμανική Πρεσβεία

Eκδήλωση: "Η πολιτική ισχύς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης: ενισχύεται η δημοκρατία από τα ψηφιακά μέσα;"

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και η Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα εκδηλωση με θεμα: "Η πολιτική ισχύς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης: ενισχύεται η δημοκρατία από τα ψηφιακά μέσα;" Πρόγραμμα: Εναρκτήριος χαιρετισμός: Δρ. Roland Wegener, Πρέσβης της Γερμανίας στην Αθήνα
Εισαγωγικές παρατηρήσεις: Δρ. Γιώργος Τζογόπουλος, Μεταδιδακτορικός Υπότροφος Ιδρύματος Μποδοσάκη στο ΕΛΙΑΜΕΠ
Ομιλητές:
κ. MichaelMartens, Ανταποκριτής, FrankfurterAllgemeineZeitung, Κωνσταντινούπολη
Christian Nuernbergk, Επιστημονικός Συνεργάτης στο ΤμήμαΜέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Πανεπιστήμιο Ludwig- Maximilians, Μόναχο
Δρ. Δήμητρα Δημητρακοπούλου, Επιστημονική Συνεργάτης ΕΛΙΑΜΕΠ, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια, Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
κα. Ξένια Κουναλάκη, Δημοσιογράφος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου και ώρα 18.30, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Βασ. Σοφίας 22. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία προς τα ελληνικά και τα γερμανικά.


Ινστιτούτο Goethe

Παναγιώτης Κονδύλης - Η μετάφραση ως μέθοδος

Δημόσια συζήτηση με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2011 . Σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση. Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής . Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011, 19:00 στο Goethe-Institut, Ομήρου 14-16, Τηλ.: 210 3661000. Συμμετέχουν: Λευτέρης Αναγνώστου, Φώτης Δημητρίου, Κώστας Κουτσουρέλης. Μιχάλης Παπανικολάου, Falk Horst, Παναγιώτης Χριστιάς. Εισαγωγή και συντονισμός: Καθ. Αθανάσιος Καϊσης. Ο "ιδιώτης λόγιος" Κονδύλης, ο οποίος φρονούσε ότι η ακαδημαϊκή φιλοσοφία είναι πνευματικά νεκρή, θεωρείται όχι μόνον ένας από τους σπουδαιότερους ιστορικούς των ιδεών του 20ο αιώνα, αλλά και ως εκείνος ο μεταφραστής και επιμελητής της έκδοσης σημαντικών κειμένων της δυτικής παράδοσης στα ελληνικά, που ξεχώρισε για την εννοιολογική προσέγγιση της μετάφρασης.
(σε γερμανική και ελληνική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση)  Είσοδος ελεύθερη


Ελληνοαμερικανική Ένωση

Αφιέρωμα στο Δημήτρη Μητρόπουλο

Με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από το θάνατο του Δημήτρη Μητρόπουλου η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American Inc. και την Ένωση Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων διοργανώνουν την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι) αφιέρωμα στον μεγάλο έλληνα μαέστρο και συνθέτη. Πρόγραμμα εκδηλώσεων:
Σύντομη εισαγωγή από τον Δρ. Απόστολο Κώστιο για την προσωπικότητα του Δημήτρη Μητρόπουλου αλλά και για το καλλιτεχνικό του έργο.
Συναυλία με μουσικά έργα του Δημήτρη Μητρόπουλου βασισμένα σε ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη. Παίρνουν μέρος: Τάσος Αποστόλου, (μπάσο - βαρύτονος), Στέλλα Τσάνη, (βιολί) και Βίκυ Στυλιανού (πιάνο).Την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011, 20:30. Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, Είσοδος ελεύθερη


Γαλλικό Ινστιτούτο

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΡΟΣ "ΑΙΣΩΠΟΥ ΜΥΘΟΙ"

Στις 6/9, στις 20.00, στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη εγκαινιάζεται η έκθεση με τίτλο "Μανώλης Χάρος. Αισώπου Μύθοι", η οποία θα διαρκέσει έως τις 16 Οκτωβρίου 2011. Η έμπνευση για τη νέα ενότητα της δουλειάς του, αντλήθηκε από το έργο του Αισώπου, που παρά το πέρασμα των 2.500 χρόνων εξακολουθεί να είναι επίκαιρο, ένα πολυπρισματικό όχημα για την έκφραση κριτικής βασικών κοινωνικών συμπεριφορών.
Η έκθεση περιλαμβάνει 25 περίπου δισδιάστατα εικαστικά έργα και κατασκευές τριών διαστάσεων, καθώς και ντοκουμέντα και ιστορικές αναπαραστάσεις από παλαιότερες εκδόσεις και εικονογραφήσεις των μύθων του Αισώπο.ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ - ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 - 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

 


Γαλλικό Ινστιτούτο

Έκθεση φωτογραφίας "Paris vu par... " του Παναγιώτη Τέντε

26 Σεπτεμβρίου - 19 Οκτωβρίου 2011
στο Institut francais d'Athenes. Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα - Παρασκευή 9.00'-20.00', Σαββατο 9.00'-14.00'. Είσοδος ελεύθερη. Εγκαίνια παρουσία του καλλιτέχνη την Δευτέρα 3 Oκτωβρίου στις 20.00'.
Η έκθεση διοργανώνεται στα πλαίσια του APhF:11
Ο Παναγιώτης Τέντες διαπραγματεύεται με το αστικό τοπίο. Επιλέγοντας σημεία των πόλεων που χρησιμοποιούνται σε εκατοντάδες καρτ ποστάλ, αποσπά τμήματα της αναγνωσιμότητας τους και τα εντάσσει σε ένα παιχνίδι γεωμετρίας με έντονες φορμαλιστικές αναφορές.
Έργα του εκτίθενται από την γκαλερί Μ55 (Αθήνα) στο FLUSS-Society For The Promotion Of Photo- And Media Art, της Βιέννης, Αυστρία μέχρι τις 2 Οκτωβρίου.


Ινστιτούτο Goethe

ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ

Συγκινητικές, χιουμοριστικές, σατιρικές,
κοινωνικά ευαισθητοποιημένες, ρεαλιστικές, ποιητικές
. Το Goethe-Institut Athen  συνεχίζει τις προβολές σύγχρονων γερμανικών ταινιών τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011, 20:30 στην αίθουσα των εκδηλώσεών του (Ομήρου 14-16, Τηλ. 210 3661000) με την ταινία "ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΟΦΩΤΟΥ" (Γερμανία 2006, 87') της Manuela Stacke με τους Leonie Krahl, Lucas Calmus, Lucas Hardt, Renate Krossner,  Walter Kreye κ.ά.Τρυφερή και ποιητική ταινία για την οικογένεια, την αρρώστια, το θάνατο, την κοινωνική απομόνωση, τη μοναξιά, αλλά και για την ενηλικίωση, την υπευθυνότητα, την αφοσίωση, την πρώτη αγάπη και τη φιλία. Μια ταινία που δεν φοβάται το συναίσθημα.


Ινστιτούτο Θερβάντες

Έκθεση: ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ

Η έκθεση "Μάρτυρες της λήθης" που συνδιοργανώνεται με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και την εφημερίδα El Pais, ρίχνει τον φωτογραφικό φακό σε οκτώ ανθρωπιστικές κρίσεις, τις οποίες αφηγούνται σε πρώτο πρόσωπο οκτώ διάσημοι συγγραφείς της ισπανικής γλώσσας, που υπήρξαν μάρτυρες του έργου που αναπτύσσουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε κάποιες από τις ποιο αιματοβαμμένες και ξεχασμένες γωνιές του πλανήτη.  Τα ρεπορτάζ αυτά, που κάλυψε φωτογραφικά ο Χουάν Κάρλος Τομάσι, μας καλούν να στρέψουμε το βλέμμα στους βασανισμένους και καταμαρτυρούν τη φρίκη του τρόμου και της λήθης.
Εγκαίνια: 06.07.2011, 20.00, Αίθουσα Εκθέσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Μητροπόλεως 23. Διάρκεια έκθεσης: 06/07/2011 έως 10/10/2011 Είσοδος ελεύθερη.

 


Ινστιτούτο Goethe

Eurock Marathon

Οι APOCALYPTICA στο 1st ΕUROPEAN ROCK MARATHON  το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011 - Κλειστό Φαλήρου (TAE KWON DO). Έναρξη: 19.30 Doors Open: 18.30. Πριν τους APOCALYPTICA, το κοινό θα ξεσηκώσουν σε ένα ροκ πάρτι οι: EMBASSY, KIRMIZI, MAXIMUM POWER, NOTE TO AMY, SAMARAH, SINGLETON, STEREOVERVE και οι "δικοί μας" ROSEBLEED.  Εισιτήρια: Αρένα 35 ευρώ, Κερκίδα 45 ευρώ, VIP 60 ευρώ Προπώληση: Ticket House, Πανεπιστημίου 42, Τηλ: 210 36.26.540 και ηλεκτρονικά στο www.ticketpro.gr, Village Cinemas (από 19 Σεπτεμβρίου), Τηλ: 210 810 8080 & 801 100 919 και http://showtime.villagecinemas.gr
Πληροφορίες: 210 72.98.944 και www.eurockmarathon.com.Με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen και της EUNIC.

 


Πρεσβεία Ουκρανίας

"Το χρυσό θησαυροφυλάκιο της Ουκρανίας"

Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και η Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελλάδα,
σας προσκαλούν στα εγκαίνια
έκθεσης των συλλογών των ολογραμμάτων τέχνης  "Το χρυσό θησαυροφυλάκιο της Ουκρανίας" και "Τα χριστιανικά ιερά"  στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 20 χρόνια της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011, ώρα 19.00 - Πνευματικό Κέντρο, Ακαδημίας 50,
Αίθουσα: "Κόντογλου"
Διάρκεια έκθεσης: 6 - 15/09/2011
Καθημερινά: 10.00-14.00 & 17.00 - 21.00
εκτός Δευτέρας & απογεύματος Κυριακής. Τηλ. 210 3630706
 


Πρεσβεία Ιαπωνίας

Φεστιβάλ Ιαπωνικού Κινηματογράφου

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Αθήνα, διοργανώνει για άλλη μία χρονιά τις "Ημέρες Ιαπωνικού Κινηματογράφου" από τις 15 - 17 /9/2011. Θα προβληθούν ταινίες που σηματοδότησαν τον παλιό και νέο ιαπωνικό κινηματογράφο όπως: "Boiling Point", "Red Handkerchief" και "Violent Cop".  Η είσοδος είναι ελεύθερη. Πληροφορίες: ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,  Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136 (Μετρό Κεραμεικός) Τηλ. 2103609695, 21036 12046 και ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ,  Εθνικής Αντιστάσεως 46, Χαλάνδρι Τηλ: 210 670 9901

 


Ινστιτούτο Goethe

Hand over Cinema Athens 2011-Κινηματογραφικό εργαστήριο και προβολές

WORKSHOP: Μια ομάδα σινεφίλ, Ελλήνων και ξένων επαγγελματιών κινηματογραφιστών, εικαστικών, σπουδαστών, αλλά και ερασιτεχνών, συγκεντρώνεται για 7 μέρες στην Αθήνα, παίρνει στα χέρια της κάμερες και σελουλόιντ και γυρίζει φιλμάκια (super 8 και 16mm) για την ελληνική πρωτεύουσα που έχει τραβήξει φέτος το παγκόσμιο ενδιαφέρον. To workshop θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 13/9 στη LabA, Λ. Αλεξάνδρας 9, 2ος όροφος
και στο Goethe-Institut Athen (Ομήρου 14-16, Αθήνα, Τηλ. 210 3661000)
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ
Τα μέλη του LaborBerlin και της LabA παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με επιλεγμένα παραδείγματα από τις "hand made" ταινίες τους των τελευταίων χρόνων στις 12/9.
Στις 13/9 θα προβληθούν οι ταινίες που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του workshop. Παρουσία των δημιουργών. Στο Goethe-Institut Athen, Είσοδος ελεύθερη.


Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Tinos Jazz Festival 2011 - "Ladies of Jazz"

Το 3ο Tinos Jazz Festival άρχισε στις 25/8 με το εκπληκτικό κουαρτέτο του Δημήτρη Βασιλάκη και την μοναδική φωνή της Juliet Kelly από την Αγγλία. Στις 26/8 η συνθέτης και πιανίστρια Λητώ Βογιατζόγλου και το Κουαρτέτο της θα παρουσιάσουν σύγχρονες συνθέσεις που ταξιδεύουν στον χώρο και το χρόνο, ενώ στη συνέχεια το Voyage jazz quintet από τη Ελλάδα θα κάνει αναδρομή στην ιστορία της τζαζ. Στις 27/8 το φιλανδικό συγκρότημα Kvalda θα συνδυάσει τζαζ και ελεύθερη έκφραση σε ένα νέο, σύγχρονο μίγμα, ενώ το Shekinah Rodz latin jazz quartet με leader τη Shekinah Rodz από το Puerto Rico και σπουδαίους μουσικούς από τη Γαλλία, θα μεταφέρει τους θεατές της 3ης βραδιάς στην τζαζ της Λ. Αμερικής. Στις 28/8, το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται με το Third Attempt Trio από την Ελλάδα με την Βάσω Δημητρίου, καθώς και η νεαρή γαλλίδα ντράμερ Anne Paceo συνοδευόμενη από τον πιανίστα και καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Γιώργο Κοντραφούρη και τον τρομπετίστα -σαξοφωνίστα Ανδρέα Πολυζωγόπουλο. Η είσοδος  είναι ελεύθερη με ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.


Γαλλικό Ινστιτούτο

ΕΚΘΕΣΗ: Τετράδια μόδας

Φανταστικές δημιουργίες του Charlie Le Mindu. Από 12/5 έως 29/72011 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Σίνα 31. Εγκαίνια παρουσία του καλλιτέχνη την Πέμπτη 12 Μαίου 2011, στις 20.00.
Στο πλαίσιο της έκθεσης "ARRRGH! Τέρατα και Σημεία στη Μόδα" που διοργανώνεται από την Atopos Contemporary Visual Culture υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του Δήμου Αθηναίων στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 (14/5-31/7/ 2011)
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 9.00- 20.00, Σάββατο 9.00-14.00. Είσοδος ελεύθερη


Πρεσβεία Πολωνίας

(Α) pollonia στην Αθήνα

Τα τελευταία χρόνια το ελληνικό κοινό έχει γνωρίσει μια σειρά παραστάσεων του Κρυστόφ Βαρλικόφσκι, ενός από τους σημαντικότερους δημιουργούς θεάτρου και όπερας της εποχής μας.
Η (Α)πολλωνία πρωτοπαρουσιάστηκε το Μάιο του 2009 ως η εναρκτήρια παραγωγή του Νόβυ Τεάτρ της Βαρσοβίας, που διευθύνει ο ίδιος ο σκηνοθέτης, και στη συνέχεια έτυχε θριαμβευτικής υποδοχής στο Φεστιβάλ της Αβινιόν. Η παράσταση πραγματοποιείται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση 107-109, Λεωφ. Συγγρού, Αθήνα 28 Ιούνιου έως 1 Ιούλιου 2011 ώρα έναρξης 20.00, διάρκεια παράστασης: 4 ώρες & 30 λεπτά (με διάλειμμα 30 λεπτών) Κρατήσεις εισιτηρίων: τηλ. 210 900 5 800.


Ινστιτούτο Goethe

Αναπάντεχες Λογοτεχνικές συναντήσεις

ΣΑΒΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΛΥΔΙΑ ΠΑΠΑϊΩΑΝΝΟΥ - ΓΚΑΖΜΕΤ ΚΑΠΛΑΝΙ. Τέσσερις διακεκριμένοι πολίτες της Αθήνα, τέσσερα γερμανικά βιβλία. Μια λογοτεχνική βραδιά με πρωταγωνιστές τους αναγνώστες  Ποιο είναι το αγαπημένο γερμανικό βιβλίο της μουσικού και τραγουδίστριας Σαββίνας Γιαννάτου και ποιο ενθουσιάζει τον Καθηγητή Θεωρητικής Φυσικής Δημήτρη Νανόπουλο; Ποιο είναι εκείνο το γερμανικό βιβλίο που τράβηξε το ενδιαφέρον της δημοσιογράφου και παρουσιάστριας Λυδίας Παπαϊωάννου και ποιο το ξεχωριστό για τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Γκαζμέτ Καπλάνι; Οι απαντήσεις θα δοθούν στη συνάντηση αυτών των τεσσάρων με τη γερμανική λογοτεχνία και το αθηναϊκό κοινό, την Τρίτη 12 Ιουλίου 2011, 20:30 στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Goethe-Institut Athen, Ομήρου, Tηλ.: 210 3661 033, είσοδος ελεύθερη.

 


 

Γαλλικό Ινστιτούτο

ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΣΕΙΣ

Στις 30/6/2011, στις 19.00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, η Σύμβουλος Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα κυρία Catherine Suard, θα απονείμει τα διάσημα του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα (Les Palmes Academiques) εξ ονόματος του Γαλλικού Υπουργείου Εθνικής Παιδείας, Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας, στους Έλληνες εκπαιδευτικούς και ανθρώπους των Γραμμάτων, οι οποίοι διακρίθηκαν για την συμβολή τους στην διάδοση των ανθρωπιστικών αξιών μέσα από την διδασκαλία και την υποστήριξη της γαλλικής γλώσσας.
 


Πρεσβεία Πολωνίας

"Εμιγκρέδες"

Το έργο του Πολωνού συγγραφέα Σλάβομιρ Μρόζεκ "Εμιγκρέδες" ανεβαίνει στις 3/5 στο θάτρο "Αργώ-Studio" (Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο, τηλ. 210 5201684), σε σκηνοθεσία Μαρίας Βαρδάκα. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν ως τις 29 του μηνός, κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη στις 9.15 μ.μ.
Ο Μρόζεκ παρουσιάζει ένα στιγμιότυπο από τη ζωή δύο φαινομενικά αταίριαστων μεταναστών, ενός διανοούμενου πολιτικού πρόσφυγα και ενός εργάτη, που έχουν βρεθεί να συγκατοικούν σ' ένα υπόγειο.
Πρόκειται για ένα έργο με πολιτικό υπόβαθρο, όπου το τραγικό στοιχείο καλύπτεται την ίδια στιγμή από το κωμικό, και τα δυο τους συνυπάρχουν για να ξορκίσουν το φόβο. Η παράσταση είναι μια παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. Τους δύο ρόλους ερμηνεύουν ο Δημήτρης Παπανικολάου και ο Βασίλης Πουλάκος.
 


Ιταλικό Ινστιτούτο

Έκθεση: "Margherita di Savoia: βασιλικές επιρροές στο στυλ των ιταλικών πολύτιμων αντικειμένων"

Με την ευκαιρία των εορτασμών για την 150η επέτειο της Ένωσης της Ιταλίας, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών σε συνεργασία με το Studio Galgano οργανώνει την έκθεση: "Margherita di Savoia: βασιλικές επιρροές στο στυλ των ιταλικών πολύτιμων αντικειμένων" που επιμελήθηκαν η Alessia Tota και η Fiorella Galgano
Η έκθεση που προβάλλει το στιλ της Margherita di Savoia, πρώτης βασίλισσας της Ιταλίας και εμβληματικής φιγούρας για τη διαδικασία ενοποίησης της Ιταλικής Χερσονήσου, έχει σκοπό να αναδείξει κυρίως την κομψότητα μιας εκλεκτυσμένης γυναίκας με υψηλή αισθητική.
Διάρκεια έκθεσης: 3 - 24 Ιουνίου 2011,
στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών (Πατησίων 47) Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή, 10.00 - 17.00


Σπίτι της Κύπρου

Παρουσίαση του βιβλίου  "ΝΙΚΗ" στη Νεκρή Ζώνη",

Το βιβλίο "ΝΙΚΗ" στη Νεκρή Ζώνη", των δημοσιογράφων Γιάννη Φασουλά και Γιάννη Σκάλκου, που συνοδεύεται από το ντοκιμαντέρ "Ήρωες χωρίς παράσημα..", με σπάνιο υλικό από την δράση της Α'ΜΚ στην Κύπρο το 1974, θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιουνίου στις 8 μ.μ. στην Κυπριακή Εστία (Κέκροπος 3 Πλάκα). Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Α' Σύμβουλος της Κυπριακής Πρεσβείας Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ παρεμβάσεις θα γίνουν από τους δημοσιογράφους Λουκά Δημάκα (ΤΑ ΝΕΑ), Μάκη Πολλάτο (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ) και Στέλιο Μπερμπεράκη (ανταποκριτή της τουρκικής ΣΑΜΠΑΧ και BBC Turkise service). Θα συντονίζει ο δημοσιογράφος της ΝΕΤ Φάνης Παπαθανασίου.
Xαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωσήφ Ιωσήφ, ο πρόεδρος του Συλλόγου "Κομάντος '74" Παναγιώτης Αφάλης και ο Γενικός διευθυντής της CYTA Ελλάδος Μιχάλης Αχιλλέως.
Την εκδήλωση, που γίνεται υπό την αιγίδα του ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, στηρίζει η CYTA, θυγατρική του Εθνικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Κύπρου. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις "Αγαθός Λόγος".


Ινστιτούτο Goethe

ΕΚΘΕΣΗ  ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ (DAM)

"Βραβείο του DAM 2010/11 - Επίκαιρες τάσεις της γερμανικής αρχιτεκτονικής"
σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής (ΕΙΑ) Εγκαίνια: Τρίτη 28 Ιουνίου 2011, 19:30 με ομιλία του Peter Cachola Schmal, Αρχιτέκτονα και Διευθυντή του DAM.
Παρουσίαση και συντονισμός: Ανδρέας Γιακουμακάτος, Μέλος Δ.Σ. του ΕΙΑ
Διάρκεια: Τρίτη 28 Ιουνίου έως Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011 Η έκθεση παρουσιάζει τα 23 καλύτερα κτίσματα της Γερμανίας σύμφωνα με την επετηρίδα του Γερμανικού Μουσείου Αρχιτεκτονικής. Το Βραβείο του Γερμανικού Μουσείου Αρχιτεκτονικής το 2010 δόθηκε στο έργο αποκατάστασης του Νέου Μουσείου στο Νησί των Μουσείων, Βερολίνο, από το γραφείο David Chipperfield Architects (Βερολίνο) σε συνεργασία με τον Julia Harrap (Λονδίνο).

 


 

Ινστιτούτο Θερβάντες

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Όπως κάθε χρόνο, το Ινστιτούτο Θερβάντες, σε συνεργασία με τα φεστιβάλ της Τουλούζ και Ντονόστια-Σαν Σεμπαστιάν, παρουσιάζει πέντε λατινοαμερικάνικες ταινίες που συμμετείχαν στο τμήμα Κινηματογράφος υπό κατασκευή των εν λόγω φεστιβάλ. Ως συνήθως, θα προβληθεί και μια πρόσφατη ελληνική ταινία και στο τέλος της δεύτερης μέρας των προβολών, ο προσκεκλημένος σκηνοθέτης και ο σκηνοθέτης της ελληνικής ταινίας θα συμμετέχουν σε μια συζήτηση. Φέτος, προσκεκλημένος σκηνοθέτης είναι ο Ντανιέλ Αντράντε (Αυτά δεν είναι βάσανα) από τον Ισημερινό και ο έλληνας σκηνοθέτης είναι ο Σύλλας Τζουμέρκας (Χώρα προέλευσης).
Όλες οι ταινίες έχουν ελληνικούς υποτίτλους.
Σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής Φαντασία ΕΠΕ. Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας. Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα. Τηλ.:210.3634117, εσωτ. 2.
Είσοδος ελεύθερη μέχρι να γεμίσει η αίθουσα.


Ελληνοαμερικανική Ένωση

Ημερολόγια Επανάστασης

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει, σε συνεργασία με το Κέντρο Τεχνών της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, την έκθεση φωτογραφίας Ημερολόγια Επανάστασης (My Revolution Diaries). Η έκθεση εγκαινιάζεται την Δευτέρα 16 Μαΐου 2011 στις 20:30, στις γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).  Διάρκεια Έκθεσης, 16 Μαΐου- 15 Ιουνίου 2011

 

 

 


Γαλλικό Ινστιτούτο

ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: "Τι είναι οι σεφ σήμερα: ταξιδιώτες, συγγραφείς ή επιχειρηματίες;"
 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Η γαλλική κουζίνα έτσι απλά!", το Institut francais d'Athenes διοργανώνει μια στρογγυλή τράπεζα με θέμα "Τι είναι οι σεφ σήμερα: ταξιδιώτες, συγγραφείς ή επιχειρηματίες;"  Σε συνεργασία με την εταιρία FoodConcepts και τον εκπαιδευτικό όμιλο LE MONDE.  Πως οι σεφ ζουν αυτή την εξέλιξη; Πως βλέπουν το μέλλον το δικό τους και του επαγγέλματός τους; Πως εξηγούν το ότι, στην εποχή των ψηφιακών τεχνολογιών, τα βιβλία και τα περιοδικά μαγειρικής, που είναι συχνά πολυτελείς εκδόσεις, έχουν υψηλές πωλήσεις; Είσοδος ελεύθερη - Ταυτόχρονη μετάφραση. Τρίτη 7 Ιουνίου στις 19:30 στο Auditorium,  Institut francais d'Athenes. 

Embassy of Sweden

SWEDISH - GREEK BILATERAL DISCUSSION on Business opportunities and development projects in Greece

In line with the growing need for improvement and investments focusing on the telecom, energy and health sectors, this forum creates the possibility to discuss current investment plans and political agenda in Greece as well as present Swedish industry and governmental experiences in these fields. The event will be attended by high-level representatives from the Greek government, Swedish investors and organizations as well as representatives from Swedish companies active in the field of telecom, energy, as well as healthcare, interested to further improve and deepen their cooperation and investments in Greece.
THE GOALS OF THE EVENT
- Promote a dialogue between industry representatives, political leaders and other decision-makers
- Enable Swedish businesses to meet decision-makers face-to-face and to enhance the visibility of their business
- Create a forum for discussing both business opportunities as well as the challenges where accretions are needed in order to create a better business environment for the future
- Promote perspective and knowledge on how companies can help the Greek economy
- Maintain and reinforce the strong reputation of Swedish companies in the region
- Highlight Swedish values and consciousness within strategic chosen areas
For more information: 210 72 46 373Ι
νστιτούτο Goethe

Η PINA BAUSCH ΣΤΗΝ ΟΘOΝΗ -ΤΑΙΝΙΕΣ ΧΟΡΟΥ

Το Ινστιτούτο Goethe διοργανώνει την
Τετάρτη 25 Μαΐου, 20:30 (Ομήρου 14-16, Τηλ. 2103661000) επαναληπτική προβολή του αφιερώματός του στη μεγάλη Γερμανίδα χορογράφο Πίνα Μπάους. Την Τετάρτη 25 Μαΐου από τις 18:00 θα δίνονται αριθμοί προτεραιότητας.
Θα δοθούν συνολικά 327 για την αίθουσα των εκδηλώσεων.  Εφόσον ο αριθμός αυτός εξαντληθεί θα δοθούν και 80 ακόμα για το φουαγιέ, όπου θα μεταδίδεται ταυτόχρονα η εκδήλωση. Είσοδος ελεύθερη

 


 

Ινστιτούτο Θερβάντες

Γενική Ανθολογία Σύγχρονης Λατινοαμερικάνικης Ποίησης 1892 - 1974

Η σύγχρονη λατινοαμερικανική ποίηση έχει τις καταβολές της στα διάφορα ευρωπαϊκά ποιητικά ρεύματα των αρχών του 20ού αιώνα: φουτουρισμός, ντανταϊσμός, σουρεαλισμός, κρεασιονισμός κλπ. Αυτή η ανθολογία, που επιμελήθηκε και μετέφρασε ο Ρήγας Καππάτος για τις Εκδόσεις Εκάτη, είναι η πληρέστερη αυτού του είδους σε λατινοαμερικανούς ποιητές, που έχει γίνει ποτέ στα ελληνικά. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο συγγραφέας και μεταφραστής Ρήγας Καππάτος και η πρόεδρος της Εταιρεία Ελλήνων Ισπανιστών, Σύλβα Πάντου. Στα ελληνικά στις 23.05.2011, ώρα 19.30. Σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Εκάτη. Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Μητροπόλεως 23. Είσοδος ελεύθερη.


 

Ινστιτούτο Goethe

ΘΕΑΤΡΟ: "FALK RICHTER: ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ"

Παραστάσεις: 6-8 Μαϊου, 11-15 Μαϊου, 18-22 Μαϊου 2011, 21:00 Το έργο του Falk Richter μιλά για φόβο και παραφροσύνη, αλλά και για την αδυναμία να κρίνει κανείς πόσο πραγματική είναι η απειλή που προβάλλουν οι εικόνες των μίντια και οι εφιάλτες του καθενός.
(σε ελληνική γλώσσα)
Τιμή εισιτηρίου:10 ευρώ
Knot Gallery, Μιχαλακοπούλου 206 (είσοδος από την οδό Πύρρου)
Tηλ. κρατήσεων 6940808727
 


Ελληνοαμερικανική Ένωση

"Music Plus"

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American University και την Ένωση Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων, παρουσιάζει συναυλία του Ελληνικού Συγκροτήματος Σύγχρονης Μουσικής με τίτλο "Music Plus". Τη συναυλία διευθύνει ο Χρίστος Μητσάκης. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Μαΐου 2011, στις 20:30 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι). Η εκδήλωση συνδυάζει τη μουσική με το video και το θεατρικό δρώμενο. Το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής θα ερμηνεύσει έργα των ελλήνων συνθετών: Μαρίας Δαγαλάκη, Ορέστη Ζαφειρόπουλου, Λεωνίδα Κανάρη, Σοφίας Κουμπλή και Βαγγέλη Συμσίρη.

 


Ελληνοαμερικανική Ένωση

Έκθεση comics: BATMAN: YESTERDAY & TOMORROW στο COMICDOM CON ATHENS 2011

H Ελληνοαμερικανική Ένωση και η Comicdom Press διοργανώνουν από 8 έως 10/4/2011, στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, το μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics, το Comicdom Con Athens 2011. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της φετινής διοργάνωσης βρίσκεται η έκθεση "Batman: Yesterday and Tomorrow", η οποία εγκαινιάζεται στις 8/4/2011, την πρώτη ημέρα διεξαγωγής του Comicdom Con Athens 2011, ώρα 17:00 στην Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι) και θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως και τις 15/4/2011. Είσοδος ελεύθερη


 


Ινστιτούτο Goethe

Ταινία "ΑΓΓΙΞΕ ΤΟΝ ΗΧΟ"

Το Goethe-Institut Athen συμμετέχει στο πρόγραμμα "Σαββατόβραδα με νόημα" του Θεάτρου Κωφών Ελλάδος με την ταινία "ΑΓΓΙΞΕ ΤΟΝ ΗΧΟ" (Γερμανία 2004, 100΄), ντοκιμαντέρ του Thomas Riedelsheimer . Ένα ταξίδι στους ήχους με την ασυναγώνιστη καλλιτέχνιδα των κρουστών Evelyn Glennie. Έχοντας χάσει στην παιδική της ηλικία ένα μεγάλο μέρος της ακοής της, η E. Glennie έμαθε ν' ακούει "διαφορετικά".
(σε αγγλική γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους για Kωφούς) το Σάββατο 26 Μαρτίου 2011, 21:00
στο Θέατρο Κωφών Ελλάδος, Σαχτούρη 8-10, Ψυρρή. Πληροφορίες : 6977202216, Είσοδος : 7
ευρώ.

 


Πρεσβεία Ισπανίας

ΕΚΘΕΣΗ: Μια θάλασσα από νόμους

Επιμελητής: Ντανιέλ Ντουράν ι Ντουέλτ (Daniel Duran i Duelt), Ιστορικός με μεγάλη ερευνητική σταδιοδρομία ειδικότερα πάνω στην περίοδο του Καταλανο-αραγωνικού Στέμματος. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 10.00 - 13.30 και 16.00 - 20.00. Σάββατο:10.00 - 13.30.
Κλειστά: Κυριακές και 25.03.2011. Αίθουσα Εκθέσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα, Αθήνα. Είσοδος ελεύθερη.

 


Πρεσβεία Ισραήλ

"Σκουλήκια" του  Hillel Mittelpunkt

Το έργο Σκουλήκια του Ισραηλινού θεατρικού συγγραφέα Hillel Mittelpunkt ανεβαίνει στο 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης, με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ, από την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου μέχρι την Παρασκευή 15 Απριλίου, ώρα 21:15.
104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης των Εκδόσεων Καστανιώτη, Θεμιστοκλέους 104 & Καλλιδρομίου
Εξάρχεια, Τηλ. 210 3826185
Εισιτήρια: Κανονικό εισιτήριο: 15 ευρώ, Φοιτητικό εισιτήριο: 10 ευρώ.
Κράτηση θέσεων: τηλ.210 3826185
 


Ινστιτούτο Θερβάντες

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ: Αφιέρωμα στον Λουίς Γκαρθία Μπερλάνγκα

Αυτό το αφιέρωμα που περιλαμβάνει πέντε ταινίες του μεγάλου ισπανού κινηματογραφιστή, Λουίς Γκαρθία Μπερλάνγκα, που θα προβληθούν από τις 3 ως τις 31 Μαρτίου, κάθε Πέμπτη. Όλες οι ταινίες έχουν υποτίτλους στα ελληνικά. Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα.
Αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα, Αθήνα.
Είσοδος ελεύθερη.

 

 

 


 

Ινστιτούτο Goethe

"Wholetrain"

Το Goethe-Institut Athen συνεχίζει την κινηματογραφική του σειρά με ξεχωριστές δημιουργίες της σύγχρονης γερμανικής κινηματογραφίας στις 28/2, ώρα  20:30
με την πολυβραβευμένη ταινία
"Wholetrain" (Γερμανία 2005, 82') του Florian Gaag (Φλόριαν Γκάαγκ) με τους Mike Adler, Florian Renner, Elyas M' Barek, Jacob Matschenz.Η ταινία προβάλλεται σε γερμανική γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους και η είσοδος είναι ελεύθερη.

 


Ιταλικό  Ινστιτούτο

"Η ιστορία μέσω εικόνων: Ελλάδα και Ιταλία"

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών σας προσκαλεί στις προσεχείς εκδηλώσεις:
Δευτέρα 11 Απριλίου 2011, ώρα 19.00 
- "L'Acropoli" 3D ντοκιμαντέρ, σε πρώτη αποκλειστική προβολή.
- Παρουσίαση του Καθ. Emanuele Greco: "Gli studi di Topografia di Atene Antica. I Tomo: Acropoli - Areopago" με την επιμέλεια της Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής και με τη συνεργασία της Dott.ssa Laura Ficuciello.
- "La valle dei Templi di Agrigento" διαδραστικό ντοκιμαντέρ.
Τρίτη 12 Απριλίου 2011, ώρα 19.00 
- "Viaggio virtuale nell'Antica Roma" 3D ντοκιμαντέρ, σε πρώτη αποκλειστική προβολή.
- "Pompei, la casa di Iulius Polibius" εικονική αναπαράσταση της οικίας με τις τοιχογραφίες και οι επιπτώσεις της έκρηξης στο κτίριο.


Ινστιτούτο Θερβάντες

Κύκλος διαλέξεων για την Καταλανική παρουσία στην Αθήνα και Θεατρική παράσταση για το Λόρκα 

Τον Μάρτιο συμπληρώνονται 700 χρόνια από τη νίκη της Καταλανο-αραγωνικής Εταιρείας επί των στρατευμάτων του τελευταίου φράγκου δούκα των Αθηνών, Βάλθερου Βριενίου, στην περίφημη μάχη του Κηφισού και την πτώση του Δουκάτου των Αθηνών στα χέρια της. Σ' αυτόν τον κύκλο διαλέξεων, έλληνες ακαδημαϊκοί, αρχιτέκτονες, αρχαιολόγοι, ερευνητές και ιστορικοί κάνουν μια εκτίμηση κι έναν απολογισμό του περάσματος και της εγκατάστασης των αλμογαβαρικών στρατευμάτων σ' αυτή την περιοχή της κεντρικής Ελλάδας. Από 14/3 έως 11/4, Αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα, Αθήνα. Είσοδος ελεύθερη.


Σπίτι της Κύπρου

Εορτασμός για την Εθνική Επέτειο της 1/4/1955

Η Πρεσβεία της Κύπρου και το Σπίτι της Κύπρου διοργανώνουν εκδήλωση για τον Εορτασμό του Εθνικού Απελευθερωτικού Αγώνα με ομιλητή τον Χαράλαμπο Χρυσανθάκη, καθηγητή. Επίσης Χαιρετισμοί θα απευθύνουν ο Πρέσβυς της Κύπρου στην Ελλάδα, Ιωσήφ Ιωσήφ και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ.  Πελεγρίνης.

Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αίθουσα Τελετών στις 29/3/2011. ώρα 20.00, είσοδος ελεύθερη.

 


 

Πρεσβεία ΗΠΑ

Η καταξιωμένη τραγουδίστρια και πρωταθλήτρια του slam poetry Gina Loring έρχεται στην Αθήνα

Η τραγουδίστρια και slam poet Gina Loring, νικήτρια του Αμερικανικού Διαγωνισμού Poetry Slam, θα επισκεφθεί την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για μια σειρά από εργαστήρια με μαθητές, ενώ θα πραγματοποιήσει και μια ζωντανή εμφάνιση στην Αθήνα, στον πολιτιστικό χώρο Μελάνυθρος (www.melanithros.gr ) στις 21 Μαρτίου 2011, στις 20:30. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.  210-720-2300

 


Ελληνοαμερικανική Ένωση

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21η Μαρτίου) διοργανώνοντας ανοιχτή συζήτηση για τον Όμηρο και την προγραμματική ποίηση. Με αφορμή το βιβλίο του Νάνου Βαλαωρίτη "Ο Όμηρος και το Αλφάβητο", που εκδόθηκε από την Ελληνοαμερικανική Ένωση τον Δεκέμβριο του 2010, θα τεθούν ζητήματα για τη σχέση ποιήματος και γλώσσας και για το πώς λειτουργούν η έμπνευση και ο προγραμματισμός στην ποιητική δημιουργία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011, στις 20:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι). Είσοδος ελεύθερη
 


Πρεσβεία Πολωνίας

Έκθεση "ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

Το ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ της Πρεσβείας της Πολωνίας στην Ελλάδα παρουσιάζει την έκθεση "ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" από τους καλλιτέχνες της ομάδας ARTHOME
Εγκαίνια: Σάββατο, 12/2/2011, ώρα 7.30 μ.μ.
Διάρκεια Έκθεσης: 12 - 20.02. 2011

Ώρες λειτουργίας: κάθε μέρα 6.30-9.30 μ.μ.

Κ.Ε.Ο. Μιχαήλ Βόδα 28, ΑΘΗΝΑ

Τηλέφωνο: 210 883 59 11

 

 


Ιταλικό Ινστιτούτο

Διάλεξη: "Η ιταλική Παλιγγενεσία στη νεοελληνική ποίηση"

Με την ευκαιρία των εορτασμών για την 150η επέτειο της Ένωσης της Ιταλίας, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών οργανώνει τη διάλεξη του Γεράσιμου Ζώρα, Καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο: "Η ιταλική Παλιγγενεσία
στη νεοελληνική ποίηση" την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011, ώρα 20.00. Μετά τη διάλεξη θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της Έκθεσης
"Η ιταλική Παλιγγενεσία" με βιβλία από το Ιστορικό Αρχείο της Βιβλιοθήκης του Ινστιτούτου.
Διάρκεια έκθεσης: 10 - 28 Φεβρουαρίου 2011.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-16.00. Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο - Πατησίων 47
 


 

Ινστιτούτο Goethe

Σειρά διαλέξεων: Σύγχρονη Αρχιτεκτονική στην Ευρώπη των Άλπεων: Αυστρία, Γερμανία, Ελβετία

Το Goethe-Institut Athen σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, το Μουσείο Μπενάκη και τις Πρεσβείες της Ελβετίας και της Αυστρίας στην Αθήνα
παρουσιάζει: Stephan Braunfels - Μόναχο/Βερολίνο Την Τετάρτη 16 Μαρτίου, στις 20:00 . Ο Stephan Braunfels, απέκτησε διεθνή φήμη και όνομα ως πολεοδόμος και αρχιτέκτονας με πολυάριθμα εγχειρήματα στο Μόναχο, το Βερολίνο, στη Δρέσδη και τη Λειψία. Μεταξύ αυτών η πρότυπη μελέτη για την ανάπλαση του κέντρου της Δρέσδης καθώς και της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης στο Μόναχο.  Παρουσίαση: A.Γιακουμακάτος. Χώρος: Νέο Κτήριο του Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138, Τηλ. 210 3453111 . Είσοδος ελεύθερη


 


 

Ελληνοαμερικάνικη Ένωση

Φεστιβάλ Σπανίων ταινιών επιστημονικής φαντασίας και φανταστικού

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το 6o Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ταινιών Επιστημονικής Φαντασίας & Φανταστικού (SFF-rated ATHENS) διοργανώνουν την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011 στις 20:00 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης την εναρκτήρια εκδήλωση του φεστιβάλ. Επίσημος προσκεκλημένος της βραδιάς αυτής είναι ο σκηνοθέτης της ταινίας "The Whisperer in Darkness", Sean Branney, η παγκόσμια πρεμιέρα της οποίας πραγματοποιείται για το ελληνικό κοινό στο πλαίσιο του SFF-rated ATHENS 2011.  Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος)
Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, Είσοδος ελεύθερη


 Πρεσβεία Η.Π.Α.

Σύγχρονο Αμερικανικό Ντοκιμαντέρ
 

Αφιέρωμα στο Σύγχρονο Αμερικανικό Ντοκιμαντέρ, σε Αθήνα και Νάουσα,
24
/2 - 5/3/ 2011. Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. παρουσιάζει μια εβδομάδα αφιερωμένη στο "Σύγχρονο Αμερικανικό Ντοκιμαντέρ" με πολυβραβευμένες ταινίες που αποκαλύπτουν πτυχές της ζωής και της κουλτούρας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι προβολές θα διαρκέσουν από τις 24/2 έως τις  2/3/ 2011, στους χώρους της Ταινιοθήκης (Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136). Για το πλήρες πρόγραμμα απευθυνθείτε στο 210-3609695 ή επισκεφθείτε το www.mosaiko.gr.
 


Πρεσβεία Κύπρου

Διάλεξη: "Η Παγκόσμια Οικονομική Κρίση και οι εξελίξεις στην Κυπριακή Οικονομία"

Η Ελληνική Τράπεζα και η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων  Ελλάδας και με τη στήριξη της Κυπριακής Πρεσβείας, διοργανώνουν τη Διάλεξη  "Η Παγκόσμια Οικονομική Κρίση και οι εξελίξεις στην Κυπριακή Οικονομία" με κεντρικό ομιλητή τον Μάκη Κεραυνό, πρώην Υπουργό Οικονομικών της Κύπρου και νυν Εκτελεστικό Διευθυντή του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρέσβυς της Κύπρου, Ι. Ιωσήφ. Κυπριακή Εστία στις 1/3 στις 20.00. Είσοδος κατόπιν προσκλήσεων.
 


 

Ελληνοαμερικάνικη Ένωση

"Μνήμες Ξενιτειάς"

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει συναυλία του Ηπειρώτη ερμηνευτή Λάκη Χαλκιά, με αφορμή τη νέα του δισκογραφική δουλειά "Μνήμες Ξενιτειάς". Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την στις 15/2/2011, στις 20:00 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι). Είσοδος ελεύθερη

 

 

 

 


 

Ινστιτούτο Goethe

"Σινεμά και πραγματικότητα"

Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ
"Σινεμά και πραγματικότητα"
και το Institut Francais d' Athenes, το Goethe-Institut Athen  παρουσιάζει από 19 έως 24/2/2011:
- Λουτρά για πριγκίπισσες (22/2)
- Η μέρα που αποφάσισα να είμαι η Νίνα (22/2)
- Ανακουφισμένος (22/2))
Χώρος: Institut Francais d' Athenes, Σίνα 31
Είσοδος ελεύθερη


Γαλλικό Ινστιτούτο

Στρογγυλή τράπεζα για τη Νόσο Alzheimer με Έλληνες και Γάλλους επιστήμονες

Το Megaron Plus καλεί το κοινό του να παρακολουθήσει μια συζήτηση πάνω σε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ιατρικά ζητήματα του καιρού μας: τη νόσο Αλτσχάιμερ και τη μάχη που δίνουν οι επιστήμονες για την αντιμετώπιση της. Η ιδιαίτερη αυτή συνάντηση θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ώρα έναρξης 7 μμ. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5.30 μμ. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης αρχίζει μισή ώρα νωρίτερα.


Πρεσβεία Ισπανίας

"Έκθεση "FOODJECTS- Design και Νέα Γαστρονομία στην Ισπανία"

Η Πρεσβεία της Ισπανίας συνδιοργάνωσε με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών - σε αυτή την πρώτη συνεργασία τους - την έκθεση "Foodjects - Design και Νέα Γαστρονομία στην Ισπανία" για να έρθει το ελληνικό κοινό σε επαφή με μια λιγότερο γνωστή πτυχή της ισπανικής κουλτούρας. Στα εγκαίνια θα παρευρίσκεται ο κ. Sergi Vich (Σέργι Βικ), συνυπεύθυνος στην επιμέλεια της έκθεσης, που θα κάνει την παρουσίασή της. Και, όπως αρμόζει σε μια έκθεση σχετική με τη γαστρονομία, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να γευθούν tapas και ισπανική sangria, προσφορά του Pintxos Bar υπό τον ήχο της μουσικής μετατρέποντας μια τελετή εγκαινίων σε ισπανική φιέστα.
Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 19:00 στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Πειραιώς 256, Άγιος Ι. Ρέντης.
Διάρκεια έκθεσης: 27 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου.


 Πρεσβεία Μεξικού

O Pedro Meyer στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
 

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας παρουσιάζουν στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2010, την έκθεση του διεθνούς φήμης μεξικανού φωτογράφου, Pedro Meyer με τίτλο A long and personal trip throughout the USA. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010, στις 20:30 στις γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι) και τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Μεξικού στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο της έκθεσης, στις 24 Νοεμβρίου 2010, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση παρουσία του Pedro Meyer.


 

Σπίτι της Κύπρου

Παρουσίαση Βιβλίων του Π. Πολυβίου.
 

Στις 19/11 ο δικηγόρος Π. Πολυβίου θα παρουσιάσει τέσσερα νέα βιβλία με θέμα το Κυπριακό. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρέσβυς της Κύπρου στην Ελλάδα, Ιωσήφ  Ιωσήφ. Επιμέλεια εκδήλωσης: Άντρι Χρυσάνθου.

Είσοδος ελεύθερη, Ηρακλείτου 10, Κολωνάκι.

Τηλ.:210- 3641217


Πρεσβεία Κούβας

Χοσέ Μαρτί

Μια βραδιά αφιερωμένη στο ποιητικό έργο του παγκόσμιου Κουβανού Χοσέ Μαρτί (1853-1895), του αγωνιστή για την απελευθέρωση της Λατινικής Αμερικής και εθνικού ήρωα της Κούβας.
 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Χοσέ Μαρτί" και η Πρεσβεία της Κούβας στην Ελλάδα σας προσκαλούν στην παρουσίαση του έργου του, που διοργανώνει το Θέατρο Ελληνικών Χορών "Δώρα Στράτου" στην Πλάκα, Σχολείου 8, Πάροδος Αδριανού 122οντά στο μετρό Ακρόπολης) την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, 9.00 μ.μ.

 

 

 


 

Ίδρυμα ΕΛΙΑΜΕΠ

Διάλεξη: "Η Ευρώπη σε κρίση"

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και το κέντρο ευρωπαϊκής πληροφόρησης Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ διοργανώνουν την Ετήσια Διάλεξη με θέμα:
"Η Ευρώπη σε κρίση". Ομιλητής: κ. Joschka Fischer, τ. Υπουργός Εξωτερικών και τ. Αναπληρωτής Καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας
Τη συζήτηση που θα επακολουθήσει θα συντονίσει o Καθηγ. Λουκάς Τσούκαλης, Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά, την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 19.00, στο Aμφιθέατρο του Μεγάρου "Θεόδ. Β. Καρατζά" της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Αιόλου 82-84, 1ος όροφος).

 


 

HORECA 2011

1ο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ "KALIMERA BREAKFAST"

Το 1ο Εθνικό Συνέδριο Γαστρονομίας, απευθύνεται σε όλους τους τουριστικούς φορείς, ξενοδόχους, εστιάτορες και σε όλους τους επαγγελματίες των επισιτιστικών επιχειρήσεων, καθώς και σε σχολές τουριστικών επαγγελμάτων.  Στις 5 Φεβρουαρίου 2011 στο Εκθεσιακό Κέντρο "Expo Athens".
Στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης για την Τροφοδοσία και τον Εξοπλισμό Ξενοδοχείων και μονάδων Μαζικής Εστίασης HORECA 2011

 


 

Ινστιτούτο Θερβάντες

Δέκα σύγχρονοι ισπανοί ποιητές

Πρόκειται για μια Ανθολογία, με πρόλογο του Διευθυντή του Ινστιτούτου Θερβάντες Εουζέμπι Αγιένσα, Εισαγωγή, Επιλογή και Μετάφραση Νίνας Αγγελίδου, Εκδόσεις Λαγουδέρα, Αθήνα, 2010. Δέκα Ισπανοί ποιητές, αναγνωρισμένοι τόσο στην πατρίδα τους όσο και στο εξωτερικό, με σημαντικό έργο και σπουδαία βραβεία. Είναι: οι Άνχελ Γκαρθία Λόπεθ, Αντόνιο Κολίνας, Χεσούς Φερνάντεθ Παλάθιος, Λουίς Αλμπέρτο ντε Κουένκα, Ανα Ροσέτι, Χοσέ Ραμόν Ριπόλ, Μπλάνκα Αντρέου, Χουάν Βιθέντε Πικέρας, Αουρόρα Λούκε, και Χουάν Αντόνιο Γκονθάλες Ιγκλέσιας. Στην εκδήλωση θα μιλήσει η μεταφράστρια Νίνα Αγγελίδου και ο ποιητής κριτικός λογοτεχνίας Δημήτρης Καλοκύρης. Θα διαβάσει ποιήματα η ηθοποιός και μεταφράστρια Αννίτα Δεκαβάλλα. Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Λαγουδέρα.
Αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες, Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα. Τηλ.: 210.3634117, εσωτ. 2.Είσοδος ελεύθερη.
 

Χορηγός Επικοινωνίας:
  


 

Γαλλικό Ινστιτούτο

Διάλεξη: "Μορφές της θηλυκότητας στο σύγχρονο κόσμο"

Ο Alain Badiou, συνεπής στο ραντεβού που έδωσε με το κοινό τον Οκτώβριο 2009, στη διάρκεια ενός συνεδρίου για το έργο του, έρχεται πάλι στις 27 Ιανουαρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο, για μια διάλεξη με θέμα "Μορφές της θηλυκότητας στο σύγχρονο κόσμο". Πριν από τη διάλεξή του θα διεξαχθεί στρογγυλή τράπεζα με τους Philippe Petit, φιλόσοφο, δοκιμιογράφο και δημοσιογράφο, Dimitra Nanopoulos πανεπιστημιακό και συγγραφέα και Δημήτρη Βεργέτη, φιλόσοφο, ψυχαναλυτή και διευθυντή του περιοδικού αληthεια. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη και το περιοδικό αληthεια.


 

Ιταλικό Ινστιτούτο

"L'Opera, Unita d' Italia"

Με την ευκαιρία των εορτασμών για την 150η επέτειο της Ένωσης της Ιταλίας το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών σας προσκαλεί στο Ρεσιτάλ Όπερας "L'Opera, Unita d'Italia". Ο Μαέστρος Fabio Marra και η Σοπράνο Angela Papale θα ερμηνεύσουν "άριες" από όπερες των G. Verdi, G. Puccini, P. Mascagni, F. P. Tosti. Την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011, ώρα 20.00 Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο - Πατησίων 47. Mε την παρουσία της Α. Ε. του Πρέσβη της Ιταλίας Francesco Paolo Trupiano. Είσοδος με την επίδειξη πρόσκλησης
 


ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

MASTER CLASS ΘΕΑΤΡΟΥ από τον ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΝΩΛΙΚΑΚΗ

Τον Ιανουάριο του 2011 η Ελληνοαμερικανική Ένωση διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά στους χώρους της εντατικό σεμινάριο θεάτρου με θέμα την "Ανάλυση του Κειμένου" και πώς αυτή εφαρμόζεται στη θεατρική εκπαίδευση και πρακτική. Στο σεμινάριο, που απευθύνεται σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, θεατρικούς συγγραφείς, σεναριογράφους, μεταφραστές και θεατρολόγους, θα διδάξει ο Ανδρέας Μανωλικάκης.
Ο Ανδρέας Μανωλικάκης είναι Ισόβιο Μέλος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Actors Studio καθώς και Πρόεδρος του μεταπτυχιακού προγράμματος Actors Studio Drama School (Master of Fine Arts) στο Πανεπιστήμιο Pace της Νέας Υόρκης όπου διδάσκει υποκριτική και σκηνοθεσία. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.


Ινστιτούτο Goethe

Markus Stockhausen


Τρομπετίστας, Συνθέτης, Δεξιοτέχνης του Αυτοσχεδιασμού. Συνάντηση μ' έναν διαβάτη μουσικών συνόρων.Σε συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση
Στις 19 και 20/11/ 2010 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Goethe-Institut Athen,
Ομήρου 14-16, Τηλ. 210 36 61 000
Είσοδος ελεύθερη


Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Τελετή Απονομής Υποτροφιών

Η Επιτροπή Φίλων του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & M. Θεοχαράκη έχει την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσει στην τελετή απονομής των Υποτροφιών Μουσικής και Εικαστικών Τεχνών του έτους 2010, την Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011, στις 12:00, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη. (Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, 106 71 Αθήνα).
Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας των Φίλων του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη είναι να επιχορηγηθούν δύο νέοι δημιουργοί από το χώρο των εικαστικών τεχνών και της μουσικής αντίστοιχα, προκειμένου να παρακολουθήσουν μαθήματα τελειοποίησης στην ειδικότητά τους σε ένα από τα διεθνή πολιτιστικά κέντρα της Ευρώπης ή της Αμερικής.


Γαλλικό Ινστιτούτο

Συζήτηση: "Οι Νέοι και οι Ξένες Γλώσσες"

Σε μια παγκοσμιοποιημένη Ευρώπη η ικανότητα να μιλάμε περισσότερες από μια γλώσσες και η πρόσβαση στη δια βίου μάθηση ξένων γλωσσών προσφέρει ευκαιρίες για προσωπική ανάπτυξη, εκπαίδευση, επαγγελματική αποκατάσταση, κινητικότητα, πρόσβαση στην κοινωνία της πληροφόρησης και διεύρυνση των πολιτιστικών μας οριζόντων. Η συζήτηση είναι ανοιχτή σε μαθητές, καθηγητές, εκπροσώπους εκπαιδευτικών και δημόσιων φορέων, εκπροσώπους
της επιχειρηματικής κοινότητας, αλλά και στο ενδιαφερόμενο ευρύ κοινό, κι έχει στόχο να εξετάσει θέματα σχετικά με τις προκλήσεις, τις προοπτικές και τις αλλαγές στην ξενόγλωσση εκπαίδευση, καθώς και άλλα σχετικά ζητήματα κοινού
ενδιαφέροντος. Την Πέμπτη 11/11, ώρα 16:00  στο
Goethe-Institut Athen,  Ομήρου 14-16, Τηλ. 210 36 61 000


Πρεσβεία Σουηδίας

"absolut SVENSKT"

Gallery Genesis in Athens Presents "absolut SVENSKT", a collection of original artworks by well established and emerging Swedish artists. The vernissage will take place on 23/11/2010 at 19.30 and the show will run until 18/12/2010. The exhibition is supported by the Swedish Embassy.
Gallery Genesis, 35 HARITOS Street,
Kolonaki 10675, Athens, Greece.
Tel.: +30 211 7100566


Ινστιτούτο Goethe

"Τετρακτύς"

Το κουαρτέτο εγχόρδων "Τετρακτύς" δημιουργήθηκε το 2008 κι έχει ήδη συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ καθώς και στον κύκλο σύγχρονης μουσικής Ergon Ensemble του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, αποσπώντας άριστες κριτικές.  Είσοδος ελεύθερη. Στις  15/12/ 2010, 20:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Τηλ. 210 36 61 000

 

 


Πρεσβεία Αυστρίας

Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης

Η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Musikverein στη Βιέννη και αποτελεί ένα πραγματικά παγκόσμιας εμβέλειας μουσικό γεγονός λόγω της τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής μετάδοσής του. Η συναυλία μεταδίδεται τηλεοπτικά σε 70 χώρες είτε σε απευθείας σύνδεση είτε με χρονοκαθυστέρηση και περιλαμβάνεται στα προγράμματα 300 και πλέον ραδιοφωνικών σταθμών σε ολόκληρο τον κόσμο. Την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης 2011 θα διευθύνει για πρώτη φορά ο αυστριακός αρχιμουσικός Franz Welser-Most.Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία 2012
Για την κλήρωση των εισιτηρίων της Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας του 2012 μπορείτε να δηλώσετε ενδιαφέρον από 2 έως 23 Ιανουαρίου 2011 στην ιστοσελίδα www.wienerphilharmoniker.at.


Ιταλικό Ινστιτούτο

"Η Matilde και ο Guido Politi μαζί με το Συγκρότημα Εncardia"

To Iταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών σας προσκαλεί σε μία βραδιά αφιερωμένη στην παραδοσιακή μουσική και χορούς της Σικελίας. Θα εμφανιστούν: "Η Matilde και ο Guido Politi μαζί με το Συγκρότημα Εncardia" με την παρουσία της Α. Ε. του Πρέσβη της Ιταλίας και της κυρίας Adele Trupiano. Στις 13/12/ 2010 και ώρα 20.30, στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, Πατησίων 47 - 10433. Τηλ: 210 5242646, 210 5242674

 


 

Ινστιτούτο Θερβάντες

Ισπανικός Κινηματογράφος

Αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες, Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα. Τηλ.: 210.3634117, εσωτ. 2. Είσοδος ελεύθερη

08.11.2010
19.30 Ο Μορέντε ονειρεύεται την Αλάμπρα (Ισπανία, 2005, 89 λεπτά) του Χοσέ Σάντσεθ-Μόντες. Ο Ενρίκε Μορέντε, ένας από τους διεθνώς διασημότερους τραγουδιστές φλαμένκο, παίζει εδώ τον ρόλο του ξεναγού για τους συναδέλφους του, όπως την χορογράφο Μπλάνκα Λι, τον μαέστρο και κιθαρίστα Χουάν Αμπιτσουέλα, τον τζαζίστα Πατ Μέθενυ, τον αλγερινό τραγουδιστή Χαλέντ, τον Τοματίτο και τη νεαρή Εστρέγια Μορέντε, μεταξύ άλλων, στην επίσκεψή τους στο σημαντικότερο μουσουλμανικό μνημείο της Ευρώπης, την Αλάμπρα της Γρανάδας. Τα σημερινά πλάνα του γραναδίνου καλλιτέχνης αναμιγνύονται με τα πλάνα που γύρισε στην Αλάμπρα το 1978 και με τα φαντασμαγορικά πρόσωπα του Σακρομόντε.

15.11.2010
19.30 Φλαμένκο στην "Αγάπη του Θεού" (Ισπανία, 2005, 100 λεπτά) του Μαρθέλ Γκονθάλεθ Γκαρθία. Η γνωστή και αναγνωρισμένη στον χώρο του διεθνούς χορού σχολή φλαμένκο και ισπανικού χορού "Amor de Dios'' (Αγάπη του Θεού) της Μαδρίτης, κατά τη γνώμη των διευθυντών της, δεν έχει στην Ισπανία τη δέουσα αναγνώριση και στήριξη ως μοναδικός στον κόσμο πολιτιστικός θεσμός. Αυτή η ταινία δίνει φωνή και δείχνει την ιδιοσυγκρασία, τις ανησυχίες, το έργο και την τέχνη αυτής της ομάδας επαγγελματιών που δουλεύουν στη σχολή.22.11.2010
19.30 Ο θρύλος του χρόνου (Ισπανία, 2006, 115 λεπτά) του Ινιάκι Λακουέστα. Παίζουν: Ισραέλ Γκόμεθ Ρομέρο, Μακίκο Ματσουμούρα, Φρανθίσκο Χοσέ Γκόμεθ, Σόιτσι Γιουκιμούνε, Σαράι Πίντο, Χεσούς Μόνχε "Πιχότε", Χεσούς Μανουέλ Ριβέρο, Ντανιέλ Κάγιο Καρρίγιο, Τερέσα Βέγα, Ραμόν Ρομέρο, Μακότο Σαϊτού. Ο θρύλος του χρόνου διηγείται την ιστορία του Ίσρα (Ισραέλ Γκόμεθ Ρομέρο), του τσιγγανόπουλου που, μετά τον θάνατο του πατέρα του, δεν θα μπορέσει να ξανατραγουδήσει, παρ' ότι ανήκει σε μια παραδοσιακή οικογένεια τραγουδιστών, και ονειρεύεται να ταξιδέψει κάποτε μακριά απ' το νησί Σαν Φερνάντο. Διηγείται παράλληλα την ιστορία της Μακίκο (Μακίκο Ματσουμούρα) που ταξιδεύει ως το νησί, στην προσπάθειά της ν' αφομοιώσει μια παράδοση κι έναν τρόπο αντίληψης της ζωής ξένες γι' αυτήν, με τις οποίες όμως ελπίζει να αντιμετωπίσει τα ανείπωτα συναισθήματα που της προκαλεί η αρρώστια του πατέρα της.


Πρεσβεία Νορβηγίας

ΙΣΤΟΡIΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔIAΣ
Από την αρχαιότητα ώς τις μέρες μας
 

Οι εκδόσεις Ηλίας Ι. Μπαρτζουλιάνος σας προσκαλούν
στην παρουσίαση του βιβλίου:
"ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ. Από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας" στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, Λεωφόρος Συγγρού 356, την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010, στις 19:30.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Νορβηγικής Πρεσβείας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα.

 

 


Ινστιτούτο Θερβάντες

Ερμηνεύοντας τον Ραμόν Λιούλ, "Ο φίλος κι ο αγαπημένος"
 

Το διάσημο σύμβολο του καταλανικού πνευματικού πολιτισμού, ο Ραμόν Λιούλ (1232-1315), που γεννήθηκε στη Μαγιόρκα, γίνεται εδώ έμπνευση για 66 σύγχρονους ζωγράφους από τις Βαλεαρίδες Νήσους. Ο καθ' ένας ερμηνεύει έναν στίχο από το Βιβλίο του Φίλου και του Αγαπημένου, το οποίο περιέχει έναν στίχο για κάθε μέρα του χρόνου.
Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ραμόν Λιούλ, την Προεδρεία των Βαλεαρίδων Νήσων, το Συμβούλιο της Μαγιόρκα και το ταμιευτήριο CAM Caja Mediterraneo. Εγκαίνια: 04.11.2010, 20.00 Τους στίχους του Ραμόν Λιούλ θα απαγγείλουν στα καταλανικά η Κάρμε Καγιόλ, ηθοποιός και καθηγήτρια φωνητικής στο Ινστιτούτο Θεάτρου τη Βαρκελώνης και στα ελληνικά ο μεταφραστής Νίκος Πρατσίνης.
Αίθουσα Εκθέσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας,
Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα, Αθήνα.
Τηλ.: 210.3634117
, Είσοδος ελεύθερη.


Ελληνοαμερικάνικη Ένωση

Ονειρικά Τοπία
 

H Ελληνοαμερικανική Ένωση φιλοξενεί αυτό το Νοέμβριο την τριπλη καλλιτεχνικη δραση: Ονειρικά Τοπία. Με κεντρικό άξονα τη θεατρική παράσταση του έργου "Λαθρεπισκέπτες", του πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα Γιάννου Κοντραφούρη, μία ομάδα καλλιτεχνών μεταμορφώνει το φουαγιέ και το θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης σε Τοπία Ονειρικά, και προσκαλεί τους θεατές να τα επισκεφτούν, να ταξιδέψουν μαζί τους για 4 μέρες:
15-16/11/010 στις 20:30 και 22-23/11 2010 στις 20:30. Eίσοδος ελεύθερη.
 

 


Ινστιτούτο Goethe

Η αέναη ενέργεια του βερολινέζικου underground στο έργο του Uli M. Schueppel
 

Ένα κινηματογραφικό ταξίδι από τον Nick Cave στους Einsturzende Neubauten, από τον Heiner Muller στον Jack Lang, από τα γκουλάγκ στο Βερολινέζικο Τείχος, από το Kreuzberg στην Τανζανία και από τον Murnau στην ψηφιακή κάμερα: 12 ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και πειραματικές του Γερμανού σκηνοθέτη σε πρώτη προβολή. Σε συνεργασία με την εταιρεία διανομής Carousel Films.
Από 4 - 10 Νοεμβρίου 2010
Χώρος: Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός & Μ.Αλεξάνδρου, Τηλ. 210 3612 046

 


 

Ελληνοαμερικάνικη Ένωση

"Πέρα μακριά "πετώ"... συνεργάζομαι, βοηθώ"

Το Δίκτυο Μουσείων & Πολιτιστικών Φορέων Ιστορικού Κέντρου Αθηνών www.athensmuseums.net παρουσιάζει την δεύτερη κοινή δράση των μελών του, με στόχο τη γνωριμία του αθηναϊκού κοινού με τους φορείς του και την προώθηση των αρχών της φιλίας και της συνεργασίας, μέσω πολιτιστικών εκδηλώσεων. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, η Ελληνοαμερικανική Ένωση διοργανώνει βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα το Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010, στις 11:00
Διεύθυνση Πολιτιστικών της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (210 3680047, 2103680052) Είσοδος ελεύθερη.


 

Γαλλικό Ινστιτούτο

ΣΥΝΕΔΡΙΟ: "ΤΙ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΣΕ Η ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΦΟΥΚΩ;"

Ιστορικός, φιλόσοφος και δοκιμιογράφος, οι αναλύσεις του Μισέλ Φουκώ, είτε για την ιστορία της τρέλας και της σεξουαλικότητας είτε για την ανάπτυξη της γνώσης και της εξουσίας, άνοιξαν ολοκαίνουργιους δρόμους για την κατανόηση της σκέψης του ανθρώπου.
Με αφορμή την μετάφραση στα ελληνικά του βιβλίου του Φουκώ Οι μη κανονικοί ("Les anormaux"), το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και οι εκδόσεις της Εστίας, ένα συνέδριο για το συνολικό έργο του Φουκώ.
Στις 2 και 3/11/ 2010, από 17.00΄ έως 21.30΄ στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Ελεύθερη είσοδος.
 


 

Πρεσβεία Κούβας

"H ΑΛΕΙΔΑ ΓΚΕΒΑΡΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ"

Με την ευκαιρία της Ημέρας Κουβανικής Κουλτούρας που εορτάζεται στις 20 Οκτωβρίου και προς τιμή του Κομαντάντε Ερνέστο Τσε Γκεβάρα στη 43 επέτειο από τον θάνατο του, η Πρεσβεία της Κούβας σας προσκαλεί στην έκθεση κουβανικής αφίσας "Ο Τσε και η Ειρήνη" και την προβολή του ντοκιμαντέρ "Η Αλέιδα Γκεβάρα θυμάται τον πατέρα της" και της ταινίας "Viva Cuba".
Ημέρα: Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010, Ώρα: 8.00 μ.μ.
Τόπος: Κινηματογράφος Φιλίπ - Θάσου 11, Πλατεία Αμερικής, Αθήνα,  Τηλ. 210 8647444 / 210 8612476
Είσοδος ελεύθερη


Ινστιτούτο Goethe

"Εικόνες Μεταναστών:
Πού βρίσκονται τα σύνορα προς την πατρίδα;"
 

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την υπογραφή του Γερμανο-Ελληνικού Συμφώνου Προσέλκυσης Εργατών το Goethe-Institut Athen φέρνει στη σκηνή το ελληνικό βλέμμα και διοργανώνει τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο ένα κινηματογραφικό πρόγραμμα αφιερωμένο στους πρωταγωνιστές της μετανάστευσης.
Το αφιέρωμα συνεχίζεται τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010 μ' ένα ντοκιμαντέρ του Φίλιππου Τσίτου και μια ταινία μυθοπλασίας μικρού μήκους της Αγγέλας Μυλωνάκη.
Οι προβολές θα γίνουν παρουσία των σκηνοθετών.
Παρουσιάζει και συντονίζει η Ελένη Τορόση, συγγραφέας και δημοσιογράφος για πολυπολιτισμικά και μεταναστευτικά θέματα.
18, 19, 20 και 25 Οκτωβρίου 2010
στο Goethe-Institut Athen
Ομήρου 14-16, Τηλ. 210 3661000


 

Danish Institute

The Danish Institute at Athens cordially invites you to a Holberg Seminar.
The lecture will be held in English by Dr. Vladimir Cvetkovic, DRCH Research Fellow, Faculty of Theology, University of Aarhus
"Eternity in the theology of icon"
Thursday 15 April at 8 p.m. at the Danish Institute
The Danish Institute at Athens: Herefondos 14A, Platia Aghias Aikaterinis, Plaka
Telephone: (9-13) 210 32 44 644; Fax: 210 32 47 230; e-mail:
[email protected], www.diathens.com

 


 

Ελληνοαμερικανική Ένωση

Έκθεση "Sapphographs"

H Ελληνοαμερικανική Ένωση διοργανώνει σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Harvard και την Γκαλερί Govinda (Washington DC) έκθεση εικαστικών του διάσημου μουσικοσυνθέτη Donovan με τίτλο Sapphographs. Τα εγκαίνια της έκθεσης, που επιμελείται ο Chris Murray, Διευθυντής της Γκαλερί Govinda, θα πραγματοποιηθούν στις γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης την Τρίτη 1/6 στις 21:00. O Donovan θα παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης που αποτελεί και την πρώτη του στην Ελλάδα.


 

Ιαπωνική Πρέσβεία

he Rising Generation from Traditional Japanese Kilns"

The Embassy of Japan in collaboration with the
Cultural Organization of the City of Athens
invites you to the opening of
"Japanese Pottery Exhibition: The Rising Generation from Traditional Japanese Kiln" at the "Melina Mercouri" Cultural Centre (66, Iraklidon Str., Thision)  on Monday, April 12, 2010 at 19:30 hours Duration of the exhibition: April 13 - April 30, 2010 Opening hours: Daily 10:00 - 20:00, Sunday 10:00 - 14:00


Ιταλικό Ινστιτούτο

Συνάντηση με τον Ιταλό συγγραφέα RENZO RICCHI

Το Τμήμα Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών διοργανώνουν την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010, ώρα 19.00 στο Αμφιθέατρο "Ι. Δρακόπουλου", Κεντρικό κτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30) τη συνάντηση με τον Ιταλό συγγραφέα RENZO RICCHI. Στη συνάντηση με τον συγγραφέα θα μιλήσει η αν. Καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ζώζη Ζωγραφίδου που επιμελήθηκε την εισαγωγή και τη μετάφραση στα ελληνικά του βιβλίου του Renzo Ricchi "Η πρώτη αγάπη και άλλα διηγήματα" (εκδόσεις University Studio Press).
Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών
Πατησίων 47 - 10433
τηλ: 210 5242646, 210 5242674
fax: 210 5242714


Ιταλικό Ινστιτούτο

"10η Εβδομάδα της Ιταλικής Γλώσσας στον κόσμο"

Στο πλαίσιο της "10ης Εβδομάδας της Ιταλικής Γλώσσας στον κόσμο" το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών σε συνεργασία με το
Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης Λογοτεχνίας και Επιστημών του Ανθρώπου (ΕΚΕΜΕΛ)
διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων με θέμα:
"Μια φιλική γλώσσα: τα ιταλικά των Ιταλών και τα ιταλικά των άλλων". Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας και της Accademia della Crusca.
18 - 22 Οκτωβρίου 2010
Auditorium Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών (Πατησίων 47). Η 10η Eβδομάδα της Ιταλικής Γλώσσας στον κόσμο θα ανοίξει
τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 19.30
με την παρουσίαση του βιβλίου "I viaggi e le memorie di Emilio Rosetti"
από την συγγραφέα Giulia Torri.

 


Γαλλικό Ινστιτούτο

ΣΥΝΑΥΛΙΑ. PATRICIA HEIDSIECK, πιάνο,HERVΕ LAMY, τενόρος
 

H πιανίστα Patricia Heidsieck είναι διπλωματούχος της Εcole Normale SupΕrieure του Παρισιού. Έχει δώσει συναυλίες μουσικής δωματίου με τον βιολονίστα Hugh MacKenzie και το κουαρτέτο Viotti στη Γαλλία και στο εξωτερικό και προτείνει από το 1996 προγράμματα όπου η μουσική εναλλάσσεται με τη ζωγραφική και τη λογοτεχνία, εμπλουτισμένη με αλληλογραφίες ποιητών.
Ο τενόρος Herve Lamy με λαμπρή καριέρα τόσο στη Γαλλία όσο και στο εξωτερικό, συνεργάζεται με την Akademia, Ricercar και το Centre Baroque de Versailles. Ανάμεσα στις περισσότερες από 80 ηχογραφήσεις στις οποίες έχει συμμετάσχει, ξεχωρίζουν τα τέσσερα ρεσιτάλ γρηγοριανού τραγουδιού, στυλ που εξακολουθεί να υποστηρίζει με σθένος. Τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010 , 20.00΄ Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου - Σίνα 31, Ελεύθερη είσοδος


 

Half Note
STAZO MAYOR TRIO feat. VALERIA SOL ALVAREZ & SEBASTIAN ACOSTA
The Legendary Tango Passion

Από τις 8/10/2010 - 14/10/2010

Η ιστορία του τάνγκο επί σκηνής! Η μυθική φυσιογνωμία του Luis Stazo, ιδρυτή και βασικού συνθέτη και μπαντονεονίστα του θρυλικού γκρουπ Sexteto Mayor, κυριαρχεί σε ένα project που αποκαλύπτει όλες τις παραμέτρους του τάνγκο: ηχορυθμική συγκίνηση, παθιασμένο χορό, εκρηκτικά συναισθήματα. Ο Luis Stazo έχει γράψει ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας του αργεντίνικου τάνγκο, τόσο μέσα από το έργο του στο Sexteto Mayor (που δημιούργησε το 1973) όσο και ανεξάρτητα από αυτό, με έργα όπως "Tango Argentino" και "Tango Pasion". Από το 2005 έχει δημιουργήσει το τρίο Stazo Mayor, με το οποίο παρουσιάζει ανανεωμένες όψεις του κλασικού τάνγκο μέσα από έργα όπως "Carmencita", "Tango Pasion - El Ultimo Tango" κ.ο.κ. Ο Luis Stazo θεωρείται - και είναι - ένας από τους κορυφαίους μουσικούς του μπαντονεόν, μια απόλυτη cult προσωπικότητα του τάνγκο. Μαζί με το γκρουπ του εδώ είναι και το συγκλονιστικό χορευτικό ντουέτο των Valeria Alvarez και Sebastian Acosta, και είναι μια μοναδικότητα σε ότι αφορά τη φλόγα, το πάθος, τον αισθησιασμό, την χάρη και την συγκίνηση που προσφέρει σε όλες του τις διαστάσεις το τάνγκο. Μια παράσταση για όλες τις αισθήσεις...
Stazo Mayor: bandonen
Nigro Cesar: κιθάρα
Christian Gerber: bandoneon
Valeria Sol Alvarez: χορός
Sebastian Acosta: χορός


Ινστιτούτο Θερβάντες

"O ισπανικός εμφύλιος μέσα από αφίσες"

Περίπου 100 αφίσες της περιόδου 1936-1939 θα παρουσιάσει η έκθεση Αφίσες από τον Ισπανικό εμφύλιο πόλεμο, στο Ινστιτούτο Θερβάντες. Καλλιτέχνες όπως οι Renau, Bardasano, Amster, Oliver, Melendreras, Sim, Pedrero, Babiano, Ballester και Garay μεταξύ άλλων, συνδυάζουν καινοτόμες τεχνικές όπως το κολάζ και το φωτομοντάζ, χρησιμοποιούν ριζοσπαστικά το χρώμα και παράγουν έργα που εκπλήσσουν για την τόλμη το πειραματισμού και τη δυναμική τους.
Η συλλογή αποτελεί μία εξαιρετική μαρτυρία της παραγωγής αφισών της δημοκρατικής πλευράς χάρη στο εύρος και στην ποικιλία των θεμάτων, των δημιουργών, των εκδοτικών φορέων και οργανισμών, που την συνθέτουν.
Παράλληλες εκδηλώσεις
: Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας και την ταινιοθήκη της Ελλάδος στους χώρους του Ινστιτούτου / της Ταινιοθήκης της Ελλάδος θα προβάλλονται τα έργα ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους.
Η έκθεση θα διαρκέσει από 23/09 μέχρι 23/10. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.30. Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό.


Βacaro
Έκθεση Φωτογραφίας -Χρήστος Κοψαχείλης Πρόσωπα της τζαζ 

Η Πρώτη έκθεση του Χρήστου Κοψαχείλη, "Πρόσωπα της Τζαζ" παρουσιάζεται στο Bacaro από 24/3 έως 30/4. Ασπρόμαυρες φωτογραφίες προσώπων της τζαζ σε συναυλίες που διοργανώθηκαν στην Αθήνα τα τελευταία 20 χρόνια, εικόνες μουσικών και τραγουδιτστών μέσα στους ήχους τους, σε στιγμές μίας γοητευτικής διαδρομής φανερώνονται στο Αθηναϊκό κοινο.
Πληροφορίες: 210 9240729


Πρεσβεία Ισπανίας

Το Estudio AMMEBA
σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας και video "Για όσα δεν μπορώ να μιλήσω" της Αμπάρο Γκαρρίδο, την Παρασκευή 12 Μαρτίου και ώρα 20:00 στην οδό Ζαχαρίτσα 21 Φιλοπάππου, Αθήνα. Υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα.Διάρκεια έκθεσης: 12 /3 - 19 /4/2010
Τηλ.: 2110 153449


Ινστιτούτο Goethe

Αφιέρωμα στον Robert Schumann (1810-1856)
για τα 200 χρόνια από τη γέννησή του

Πρόγραμμα:
Kreisleriana, έργο 16 (1838)
Κύκλος 12 λήντερ, έργο 39 (1840), σε ποίηση J.v. Eichendorff
8 Κομμάτια Φαντασίας, έργο 12 (1837), Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, πιάνο, Φανή Αντωνέλου, τραγούδι.
Τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010, 20:30
στην αίθουσα εκδηλώσεων του Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Τηλ. 210 36 61 000
Είσοδος ελεύθερη
 


 

Πρεσβεία Βενεζουέλας

Νεανική Συμφωνική Ορχήστρας της
Βενεζουέλας, Simοn Bol
ivar,
 

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα παρουσιάζει τη Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα της Βενεζουέλας Simοn Bol
ivar, την Τετάρτη 23 Ιουνίου και ώρα 21:00 στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στην Αθήνα, με την παρουσία των Μαέστρων Jose Antonio Abreu και Gustavo Dudamel. Άλλοι Ομιλητές: Rodrigo Chaves, Πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, και Γιώργος Λούκος, Πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα γραφεία του Φεστιβάλ Αθηνών. (210 9282900)


 

Ινστιτούτο Goethe

"Cycling the Invisible Frame: 2 ντοκιμαντέρ της Cynthia Beatt"

To Goethe-Institut Athen και η Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας παρουσιάζει ένα πρόγραμμα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Είμαστε ένας Λαός! 20 χρόνια Ενωμένη Γερμανία στην Ευρώπη".
Χώρος: Στο φ
ουαγιέ του Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16. Τηλ. 210 36 61 000
Από 13 έως 27 Σεπτεμβρίου 2010
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή
9:00-19:00, Eίσοδος ελεύθερη


Ιταλικό Ινστιτούτο

Συνάντηση με τον Ιταλό συγγραφέα RENZO RICCHI

Το Τμήμα Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών διοργανώνουν την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010, ώρα 19.00 στο Αμφιθέατρο "Ι. Δρακόπουλου", Κεντρικό κτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30) τη συνάντηση με τον Ιταλό συγγραφέα RENZO RICCHI. Στη συνάντηση με τον συγγραφέα θα μιλήσει η αν. Καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ζώζη Ζωγραφίδου που επιμελήθηκε την εισαγωγή και τη μετάφραση στα ελληνικά του βιβλίου του Renzo Ricchi "Η πρώτη αγάπη και άλλα διηγήματα" (εκδόσεις University Studio Press).
Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών
Πατησίων 47 - 10433
τηλ: 210 5242646, 210 5242674
fax: 210 5242714
 


Ινστιτούτο Θερβάντες

Δημόσια Συζήτηση: "Ευρώπη - Ένας απολογισμός υπό το πρίσμα των σημερινών κρίσεων"

Συζητούν: Peter Gauweiler
CSU (Χριστιανοκοινωνική Ένωση), Πρόεδρος της Υποεπιτροπής για Εξωτερική Πολιτιστική και Εκπαιδευτική Πολιτική του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου
, Claudia Roth
Πρόεδρος του Γερμανικού Κόμματος Συμμαχία 90/Οι Πράσινοι
, Τάσος Γιαννίτσης
Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του Δ.Σ. Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., τ. Υπουργός
. Συντονισμός:  Ειρήνη Αναστασοπούλου
Δημοσιογράφος, Κανάλι της Βουλής των Ελλήνων
(σε γερμανική και ελληνική γλώσσα με μετάφραση)
Στις 23 /9/2010, ώρα 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Goethe-Institut Athen,
 
Ομήρου 14-16, Τηλ. 210 36 61 000
Eίσοδος ελεύθερη
 


 

Γαλλικό Ινστιτούτο
"Κινηματογράφος: Η Τρέλα του Ονείρου"
 

Το Kέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών διοργανώνουν διάλεξη της κυρίας Μurielle Gagnebin-de M' Uzan, Καθηγήτριας Πανεπιστημίου της Σορβόννης, ψυχαναλύτριας, τακτικού μέλους της Ψυχαναλυτικής Εταιρείας Παρισίων & της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Ένωσης, με θέμα "Κινηματογράφος: Η Τρέλα του Ονείρου". Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει, θα προεδρεύσει ο σκηνοθέτης κ. Θόδωρος Αγγελόπουλος ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν, η κ. Άννα Ποταμιάνου, διδάσκουσα ψυχαναλύτρια της Ψυχαναλυτικής Εταιρείας Παρισίων, της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας και της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Ένωσης καθώς και ο κ. Δημήτρης Εφραίμογλου, Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" Πειραιώς 254, Ταύρος. Είσοδος ελεύθερη - Ταυτόχρονη μετάφραση


 

Ινστιτούτο Θερβάντες

"Σύγχρονο πανόραμα των εικαστικών τεχνών του Περού"

Για πρώτη φορά το ελληνικό κοινό θα είναι σε θέση να επισκεφτεί το εικαστικό πανόραμα του Περού μέσα από την πιο ολοκληρωμένη έκθεση Περουβιανών καλλιτεχνών που θα παρουσιάσει το Ινστιτούτο Θερβάντες. Από τις 9 Ιουνίου μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου ο χώρος εκθέσεων του Ινστιτούτου θα γεμίσει χρώματα και ονειρικές μορφές από την εξωτική αυτή χώρα που όμως είναι τόσο κοντά μας.
Η έκθεση παρουσιάζει μια άποψη της πολυμορφίας των εικαστικών τεχνών στο Περού σήμερα, μέσα από καλλιτέχνες δύο γενεών, διαφορετικών τάσεων και ύφους, που είναι μάρτυρες των αλλαγών στο σύγχρονο Περού και εκφράζουν αυτή την πραγματικότητα ο καθ' ένας με τη ματιά του προς το περιβάλλον του. Ο καθ' ένας δημιουργεί, από τη δική του οπτική γωνία, μια νέα πραγματικότητα, στην οποία ενυπάρχει η εθνική τους ταυτότητα.
Με αυτό το κριτήριο, παρουσιάζονται 21 έργα των Σέσαρ Μαρτίνες (1955), Γιόσεφ Φίρμπας (1962), Πέδρο Καβαγιέρο (1954), Δανιέλ Μάντα, (1958), Αλμπέρτο Φλόρες (1959), Φρανσέσκα Μπαβεστρέγιο (1980), Χοσέ Ιγνάσιο Ιτουρμπούρου (1981), Σοφία Ραμίρες (1979), Χοσέ Κάρλος Τασάρα (1980), Φιορέλα Ματσότι (1979) και Χάιμε Μόγια (1983).Αίθουσα Εκθέσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα, Αθήνα. Τηλ.: 210.3634117, εσωτ. 2.
Είσοδος ελεύθερη
.
Χορηγός Επικοινωνίας το περιοδικό "Politistiki Diplomatia"

 


 

Ινστιτούτο Θερβάντες

Ας απελευθερώσουμε το Internet μέσω του κινητού τηλεφώνου.

Το κίνημα LETSFREE.ORG και το Ινστιτούτο Θερβάντες σας προσκαλούν τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010 και ώρα 12:00 μ.μ. στη συνέντευξη Τύπου που θα λάβει μέρος στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου για την πρώτη παγκόσμια, επίσημη παρουσίαση του κινήματος LETSFREE που ξεκινά από την Ελλάδα. Ινστιτούτο Θερβάντες, Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα, Αθήνα. Τηλ.: 210.3634117, εσωτ. 2.
Είσοδος ελεύθερη.

 

 


 

Κυπριακή Πρεσβεία

Αρχιερατικό Μνημόσυνο

Η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας και η Ο.Κ.Ο.Ε. σας προσκαλούν να παραβρεθείτε στο ετήσιο Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1972. Στον Ιερό Ναό Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στις 18/7.
Επίσης η Κυπριακή Πρεσβεία διοργανώνει εκδηλώσεις για την Κυπριακή Επέτειο με τη συμμετοχή του χορευτικού ομίλου του Παν/μίου Κύπρου από τις 14 έως 22/7 σε Αθήνα και Πελοπόννησο.

 


Προεδρία της Δημοκρατίας

Εορτασμός για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Η εκδήλωση για την 36η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Ιουλίου 2010 και ώρα 11.00, στο Προεδρικό Μέγαρο.

 

 


 

Ινστιτούτο Θερβάντες


"Σύγχρονο πανόραμα των εικαστικών τεχνών του Περού"


Για πρώτη φορά το ελληνικό κοινό θα είναι σε θέση να επισκεφτεί το εικαστικό πανόραμα του Περού μέσα από την πιο ολοκληρωμένη έκθεση Περουβιανών καλλιτεχνών που θα παρουσιάσει το Ινστιτούτο Θερβάντες. Από τις 9 Ιουνίου μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου ο χώρος εκθέσεων του Ινστιτούτου θα γεμίσει χρώματα και ονειρικές μορφές από την εξωτική αυτή χώρα που όμως είναι τόσο κοντά μας.
Η έκθεση παρουσιάζει μια άποψη της πολυμορφίας των εικαστικών τεχνών στο Περού σήμερα, μέσα από καλλιτέχνες δύο γενεών, διαφορετικών τάσεων και ύφους, που είναι μάρτυρες των αλλαγών στο σύγχρονο Περού και εκφράζουν αυτή την πραγματικότητα ο καθ' ένας με τη ματιά του προς το περιβάλλον του. Ο καθ' ένας δημιουργεί, από τη δική του οπτική γωνία, μια νέα πραγματικότητα, στην οποία ενυπάρχει η εθνική τους ταυτότητα.
Με αυτό το κριτήριο, παρουσιάζονται 21 έργα των Σέσαρ Μαρτίνες (1955), Γιόσεφ Φίρμπας (1962), Πέδρο Καβαγιέρο (1954), Δανιέλ Μάντα, (1958), Αλμπέρτο Φλόρες (1959), Φρανσέσκα Μπαβεστρέγιο (1980), Χοσέ Ιγνάσιο Ιτουρμπούρου (1981), Σοφία Ραμίρες (1979), Χοσέ Κάρλος Τασάρα (1980), Φιορέλα Ματσότι (1979) και Χάιμε Μόγια (1983).Αίθουσα Εκθέσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα, Αθήνα. Τηλ.: 210.3634117, εσωτ. 2.
Είσοδος ελεύθερη. Χορηγός Επικοινωνίας το περιοδικό "Politistiki Diplomatia"
 Ινστιτούτο Goethe


Heinz Sauer / σαξόφωνο & Michael Wollny / πιάνο

46 χρόνια χωρίζουν ηλικιακά τους δυο "ιδιόρρυθμους" (εφ. DIE ZEIT) καλλιτέχνες - μουσικά όμως δεν θα μπορούσαν να είναι πιο κοντά ο ένας στον άλλον: Ο σαξοφωνίστας Heinz Sauer, μια από τις πιο μεγάλες και καθοριστικές φυσιογνωμίες της μεταπολεμικής τζαζ στη Δυτική Γερμανία, και ο νεαρός Michael Wollny, η μεγάλη ανακάλυψη της νέας γενιάς τζαζ στη Γερμανία το 2005. Γεννημένοι το 1932 και 1978 αντιστοίχως. Ο ένας μεγάλωσε με τη τζαζ ως έκφραση ενός νέου ξεκινήματος μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και το ολέθριο δικτατορικό καθεστώς στη Γερμανία. Την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010, 20:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Τηλ. 210-36 61 000
 ΠΑ.ΣΥ.ΦΙ.ΓΕ


"Το γέλιο από τον Όμηρο μέχρι σήμερα"


Μετά την μεγάλη επιτυχία της Ημερίδας για το γέλιο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11-5-2010, με θέμα "Το γέλιο από τον Όμηρο μέχρι σήμερα" στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου "ΑΛΙΚΗ" στην Αθήνα όπου τιμήθηκαν οι σπουδαίοι ηθοποιοί Θανάσης Βέγγος, Γιώργος Κωνσταντίνου και Κώστας Βουτσάς και την έναρξη των δραστηριοτήτων του, παρουσία πολλών εκπροσώπων των γραμμάτων, των τεχνών, των επιστημών και της ευρύτερης δημόσιας ζωής, ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΓΕΛΙΟΥ (ΠΑ.ΣΥ.ΦΙ.ΓΕ.) ξεκινά τις "Βραδιές Γέλιου" στις οποίες μπορούν να παίρνουν μέρος με ενεργή συμμετοχή, τόσο τα μέλη του όσο και όλοι όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος και να γίνουν νέα μέλη. Παράλληλα ο ιδρυτής & πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.ΦΙ.ΓΕ. κος Σταύρος Γαλανάκης θα παρουσιάσει τους δύο πρώτους τόμους της "Γελοίας Γραφής", μιας σειράς 24 βιβλίων με ανέκδοτα, αινίγματα, περίεργες μικρές αγγελίες, σουρεαλιστικά ποιήματα, αστείες ιστορίες κ.ά. Η 1η "Βραδιά Γέλιου" θα γίνει την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010, και ώρα 10.00 μ.μ. στον χώρο τέχνης art gallery cafe, Ιπποκράτους & Γαληνού 1, Βούλα - τηλ. 210 89 58 866.Είσοδος 10 ευρώ, Τιμή ποτού 6 ευρώ
 Γαλλικό Ινστιτούτο

"Κινηματογράφος: Η Τρέλα του Ονείρου"

Το Kέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών διοργανώνουν διάλεξη της κυρίας Μurielle Gagnebin-de M' Uzan, Καθηγήτριας Πανεπιστημίου της Σορβόννης, ψυχαναλύτριας, τακτικού μέλους της Ψυχαναλυτικής Εταιρείας Παρισίων & της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Ένωσης, με θέμα "Κινηματογράφος: Η Τρέλα του Ονείρου". Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει, θα προεδρεύσει ο σκηνοθέτης κ. Θόδωρος Αγγελόπουλος ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν, η κ. Άννα Ποταμιάνου, διδάσκουσα ψυχαναλύτρια της Ψυχαναλυτικής Εταιρείας Παρισίων, της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας και της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Ένωσης καθώς και ο κ. Δημήτρης Εφραίμογλου, Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" Πειραιώς 254, Ταύρος. Είσοδος ελεύθερη - Ταυτόχρονη μετάφραση

 
Σπίτι της Κύπρου


"ΕΞΟΡΙΕΣ"


Έκθεση πραγματοποιείται με θέμα "Εξορίες, Μνήμες από το Παρόν" σε συνεργασία με το Μουσείο Πολιτικών Εξόριστων, Άη Στράτη στην αίθουσα του "Σπιτιού της Κύπρου" από 17/6 έως 17/7/2010. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει ο Γιάννης Ψυχοπαίδης. Πληροφορίες: 210-3641217.
 


 
Ινστιτούτο Θερβάντες


"O Μirο της Μαγιόρκα" - χαρακτικά και σχέδια


Το Ινστιτούτο Θερβάντες θα παρουσιάσει στην αίθουσα εκθέσεών του ένα μεγάλο σύνολο χαρακτικών, λιθογραφιών, μακετών και σχεδίων του καλλιτέχνη. Συγκεκριμένα: Οι 34 λιθογραφίες της σειράς Ubu aux Baleares, οι 15 λιθογραφίες της σειράς Le Lezard aux plumes d'or του 1971, οι 12 μακέτες για τις σειρές Gaudi, έγγραφα, σχέδια, παρτιτούρες και σημειώσεις σχετικά με τον Υμπύ Τύραννο του Αρφρέντ Ζαρρύ και τις θεατρικές του παραστάσεις, περιλαμβάνονται σ' αυτήν την έκθεση.
Διάρκεια έκθεσης: 19/2 - 30/5, Μητροπόλεως 23. Χορηγός Επικοινωνίας το περιοδικό "Politistiki Diplomatia"
 
Ιταλικό Ινστιτούτο


Συνάντηση με τον Ιταλό συγγραφέα RENZO RICCHI

Το Τμήμα Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών διοργανώνουν την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010, ώρα 19.00 στο Αμφιθέατρο "Ι. Δρακόπουλου", Κεντρικό κτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30) τη συνάντηση με τον Ιταλό συγγραφέα RENZO RICCHI. Στη συνάντηση με τον συγγραφέα θα μιλήσει η αν. Καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ζώζη Ζωγραφίδου που επιμελήθηκε την εισαγωγή και τη μετάφραση στα ελληνικά του βιβλίου του Renzo Ricchi "Η πρώτη αγάπη και άλλα διηγήματα" (εκδόσεις University Studio Press).

Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, Πατησίων 47 - 10433, τηλ: 210 5242646, 210 5242674, fax: 210 5242714
 HALF NOTE


30 Χρόνια έκλεισε το HALF NOTE Jazz Club


Human Touch Pure Jazz...Touch!
Φθάνοντας στο τέλος μιας ακόμα σεζόν, το HALF NOTE παρουσιάζει τον David Lynch, τον Γιώτη Κιουτζόγλου και τον Σταύρο Λάντσια, τρεις μουσικούς με ιδιαίτερη προσωπική πορεία που λειτουργούν συμπληρωματικά στην έμπνευση, στην αίσθηση και στην απόδοση.  15 και 16 Μαΐου στο HALF NOTE, Τριβωνιανού 17, Μετς, Τηλ.: 210-9213310

 
Πρεσβεία Βενεζουέλας


Νεανική Συμφωνική Ορχήστρας της Βενεζουέλας, Simοn Bolivar,
 
Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα παρουσιάζει τη Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα της Βενεζουέλας Simοn Bolivar, την Τετάρτη 23 Ιουνίου και ώρα 21:00 στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στην Αθήνα, με την παρουσία των Μαέστρων Jose Antonio Abreu και Gustavo Dudamel. Άλλοι Ομιλητές: Rodrigo Chaves, Πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, και Γιώργος Λούκος, Πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα γραφεία του Φεστιβάλ Αθηνών. (210 9282900)

 
Ινστιτούτο Goethe


"Ταξίδι στη χώρα των Νέων Φύλων "

Το Goethe Institut Athen διοργανώνει αφιέρωμα στη συγγραφέα,κινηματογραφίστρια και παραγωγό Monika Treut .Ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα στα πλαίσια του προγράμματός του "Gender - Έμφυλοι ρόλοι και ταυτότητες", στο Outview - Athens Gay & Lesbian Film Festival από 23 - 29 Απριλίου 2010
Χώρος: Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός&Μ. Αλεξάνδρου, Τηλ. 210 3612046

 

 
Ιαπωνική Πρέσβεία


"Τhe Rising Generation from Traditional
Japanese Kilns"


The Embassy of Japan in collaboration with the Cultural Organization of the City of Athens invites you to the opening of  "Japanese Pottery Exhibition: The Rising Generation from Traditional Japanese Kiln" at the "Melina Mercouri" Cultural Centre (66, Iraklidon Str., Thision)  on Monday, April 12, 2010 at 19:30 hours Duration of the exhibition: April 13 - April 30, 2010 Opening hours: Daily 10:00 - 20:00, Sunday 10:00 - 14:00

 Ελληνοαμερικανική Ένωση


Έκθεση "Sapphographs"

H Ελληνοαμερικανική Ένωση διοργανώνει σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Harvard και την Γκαλερί Govinda (Washington DC) έκθεση εικαστικών του διάσημου μουσικοσυνθέτη Donovan με τίτλο Sapphographs. Τα εγκαίνια της έκθεσης, που επιμελείται ο Chris Murray, Διευθυντής της Γκαλερί Govinda, θα πραγματοποιηθούν στις γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης την Τρίτη 1/6 στις 21:00. O Donovan θα παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης που αποτελεί και την πρώτη του στην Ελλάδα.

 
Danish Institute


The Danish Institute at Athens cordially invites you to a Holberg Seminar.
The lecture will be held in English by Dr. Vladimir Cvetkovic, DRCH Research Fellow, Faculty of Theology, University of Aarhus "Eternity in the theology of icon"
Thursday 15 April at 8 p.m. at the Danish Institute.
The Danish Institute at Athens: Herefondos 14A, Platia Aghias Aikaterinis, Plaka
Telephone: (9-13) 210 32 44 644; Fax: 210 32 47 230; e-mail: [email protected], www.diathens.com
 

 


 

Πρεσβεία Ισπανίας


Το Estudio AMMEBA σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας και video "Για όσα δεν μπορώ να μιλήσω" της Αμπάρο Γκαρρίδο, την Παρασκευή 12 Μαρτίου και ώρα 20:00 στην οδό Ζαχαρίτσα 21 Φιλοπάππου, Αθήνα. Υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα.Διάρκεια έκθεσης:
12 /3 - 19 /4/2010, Τηλ.: 2110 153449
 Βacaro


Έκθεση Φωτογραφίας -Χρήστος Κοψαχείλης Πρόσωπα της τζαζ

Η Πρώτη έκθεση του Χρήστου Κοψαχείλη, "Πρόσωπα της Τζαζ" παρουσιάζεται στο Bacaro από 24/3 έως 30/4. Ασπρόμαυρες φωτογραφίες προσώπων της τζαζ σε συναυλίες που διοργανώθηκαν στην Αθήνα τα τελευταία 20 χρόνια, εικόνες μουσικών και τραγουδιτστών μέσα στους ήχους τους, σε στιγμές μίας γοητευτικής διαδρομής φανερώνονται στο Αθηναϊκό κοινο.
Πληροφορίες: 210 9240729

 


 

Consular Corps in Greece-1972
Introducing Golf

Την Τρίτη 1η Ιουνίου 2010, πραγματοποιήθηκε συνάντηση Μελών του Προξενικού Σώματος στο Golf Club Γλυφάδας, με σκοπό την παρουσίαση του αθλήματος. Στην συνέχεια δημιουργήθηκε τμήμα αρχαρίων για όσους ήθελαν να εκπαιδευτούν, παρακολουθώντας μαθήματα. Κάθε Τετάρτη και ώρα 19:00 μ.μ θα διεξάγονται μαθήματα του νέου τμήματος. Συμμετέχοντες στο τμήμα είναι Πρέσβεις, Επίτιμοι Πρόξενοι και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Προξενικού Σώματος.

 Γαλλικό Ινστιτούτο

Τελετή Βράβευσης

Το Γαλλικό Ινστιτούτο διοργανώνει τελετή Βράβευσης των Νικητών του Φοιτητικού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών: Τοπίο, Περιβάλλον και Αρχιτεκτονική με θέμα "Σχεδιάζοντας για το Πάρκο "Α. Τρίτσης"
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 5&6 Ιουνίου 2010, 11.00πμ.
 Ινστιτούτο Θερβάντες

Ημέρα Ισπανικών
 

Το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας θα συμμετάσχει επίσημα στον εορτασμό της Ημέρας των Ισπανικών το Σάββατο 19 Ιουνίου. Ξεκινώντας με μια "βροχή από λέξεις", ο εορτασμός θα πλαισιωθεί από μουσική, παιχνίδια με λέξεις, δώρα και άλλες εκπλήξεις, ενώ θα επεκταθεί καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας με ένα πλήρες πρόγραμμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων για όλο το κοινό. και ακολουθεί μια μέρα με πολλές εκδηλώσεις.
ΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
Τα ισπανικά είναι η δεύτερη γλώσσα του κόσμου σύμφωνα με τον πληθυσμό που την μιλάει ως μητρική, η δεύτερη γλώσσα διεθνούς επικοινωνίας, και η τρίτη που χρησιμοποιείται περισσότερο στο διαδίκτυο. Η αύξηση της χρήσης των ισπανικών στο Διαδίκτυο από το έτος 2000 έως το 2009 είναι της τάξης του 651%.
 


 

Εμπορικός Σύλλογος Κηφισιάς

"Οι Τοπικές Αγορές και η Κρίση"

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κηφισιάς έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην εκδήλωση, με θέμα:
"Οι Τοπικές Αγορές και η Κρίση: Χαρακτηριστικά και Εργαλεία Άμεσης Βελτίωσης" τη Δευτέρα 17/5 στις 17:30, στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη, Λεβίδου 11, Κηφισιά. Στην εκδήλωση, εξειδικευμένοι ομιλητές θα παρουσιάσουν λύσεις και προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης που μαστίζει την ελληνική κοινωνία και την τοπική μας αγορά ειδικότερα. Θα ακολουθήσει συζήτηση. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της εταιρίας STIRIXIS.
 


Ελληνοαμερικανική Ένωση

Έκθεση αμερικανικών comics

Έως και τις 15/5/2010 συνεχίζεται η έκθεση Από το Yellow Kid στον Conan που άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό την Παρασκευή 16 Απριλίου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Comicdom Con Athens 2010 που διοργανώθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με την Comicdom Press.
Το Comicdom Con Athens, η ελληνική γιορτή των comics, ολοκληρώθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία, με την προσθήκη της μιας επιπλέον ημέρας να ανεβάζει τον αριθμό των επισκεπτών στους 7.500. Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών διεξαγωγής του Comicdom Con Athens 2010, φίλοι των comics κάθε ηλικίας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση και να γνωρίσουν την ιστορία των αμερικανικών comics, να πάρουν μέρος σε εργαστήρια, να παρακολουθήσουν προβολές και να γνωρίσουν από κοντά τους κορυφαίους δημιουργούς comics, John Romita Jr, D' Israeli και Kyle Hotz.Ινστιτούτο Goethe

Διάλεξη του καθηγητή Gunther Jakobs

Διάλεξη του καθηγητή Gunther Jakobs με θέμα: "Η περί της καταστάσεως ανάγκης διδασκαλία του Hegel και η στάθμιση συμφερόντων επί των δικαιωμάτων ανάγκης" στην αίθουσα εκδηλώσεων του Goethe-Institut Athen,Ομήρου 14-16, Τηλ. 210 36 61 000, στις 20/5,ώρα 19:30, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Δικαιοφιλοσοφικής και Δικαιοϊστορικής Ερεύνης.
Ο G
unther Jakobs, Ομότ. Καθηγητής Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βόννης και Μέλους των Ακαδημιών των Επιστημών της Βαυαρίας και της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ήταν εκείνος που μετά το 1985 πυροδότησε τη συζήτηση για το "ποινικό δίκαιο του εχθρού" και την δικαιοφιλοσοφική του θεμελίωση. Το συνολικό έργο του αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της διεθνούς συζήτησης περί του Ποινικού Δικαίου και της Καθ' Όλου Επιστήμης του Ποινικού Δικαίου.
 Ινστιτούτο Θερβάντες

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ ΝΕΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας θα εγκαινιάσει το νέο κτήριο του Ινστιτούτου Θερβάντες στην οδό Μητροπόλεως 23 στο Σύνταγμα το απόγευμα της 19/5. Το πρωί της ίδιας μέρας, στις 12.00, είναι προγραμματισμένη η συνέντευξη Τύπου που θα γίνει με την παρουσία της Γενικής Διευθύντριας όλων των Ινστιτούτων Θερβάντες ανά τον κόσμο, Κα. Κάρμεν Καφαρέλ (Carmen Caffarel) και τον Διευθυντή του Θερβάντες της Αθήνας, Κον. Εουσέμπι Αγιένσα (Eusebi Ayensa). Οι δυο τους θα μιλήσουν για την ταυτότητα και την αποστολή του Ινστιτούτου Θερβάντες ως θεσμό καθώς και για τις υπηρεσίες του Ινστιτούτου στην Αθήνα και τη γενική εκπαιδευτική και πολιτιστική προσφορά του στην Ελλάδα.

 Ινστιτούτο Goethe

Gender Show - Τέσσερις καλλιτέχνιδες από τη Γερμανία: Nezaket Ekici - Grit Hachmeister - Pepa Hristova -
Patricia London Ante Paris

Το έργο των τεσσάρων καλλιτεχνών αντανακλά με υποκειμενικό-προσωπικό τρόπο και λεπτότητα τη γυναικεία σεξουαλικότητα ως έκφραση ελευθερίας σε αντίθεση με την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν παρουσία των καλλιτεχνίδων στις 14/5, στις 20:00 στο Goethe-Institut με live performances των  Patricia London ante Paris (20:30) και Nezaket Ekici (21:30)
Διάρκεια της έκθεσης: έως 20/6 2010(η έκθεση θα παραμείνει κλειστή 18-26/6) Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Πέμπτη 9:00-21:00, Παρασκευή 9:00-19:00, Σάββατο 9:00-13:00
 ΠΑ.ΣΥ.ΦΙ.ΓΕ

"Το γέλιο από τον Όμηρο μέχρι σήμερα"

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11-5-2010, στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου "ΑΛΙΚΗ" η πρώτη Ημερίδα για το γέλιο με τίτλο "Το γέλιο από τον Όμηρο μέχρι σήμερα", παρουσία πολλών εκπροσώπων των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών αλλά και της ευρύτερης δημόσιας ζωής. Παράλληλα ο πρωτοεμφανιζόμενος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΓΕΛΙΟΥ (ΠΑ.ΣΥ.ΦΙ.ΓΕ.) κήρυξε την έναρξη των δραστηριοτήτων του. Δώδέκα ομιλητές, κορυφαίοι ο καθένας στο είδος του, μίλησαν και ανέλυσαν τις εκφάνσεις του γέλιου σε όλες του τις μορφές. Παράλληλα ο ιδρυτής & πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.ΦΙ.ΓΕ. κ. Σταύρος Γαλανάκης αναγόρευσε τους τρεις τιμηθέντες, τον κ.Θ. Βέγγο, τον κ. Κ. Βουτσά και τον κ. Γ. Κωνσταντίνου σε επίτιμους προέδρους του συλλόγου. Λίγο πριν κλείσει η τελετή ο κ. Γαλανάκης, μίλησε για τους σκοπούς και τους στόχους του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΓΕΛΙΟΥ καθώς και για την εκτόνωση του ανθρώπου μέσα από το γέλιο και τη σάτιρα.
  

Πρεσβεία Αυστρίας

Βραδιές Ποπ

Στις 14 και 15/5 2010 θα εμφανιστούν στην Αθήνα τέσσερα αυστριακά ποπ συγκροτήματα στο "Booze Cooperativa" (Κολοκοτρώνη 57, www.boozecooperativa.com). Την διοργάνωση έχει αναλάβει η ηλεκτρονική πλατφόρμα "Innpuls Musikimport", που δημιουργήθηκε για την προώθηση αυστριακών ποπ καλλιτεχνών στην Ελλάδα από τον Αυστριακό Matthias Plankensteiner. Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν με την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα.
14/5: Βραδιά του label "Seayou Entertainment",
8 μ.μ, "Paper Bird" και "Sir Tralala"
15/5: Βραδιά του label "beatismurder records",
8 μ.μ, "Dust Covered Carpet" και "Liger"
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Οι "Dust Covered Carpet" θα εμφανιστούν και εκτός Αθήνας: - Αγρίνιο, 14/5, 8 μ.μ στο "OZ Rockstage"
- Ιωάννινα, 17 /5, 8 μ.μ στο "Ananda/Marchito"


 

2ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό

Από 29/4  έως 4/5 θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Ιλιον, το 2ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Συνολικά θα προβληθούν 23 ταινίες από την Παλαιστίνη και για την Παλαιστίνη. Στην επίσημη έναρξη του φεστιβάλ, προβάλλεται η ταινία "Γάζα Ερχόμαστε" των Γιώργου Αυγερόπουλου και Γιάννη Καρυπίδη, οι οποίοι θα παρευρεθούν και θα χαιρετήσουν την εκδήλωση. Όλο το φεστιβάλ φέτος είναι αφιερωμένο στην πρωτοβουλία "Ενα Καράβι για τη Γάζα".
Είναι μια μοναδική ευκαιρία οι Έλληνες σινεφίλ να απολαύσουν εξαιρετικές ταινίες και ντοκιμαντέρ αλλά και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον ηρωικά αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό.

 


 

Ινστιτούτο Θερβάντες

ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΕΝ ΖΩΗ ΙΣΠΑΝΟΥΣ ΠΟΙΗΤΕΣ

Αφιέρωμα στον Τομάς Σεγόβια, παρουσία του ποιητή στις 07.05.2010, 19.00 μ.μ.
Ποιητής, πρώτα από όλα, αλλά και μεταφραστής, καθηγητής δοκιμιογράφος, εκδότης λογοτεχνικών περιοδικών, μεταξύ άλλων, και κάτοχος πολλών λογοτεχνικών βραβείων, ο Τομάς Σεγόβια γεννήθηκε το 1927 στην Βαλένθια, αλλά έζησε κυρίως στο Μεξικό, αυτοεξόριστος λόγω του φρανκικού καθεστώς. Από το 1987 ζει στην Ισπανία.
Για τον ποιητή θα μιλήσουν οι Βίκτορ Ιβάνοβιτς και Κώστας Παλαιολόγος. Σε συνεργασία με το Κέντρο Ισπανικής, Πορτογαλικής και Καταλανικής Γλώσσας ABANICO και την πρεσβεία του Μεξικού στην Αθήνα. Στα ισπανικά και στα ελληνικά.
Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα. Τηλ.: 210.3634117. Είσοδος ελεύθερη.


HALF NOTE

O Γιώργος Χατζηνάσιος 100% Τζαζ

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος για πρώτη φορά παρουσιάζει τον εαυτό του στο χώρο της τζαζ σε ένα πρόγραμμα με ιδιαίτερες συνθέσεις που έχει γράψει ο ίδιος και θα ακουστούν στη σκηνή του
HALF NOTE.
8-9-10 Μαΐου, ώρα 22.30, Τριβωνιανού 17, Μετς, Τηλ.: 210-9213310


 Πρεσβεία  Αυστρίας

Κουαρτέτο τζαζ Robert Bachner

Η Πρεσβεία της Αυστρίας παρουσιάζει στις 11/5 2010,στις 10μ.μ το Κουαρτέτο τζαζ Robert Bachner στο τζαζ μπαρ Παράφωνο (Σ. Κυρήνης και Ασκληπιού 130α, www.parafοno.gr)
Robert Bachner (επικεφαλής του κουαρτέτου και τρομπονίστας) www.robertbachner.com , Robert Schοenherr (πιάνο), Ulrich Langthaler (μπάσο), Christian Salfellner (ντραμς)-.
Παρουσιάζεται επίσης στις 12/5/2010, στις 9μ.μ στο θέατρο "Απόλλων", στην Ερμούπολη της Σύρου. Τιμή εισόδου: 10 ευρώ.


 

Γαλλικό Ινστιτούτο

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΙΣΙ - ΑΘΗΝΑ: ΣΥΓΚΡΙΣΕΙ"
 

Ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Αθήνας, η Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας Α.Ε., η Σχολή Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μεστοβίου Πολυτεχνείου, η Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών οργανώνουν μία επιστημονική ημερίδα με θέμα "Κέντρο και κεντρικότητες, Παρίσι-Αθήνα: συγκρίσεις" , την Δευτέρα 10 Μαίου, από 18.30΄ ως 22.00΄ στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. 10/5/2010, 18.30΄ - 22.00΄ στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών - Σίνα 31, Αθήνα, Είσοδος ελεύθερη, ταυτόχρονη μετάφραση
 


 

Σουηδικό Ινστιτούτο

"The Unspeakable"

Η σημαντική Σουηδέζα χορογράφος -
performer, Efva Lilja θα παρουσιαστεί στο Αθηναϊκό κοινό την Τρίτη 27 Απριλίου 2010, στις 7.30 μ.μ. στο Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών, Μητσαίων 9, Μακρυγιάννη. Τηλ. 210 9248328

 

 


 

Danish Institute

The Danish Institute at Athens cordially invites you to a Holberg Seminar.
The lecture will be held in English by Dr. Vladimir Cvetkovic, DRCH Research Fellow, Faculty of Theology, University of Aarhus, "Eternity in the theology of icon"
Thursday 15 April at 8 p.m. at the Danish Institute
The Danish Institute at Athens: Herefondos 14A, Platia Aghias Aikaterinis, Plaka
Telephone: (9-13) 210 32 44 644; Fax: 210 32 47 230; e-mail:
[email protected], www.diathens.com

 Ιαπωνική Πρέσβεία

he Rising Generation from Traditional Japanese Kilns"

The Embassy of Japan in collaboration with the  Cultural Organization of the City of Athens
invites you to the opening of "Japanese Pottery Exhibition: The Rising Generation from Traditional Japanese Kiln" at the "Melina Mercouri" Cultural Centre (66, Iraklidon Str., Thision)  on Monday, April 12, 2010 at 19:30 hours Duration of the exhibition: April 13 - April 30, 2010 Opening hours: Daily 10:00 - 20:00, Sunday 10:00 - 14:00
 


Ινστιτούτο Goethe

"Ταξίδι στη χώρα των Νέων Φύλων "

Το Goethe Institut Athen διοργανώνει αφιέρωμα στη συγγραφέα,κινηματογραφίστρια και παραγωγό Monika Treut .Ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα στα πλαίσια του προγράμματός του "Gender - Έμφυλοι ρόλοι και ταυτότητες", στο Outview - Athens Gay & Lesbian Film Festival από 23 - 29 Απριλίου 2010
Χώρος: Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός&Μ. Αλεξάνδρου, Τηλ. 210 3612046
 


Δήμος Ηλιούπολης

2ο Ευρωπαϊκό Σχολικό Φεστιβάλ Θεάτρου & Performance

Με στόχο την άμεση επικοινωνία και το διαπολιτισμικό διάλογο ανάμεσα σε έλληνες και ευρωπαίους συμμαθητές τους, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους, το Πολιτιστικό Κέντρο Ηλιούπολης και ο Πρόεδρός του, κ. Παναγιωτόπουλος, δημιούργησαν έναν τόπο συνάντησης και έγιναν οικοδεσπότες ενός νέου θεσμού, του Ευρωπαϊκού Σχολικού Φεστιβάλ Θεάτρου & Performance. Στη δεύτερη διοργάνωσή του, που θα διεξαχθεί από τις 17-26 /4, στο δήμο Ηλιούπολης θα πάρουν μέρος σχολικές θεατρικές ομάδες από την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιταλία την Πολωνία, τη Φινλανδία και την Παλαιστίνη, ως επίτιμη προσκεκλημένη χώρα.
Πληροφορίες : 210 994069BRAZILIAN EMBASSY

"A Festa da Menina Morta"

Matheus Nachtergaele is known as a superb and a most complete actor, and now as he sits behind the cameras in his directorial debut, a good feeling comes out of this experience: we want more! Definitely, the film has some highs and lows, but overall he delivers the message and still wets our appetite for he chooses an excellent story and the perfect landscape that mixes perfectly all plurality of Brazilian's multicultural backgrounds. We invite you this Sunday 11-4-10 at 8pm at Ilissos Theater for the Brazilian Cinema evening we organize with the help of the Brazilian Embassy. A small buffet will be available and we hope to have some discussion after the film or live music at the piano. Before the film we will have the pleasure to see some music video films from Brazil.Entrance is free but you have to reserve your seats at 210 9214248 or 6944301678.Εβραϊκό Μουσείο - Έκθεση Τέχνης

"Ανοιχτό παράθυρο"

"Ανοιχτό παράθυρο" είναι το θέμα της έκθεσης τέχνης του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος αφιερωμένη στη Συναγωγή Ετς Χαΐμ των Χανίων. Συνεχίζοντας την παρά-δοση της διερεύνησης της σύγχρονης καλλιτεχνικής παραγωγής Ελληνο-εβραίων δημιουργών, το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος παρουσιάζει στον ειδικό χώρο που διαθέτει, την έκθεση της καλλιτέχνιδας Λύντιας Αμπαστάδο "ανοιχτό παράθυρο". Είναι η δωδέκατη περιοδική έκθεση από την ίδρυση του Χώρου Σύγχρονης Τέχνης του Ε.Μ.Ε. και περιλαμβάνει 25 έργα ζωγραφικής. Το Ε.Μ.Ε. γιορτάζει μαζί της έναν ιδιαίτερο χώρο της ελληνοεβραϊκής παράδοσης, που πρόσφατα, έγινε στόχος ηθελημένης βλάβης, αλλά και αποδέκτης αλληλεγγύης και στήριξης. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 12 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου 2010, με ώρες επίσκεψης καθημερινά 09:00 - 14:30, Κυριακή 10:00 -14:00,ενώ το
Σάββατο το Μουσείο είναι κλειστό. Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό - έντυπο υλικό μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ.: 210 - 32 25 582


Ελληνοαμερικανική Ένωση

"Συνθετικές δομές και τεχνολογία"

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American University, παρουσιάζει διάλεξη στα αγγλικά του συνθέτη Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη με τίτλο "Συνθετικές δομές και τεχνολογία". Στόχος είναι η διερεύνηση των αλληλεπιδράσεων μεταξύ τεχνολογίας και μουσικής δημιουργίας τόσο σε μικρο- όσο και σε μακρο-δομικό επίπεδο οργάνωσης και υλοποίησης ενός μουσικού έργου-γεγονότος. Θα παρουσιαστούν τάσεις και χώροι προβολής και ανάπτυξης των αλληλεπιδράσεων αυτών, όπως η ηλεκτροακουστική προσέγγιση, τα διαδραστικά περιβάλλοντα, η βιωματική αντίληψη-νευροαισθητική, η πολυπλοκότητα, τα μαθηματικά.
Στις 20:30 ακολουθεί συναυλία με έργα ηλεκτροακουστικής μουσικής. Συμμετέχουν οι: Αγγελική Καθάριου (μέτζο σοπράνο), Αστέριος Ζαχαράκης (βιολοντσέλο) και Λένια Τσιγερίδου (χορός).Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Απριλίου 2010 στις 19:00 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι). Η είσοδος είναι ελεύθερη.Σπίτι της Κύπρου

"Ο ΑΝΤΙΧΟΥΝΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ"

Το Σπίτι της Κύπρου και η ΕΣΗΕΑ στις 21/4 και ώρα 8.00 μ.μ. στην αίθουσα της Ένωσης Ανταποκριτών ξένου Τύπου θα παρουσιάσουν το βιβλίο του φιλολόγου και δημοσιογράφου Θέμη Πολυβίου. Ομιλητές Ευ. Βενιζέλος, Γιαννάκης Ομήρου, Γιώργος Πασχαλίδης. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρέσβυς της Κύπρου Ιωσήφ Ιωσήφ και ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος.
Η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας διοργανώνει στις 9/4 εορτασμό για την επέτειο της Ε.Ο.Κ.Α. 55-59 στην Κυπριακή Εστία με κεντρικό ομιλητή τον ΥΠΕΞ της Κύπρου, Μάρκο Κυπριανού. Η εκδήλωση περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας, προβολή ντοκιμαντέρ, και "τραγούδια του αγώνα" από την χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου "Η Κύπρος". Τηλέφωνο επικοινωνίας 210 - 9024854
 


 

Πρεσβεία Αυστραλίας

"Mikis Theodorakis, The Man, The Genius, The Legend"

Join us for a night of celebration to honour "Mikis Theodorakis, The Man, The Genius, The Legend"
In this his 85th Year. An emotional, historic reflection of Greece in the 20th Century by one of the greatest composers in the world. An one hour Australian documentary in Greek with English Subtitles. A superbly entertaining biography!
On Wednesday 21st April 2010, at Goethe-Institut Athen (14-16 Omirou St. Athens)
No admission fee.

 

 


 

Ινστιτούτο Θερβάντες

"Η Ελληνική Αρχαιότητα και οι Ισπανοί και Λατινοαμερικάνοι Ερευνητές"
"Η Ιβηρική και Λατινοαμερικάνικη Αρχαιότητα και οι Έλληνες Ερευνητές"

Το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας συνεχίζει την πορεία που εγκαινίασε το 2008, με το αφιέρωμα στα 100 χρόνια ανασκαφών στο Εμπόριον και διοργανώνει φέτος έναν δεύτερο κύκλο διαλέξεων ιστορικού-αρχαιολογικού περιεχομένου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά διαλέξεων, στις οποίες διδάκτορες, υποψήφιοι διδάκτορες και μεταπτυχιακοί ερευνητές παρουσιάζουν δικές τους μελέτες στους τομείς της Αρχαίας Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κλασικής Φιλολογίας. Ο κύκλος διαλέξεων, που συντονίζει ο Μανουέλ Αρχόνα, θα κλείσει με την προβολή του ντοκιμαντέρ "Εμπόριον" της σειράς "Μεσόγειος. Η Ελληνική Λίμνη. Οι Αρχαίες Ελληνικές Αποικίες".
Διάρκεια: 15/3 -3/5,  Μητροπόλεως 23. Τηλ.: 210.3634117. Είσοδος ελεύθερη.
 


Βacaro
Έκθεση Φωτογραφίας -Χρήστος Κοψαχείλης Πρόσωπα της τζαζ 

Η Πρώτη έκθεση του Χρήστου Κοψαχείλη, "Πρόσωπα της Τζαζ" παρουσιάζεται στο Bacaro από 24/3 έως 30/4. Ασπρόμαυρες φωτογραφίες προσώπων της τζαζ σε συναυλίες που διοργανώθηκαν στην Αθήνα τα τελευταία 20 χρόνια, εικόνες μουσικών και τραγουδιτστών μέσα στους ήχους τους, σε στιγμές μίας γοητευτικής διαδρομής φανερώνονται στο Αθηναϊκό κοινο.
Πληροφορίες: 210 9240729


Πρεσβεία Ισπανίας

Το Estudio AMMEBA
σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας και video "Για όσα δεν μπορώ να μιλήσω" της Αμπάρο Γκαρρίδο, την Παρασκευή 12 Μαρτίου και ώρα 20:00 στην οδό Ζαχαρίτσα 21 Φιλοπάππου, Αθήνα. Υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα.Διάρκεια έκθεσης: 12 /3 - 19 /4/2010
Τηλ.: 2110 153449


Dr. Michael Linhart, Ambassador of Austria

Peregrination in Corfu

The Austrian Ambassador in Athens, Dr. Michael Linhart, visits Corfu at Easter from 1st - 5th April. In this context he has talks on the prospects of enhancing bilateral relations in the tourist, economic and cultural sector. Corfu and Austria have been closely linked for a long time in multiple ways. Empress Elisabeth ("Sissi") had already selected the green island as her favourite island. In 1994 the Treaty of Accession of Austria to the EU was formally signed in Corfu. Nowadays Corfu ranks among the most popular Greek holiday destinations of Austrian tourists. In 2009 more than 30.000 Austrians spent their holidays on the beaches of Corfu and saw the sights of the island...

 


 

Όμιλος Τσάκος
 

Δείπνο προς τιμήν του Γενικού Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Ban Ki-moon, παρέθεσε ο Capt. Π.Τσάκος...

 

 


 

Επίλογος

Πραγματοποιήθηκε στις 1-12-09, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του νέου κτιρίου του Μουσείου Μπενάκη για 18η χρονιά η καθιερωμένη παρουσίαση της Ετήσιας Πολιτιστικής Έκδοσης "ΕΠΙΛΟΓΟΣ"...

 

 


 

 

Γαλλικό Ινστιτούτο

Βραδιές Τζαζ 2010

Ένα νέο μουσικό κύκλο τζαζ παρουσιάζει το Γαλλικό Ινστιτούτο την Παρασκευή 26/1 και κάθε τελευταία Παρασκευή του μήνα με προσκεκλημένους μεγάλους μουσικούς του είδους. Πληροφορίες: Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 36, τηλ.: 210-3398651.
 


Danish Institute

The Danish Institute at Athens cordially invites you to the opening of the exhibition
"Childhood and family matters" with works by Sofia Vlazaki (Greece) and Lisbeth van Deurs (Denmark) on Saturday, 13 March at 8 p.m. at the Danish Institute.  Entrance free. On display until 28/3. Opening hours: Tues. - Fri.: 6-9 p.m., Sat. - Sun.: 10 a.m. - 1 p.m., Mon.: closed.
The Danish Institute at Athens: Herefondos 14A, Platia Aghias Aikaterinis, Plaka
Telephone: (9-13) 210 32 44 644; Fax: 210 32 47 230; e-mail:
[email protected], www.diathens.com

 


 

Ελληνοαμερικανική Ένωση

Ο Nicholas Christakis και ο ιός της ευτυχίας

H Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Κάτοπτρο παρουσιάζει τον διακεκριμένο επιστήμονα, καθηγητή του Πανεπιστημίου του Harvard και συγγραφέα, Nicholas Christakis. H διάλεξη διοργανώνεται επ' ευκαιρία της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου του Συνδεδεμένοι. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαρτίου 2010 και ώρα 20:00 στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι). H διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά.

 


 

Γαλλικό Ινστιτούτο

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ - ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΕΣ, ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΕΣ

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους Βιοποικιλότητας. O Herve Le Treut, μετά την Παγκόσμια Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στην Κοπεγχάγη, όπου εκπροσώπησε τη Γαλλία, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την έλλειψη "βαθύτερης κατανόησης των προκλήσεων" και το φόβο του ότι δε μας απομένει πολύς χρόνος για να αντιδράσουμε. Θεωρεί ότι εάν δεν υπάρξει αντίδραση, το 2050 θα ξεπεράσουμε το κρίσιμο όριο της αύξησης της θερμοκρασίας κατά 2 C.
Η ομιλία του Herv
e Le Treut θα πραγματοποιηθεί στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση CLIMAX "Πλανήτης Γη: κλιματική αλλαγή και ανθρώπινη παρέμβαση", η οποία παρουσιάζεται στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας - Κέντρο ΓΑΙΑ μέχρι τις 30 Μαΐου 2010. Είσοδος ελεύθερη, Πληροφορίες: 210-8015 870


 

Γαλλικό Ινστιτούτο

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ

Όπως κάθε άνοιξη, η Γαλλοφωνία θα εορτασθεί παγκοσμίως στις 20 Μαρτίου. Η Ελλάδα, μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας (OIF) από το 2004, παίζει ένα κυρίαρχο ρόλο στη καρδιά αυτής της οργάνωσης. Για τον εορτασμό αυτής της ημέρας στην Ελλάδα, διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις στην Αθήνα αλλά και στην ελληνική επαρχία, από τη Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και τους συνεργάτες τους.11 - 20/3, Σίνα 31
 


Πρεσβεία Αυστρίας

Οι Μαριονέτες του Salzburg

Στις 5-9/3/2010 στην αίθουσα Δ. Μητρόπουλου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, οι διάσημες Μαριονέτες του Salzburg θα τραγουδήσουν τις μελωδίες της διάσημης "Μελωδίας της Ευτυχίας", ενώ οι λάτρεις του Μπαλέτου θα απολαύσουν το μαγικό αριστούργημα του Τσαϊκόφσκι "Ο Καρυοθραύστης".
Πληροφορίες-εισιτήρια: 210 7282333


Ινστιτούτο Goethe

Τρεις σταθμοί στην ιστορία του γερμανικού animation

Το Goethe-Institut Athen παρουσιάζει από τις 11-14 Μαρτίου 2010, σε συνεργασία με το Athens Animation Film Festival, τη μεγάλη κυρία του πρωτοποριακού κινηματογράφου, Lotte Reiniger στις δημιουργίες της επανενωμένης Γερμανίας. Ο Ulrich Wegenast και το Goethe-Institut Athen επέλεξαν τρείς σταθμούς του γερμανικού animation και εξασφάλισαν τα δικαιώματα για ένα μεγάλο αριθμό ταινιών μικρού μήκους, πολλές από τις οποίες προβάλλονται τώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ιερά Οδός/Μ. Αλεξάνδρου, Στάση Μετρό: Κεραμεικός, Τηλ. 210 3612046  Γενική είσοδος για τις προβολές μιας ημέρας 7 ευρώ, για φοιτητές 4 ευρώ.

 Ελληνοαμερικανική Ένωση

"Ερωτικά γράμματα" του Α. R. Gurney

H Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει στις 1/3 στο θέατρό της το θεατρικό έργο του Α. R. Gurney "Ερωτικά γράμματα" (Love Letters)
Τα "Ερωτικά γράμματα" του Α. R. Gurney παίζονται με μεγάλη επιτυχία σ' όλο τον κόσμο. Πρόκειται για το χρονικό της σχέσης ενός άνδρα και μιας γυναίκας, αποκλειστικά μέσω της μακροχρόνιας αλληλογραφίας τους.
Στο έργο αυτό το κοινό παρακολουθεί μέσω της αλληλογραφίας που διατηρούσαν από την παιδική τους ηλικία την ιστορία δυο ανθρώπων, του σοβαρού και προσηλωμένου στο καθήκον δικηγόρου, ΄Αντυ Λαντ και της γεμάτης ζωή αλλά άστατης καλλιτέχνιδας, Μελίσσα Γκάρντνερ. Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της ομαδικής έκθεσης εικαστικών "Εν-γραφή". 
Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, στις 1/3/2010, ώρα 20:30

 


Πρεσβεία Ιταλίας

Έκθεση του Leonardo Cremonini

Στις 23 Φεβρουαρίου και ώρα 20.00, παρουσία της Υπουργού Παιδείας κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου και του Πρέσβυ της Ιταλίας Gianpaolo Scarante, θα εγκαινιαστεί η έκθεση "Leonardo CREMONINI Ζωγραφική 1965-2005" που αποτελείται από πενήντα ελαιογραφίες οι οποίες θα εκτεθούν στον νέο εκθεσιακό χώρο του Πολυχώρου Πολιτισμού "Αθηναΐς" που ανοίγει ειδικά για την έκθεση. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο κύριος Τάκης Μαυρωτάς, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του "Αθηναΐς".

 


 

Πρεσβεία Ουκρανίας

Αποκαλυπτήρια Προτομής

Ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Β. Τσύμπουχ και Δήμαρχος Ζωγράφου Γ. Καζάκος έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν
στα αποκαλυπτήρια της προτομής του μεγάλου ποιητή της Ουκρανίας,Τάρας Σεβτσένκο, που θα λάβει χώρα στο πάρκο Αθανάτων της περιοχής Γουδή (Γ. Παπανδρέου & Μεγάλου Αλεξάνδρου) του Δήμου Ζωγράφου στις 6/3/2010, ωρα 12:00 μ.μ.

  

Το Ινστιτούτο Γκαίτε, διοργανώνει Πειραματική Ποίηση
και Σύγχρονη Μουσική με τους EXVOCO
.

 

 


 

 Το BACARO Jazz Bar παρουσιάζει τον Antenor Bogea στο piano, vocals & Jean-Philippe Crespin - guitar. 20/11/09.

 

 

 Το Κεντρικό Ισραηλικό Συμβούλιο της Ελλάδος και η Ισραηλική Κοινότητα Αθηνών πραγματοποιούν την εορτή του "Χανουκά 2009" στο Παλαιό Ψυχικό, όπου θα ανάβεται καθημερινά η Χανουκία. Κατά τη διάρκεια της εορτής θα γίνουν προσευχές Χανουκά από Ραββίνους της Αθήνας.
 Το Ινστιτούτο Γκαίτε, διοργανώνει την τρίτη ετήσια διάλεξη
προς τιμήν του Νίκου Πουλαντζά με ομιλήτρια την Judith Butler και θέμα: "Επιτελεστική πολιτική και κριτική της κρατικής βίας" 16/12 2009, 19:00 στο Goethe-Institut Athen.

 
H Νορβηγική Πρεσβεία και το Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθηνών έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν σε μία χριστουγεννιάτικη συναυλία, 11/12 και ώρα 20.30 στην Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία (Αμαλίας 50).


 


Ινστιτούτο Goethe

O ράπερ ποιητής  Βas Βottcher παρουσιάζει

Ο ράπερ ποιητής Βas Βottcher γυρίζει εδώ και χρόνια τον κόσμο, ταξιδεύοντας τις ρίμες του. Το όνομά του εμφανίζεται στους πιο ζωντανούς χώρους της καλλιτεχνικής σκηνής όπως και της σκηνής του poetry slam.Στο χώρο της σύγχρονης γερμανόφωνης λυρικής ποίησης το όνομα του Bas Bottcher είναι ταυτόσημο με τη σκηνή των λογοτεχνικών συμβάντων και του poetry slam. Τα κείμενα του δημοσιεύονται τώρα πια σε σημαντικές ανθολογίες ενώ η εφ. Frankfurter Allgemeine Zeitung θεωρεί τον νεαρό ποιητή εφάμιλλο ενός Ernst Jandl ή ενός Joachim Ringelnatz. Στις 25/2/2010, 20:00,στην αίθουσα εκδηλώσεων του Goethe-Institut Athen,
Ομήρου 14-16, Τηλ. 210 36 61 000
 


 

The Danish Institute

The Danish Institute at Athens cordially invites you to a concert for flute and
piano with works by Andersen, Bentzon, Nielsen, Widor, Samaras Ria Georgiadis (Ionian University) flute & Sven Birch (Anton Bruckner University) piano Monday 8 February at 8 p.m. at the Danish Institute

 

 


 

To Iνιστούτο Θερβάντες παρουσιάζει στις 9/12 το βιβλίο της
Μαρίας Άντζελς Ανγκλάδα: Το βιολί του Άουσβιτς
.

 

 


 

Πρεσβεία της Νορβηγίας
Συναυλία-αφιέρωμα στον F. Chopin με τον Νορβηγό πιανίστα Christian Ihle Hadland

 

Η Πρεσβεία της Νορβηγίας σε συνεργασία με το Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθηνών, διοργανώνουν με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από τη γέννηση του F. Chopin, συναυλία - αφιέρωμα στον Chopin. Ο Νορβηγός πιανίστας Christian Ihle Hadland θα ερμηνεύσει έργα του F. Chopin και του R. Schumann. Στις 22/2/ 2010, Ώρα 20.30, Μουσείο Τέχνης και Λόγου, Β Θεοχαράκη, Βασ. Σοφίας 9.
 Γενικό Προξενείο ΗΠΑ

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης

Το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη σας προσκαλεί σε εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Ντέιβιντ Τιάνο με θέμα: "Κοινωνική και Γεωγραφική Κατανομή των Εβραίων της Θεσσαλονίκης λίγο πριν από τον εκτοπισμό. Προσπάθειες Διάσωσης"  Ομιλητής θα είναι η Δρ. Μαρία Καβάλα. Στις 8/2/2010, 19:00 μ.μ. στην αίθουσα Τιάνο του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ, Τσιμισκή 43Ινστιτούτο Γκαίτε - Κινηματογράφος

"Από  την πολυπολιτισμική  Ευρώπη με εύθυμη διάθεση"

Το Ινστιτούτο Γκαίτε προβάλλει 5 ταινίες μικρού  και 7 μεγάλου μήκους (όλες μυθοπλασίας)  από ευρωπαϊκές χώρες όλες οι ταινίες ρίχνουν μια γλυκόπικρη χιουμοριστική ματιά στη μετανάστευση, τη μοναξιά, τη διαφορετικότητα, στη σύγχυση, τα μπερδέματα, τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που φέρνει η συνάντηση διαφορετικών παραδόσεων και πολιτισμών: Ένας Σύριος στη Γερμανία χρειάζεται για την άδεια παραμονής του στη χώρα οπωσδήποτε Γερμανίδα νύφη. Ένας Ρώσος κι ένας Έλληνας στο Βερολίνο μιλούν για τον έρωτα.  Χώρος: Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16,  Έναρξη: 20:30 

 


 

Ινστιτούτο Θερβάντες

Διάλεξη για τον Σ. Νταλί

H Νίκη Λοϊζίδη θα δώσει μια διάλεξη με θέμα: "Ο Νταλί ως συνεργάτης του περιοδικού Minotaure". Η συνεργασία του Σαλβαδόρ Νταλί με το πολιτιστικό περιοδικό Minotaure, που ίδρυσε το 1933 στο Παρίσι ο Αλμπέρ Σκιρά, ξεκινά από το πρώτο κι όλας τεύχος, στο οποίο ο ζωγράφος δημοσιεύει μια μελέτη του για τη σχέση μεταξύ της καλλιτεχνικής δημιουργίας και της παρανοϊκής εμπειρίας. Μητροπόλεως 23, τηλ. 210.3634117

 

 


 


Eλληνο-Αμερικάνικη Ένωση

Στα όρια των αρχαιολογικών χώρων


Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Ελευσίνας διοργανώνει έκθεση της φωτογράφου Μέλιννας Καμινάρη με τίτλο "Στα όρια των αρχαιολογικών χώρων". Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες και συνεντεύξεις ατόμων που η φωτογράφος συνάντησε στη διάρκεια της έρευνάς της στις περιοχές που καθορίζουν τα όρια μεταξύ των αρχαιολογικών χώρων και των σύγχρονων πόλεων της Αθήνας και της Ελευσίνας. Διάρκεια έκθεσης 8 Ιανουαρίου - 7 Φεβρουαρίου 2010. Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας "Λεωνίδας Κανελλόπουλος"
 


 

Πρεσβεία της Σουηδίας

Υπερβόρειες διαθλάσεις της  Ευρωπαϊκής Αρχιτεκτονικής
 

Η Πρεσβεία της Σουηδίας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, η Διοικητική Επιτροπή του Μουσείου Μπενάκη και το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών, σας προσκαλούν στη διάλεξη του Gert Wingardh την Τετάρτη 10/2 και ώρα 19.30 στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς. Η διάλεξη πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της περιόδου 2009 - 2010. Είσοδος ελεύθερη.

 


 

Thisisnotagallery

ΜΙΚΡΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΧΑΡΤΙ

Μία έκθεση που αναδεικνύει τη μαγεία του χαρτιού και τη μαγεία του μικρού. Το χαρτί από μόνο του δίνει ματιέρα και ύφος, προκαλεί ένα όμορφο παιχνίδι χρωμάτων και υλικών. το χαρτί έχει μία μεγάλη ιστορία στον κόσμο της τέχνης, για την αποτύπωση μαγικών κειμένων και σχημάτων, που από μόνο του εμπεριέχει τέχνη για να φτιαχτεί. Διάρκεια έκθεσης έως 13/02/2010, Thisisnotagallery, Σωκράτους 11.


 

Πρεσβεία της Σουηδίας

 

Η Πρεσβεία της Σουηδίας διοργανώνει στις 9/12 ημερίδα με θέμα: "Αιολική ενέργεια:
Διεθνείς πρακτικές από κορυφαίες Σουηδικές εταιρείες"

 

 


 

Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα

 

To "Σπίτι της Κύπρου" οργανώνει συζήτηση: "Κύπρος: Γεωπολιτικές εξελίξεις στον 21ο αιώνα"
στην Κυπριακή Εστία. 23/10/09.

 

 


 

Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου από 29/1 έως 1/2

Διοργανώνεται από το ΕΚΕΒΙ

Ανοίγει τις πύλες της για μικρούς και μεγάλους η 3η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, από τις 29/1 έως 1/2 στο Μαρούσι, στις αίθουσες της Helexpo. Θέατρο και μουσική, αφηγήσεις παραμυθιών, εργαστήρια με εικονογράφους, συναντήσεις με τους Έλληνες συγγραφείς, αλλά και Γάλλους συγγραφείς, μιας και η τιμώμενη χώρα της έκθεσης είναι φέτος η Γαλλία. Η έκθεση διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) και το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

 


 

Ελληνο-Αμερικάνικο Επιμελητήριο

∆ιανοητική Ιδιοκτησία, ∆ικαιώματα, Προστασία & Νομικό Πλαίσιο

Συνέδριο με τίτλο "∆ιανοητική Ιδιοκτησία, ∆ικαιώματα, Προστασία & Νομικό Πλαίσιο" διοργανώνεται από το Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετανία" την Τρίτη 26/1/2010, ώρα 16.00 - 21.00.  Είσοδος με πρόσκληση.

 


 

Eλληνο-Βουλγαρικό Επιμελητήριο

Ετήσια Εκδήλωση 2010

Στις 20/1 θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο "Ηλέκτρα Παλλάς" η Ετήσια Δεξίωση του Ελληνο-βουλγαρικού Επιμελητηρίου. Κατά τη διάρκεια της Δεξίωσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Π. Κουτσίκος θα αναφερθεί στις δυνατότητες ανάπτυξης των Ελληνο-βουλγαρικών επιχειρηματικών κι επενδυτικών σχέσεων.

 


 

Antenor's Bogea CD...INNAXOS

Sunday 24/01 in Naxos Island

The Presentation of Antenor's new CD, "INNAXOS" will take place at Naxos Island this Sunday. It will be presented by Dr J. Lyras and N. Venetsanou. INNAXOS is the passport for a journey: into the remote times of Ancient Greece, as we listen to the bells of a flock of sheep at the beginning of the song "Innaxos"; or for a visionary journey to the stars through unknown realms of experimental music.It is a homage to the island of Naxos.  Antenor's Bogea CD, includes a total of 17 songs recorded in Brazil, Greece, France and USA, with the participation of 40 musicians. Antenor Bogea is Ministro Conceleiro of Brazilian Embassy in Athens.

 


 

Thisisnotagallery presents

Ημέρα Κουκλοθέατρου,

Την Κυριακή 17/1/2010 το εργαστήρι Κουκλοθέατρου του Thisisnotagallery που σκοπό έχει να δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να εκφραστούν, να πειραματιστούν, να δημιουργήσουν και να παίξουν. παρουσιάζει την ημέρα κουκλοθέατρου. Μέσα από το κουκλοθέατρο τα παιδιά ανακαλύπτουν πως μπορούμε τα 'πάντα' να τα κάνουμε παιχνίδι. Εμψυχώνοντας χαρακτήρες δουλεύουμε την κίνηση το στήσιμο αλλά και την φωνή της κούκλας. Τα παιδιά κατασκευάζουν κούκλες και με τη χρήση του παραμυθιού "αλλάζουν" τον κόσμο. Βασική αρχή του εργαστηρίου είναι να παίξουμε δημιουργικά. Σωκράτους 11 στη Βαρβάκειο Αγορά, 7ος όροφος.

17/01/2010


 

 

Η Πρεσβεία της Βραζιλίας, διογρανώνει εβδομάδα βραζιλιάνικου κινηματογράφου από τις 10-16/12 στο νέο χώρο της ταινιοθήκης της Ελλλάδος.

 

 


Η Πρεσβεία της Ιταλίας διοργανώνει στις 14/12 Χριστουγεννιάτικο bazzar με είδη ένδυσης, αξεσουάρ, γαστρονομία κτλ. στο προαύλιο της Ιταλικής Σχολής (οδός Μητσάκη, Πατήσια).

 

 


 

Η Πρεσβεία της Αυστραλίας, διοργανώνει έκθεση με θέμα "ΥΔΑΤΙΝΑ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ" (Αυστραλιανές υποθαλάσσιες περιπέτειες). Στο Κέντρο ΓΑΙΑ στο Μουσείο Γουλανδρή. Διάρκεια έκθεσης 17/12/09 - 6/1/10.

 

 


 

"Βραζιλιάνικη Τέχνη"κθεση Ζωγραφικής, Φωτογραφίας & Καρτούν, με έργα των σύγχρονων Βραζιλιάνων Εικαστικών καλλιτεχνών: Rettamozo, Paris Bogea, Julio Covello, Pryscila Vieira και Trinny Ferrazzy.Θα διαρκέσει μεχρι τις 31/12.

 


 

H Filippidi Productions, παρουσιαζεί εικαστικούς  καλλιτέχνες από την Βραζιλία και Αθήνα στην έκθεση "Art Exhibition"! την Τεταρτή 30/12 στις 21:30 στον Πολιχώρο Pandou, τηλ: 210-3314601/2


 

 

 

 

 

diplomatic.gr         web design & development YADES PUBLICATIONS by designer Antonis Vikelis