HOME - ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


 

Στην Αθηναϊκή Λέσχη, με αφορμή τη Ημέρα της Ευρώπης.

 

Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Σερβίας, Dragan Zupanjevac, στην εκδήλωση της "Ευρωπαϊκής Ένωσης των Φίλων του R. SCHUMAN"
 

 

 

Ένα θερμό, πολυάριθμο ακροατήριο παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον το λόγο του Πρέσβη της Σερβίας κ. Dragan ZUPANJEVAC στην επίσημη εκδήλωση, που οργάνωσε τις 14.5.2011, στην Αθηναϊκή Λέσχη, η "Ευρωπαϊκή Ένωσης των Φίλων του R.SCHUMAN", επ΄ ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης.
"Καίτοι οι καιροί είναι δύσκολοι - ανέφερε ο Πρόεδρος αυτής, Δρ. Ανδρέας ΘΑΝΑΣΟΎΛΙΑΣ - και ειδικά στη Χώρα μας, η στιγμή δεν είναι για εορτασμούς, η σημασία όμως της ημέρας δεν μειώνεται.  Πιστεύουμε ότι το να θυμηθούμε έστω και απλά την επέτειο αυτή είναι ευκαιρία για περισυλλογή και εμψύχωση".
Ο εκλεκτός προσκεκλημένος της Ένωσης παρουσίασε τη σημασία που έχει για τη Χώρα του και για τα Κράτη των Δυτικών Βαλκανίων γενικά, η προσχώρηση στην Ε.Ε. καθώς και την ευθύνη της χώρας του για τη αναγκαία προετοιμασία της ενόψει της προενταξιακής περιόδους - μια προσπάθεια που έχει την απόλυτη στήριξη της Ελλάδος.  Ως γνωστόν, οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, Ελλάδας και Σερβίας, είναι άριστες και πολλά είναι τα κοινά στοιχεία από το παρελθόν μέχρι σήμερα.  Ο Πρέσβης της Σερβίας  κ.  ZUPANJEVAC δραστηριοποιείται ενεργά για να ανοίξει νέες προοπτικές συνεργασίας με την Χώρα μας, σε διάφορους τομείς, με ιδιαίτερη έμφαση στο τουρισμό.
Παρόντες στη πολύ πετυχημένη βραδιά ήταν περί του εκατό πενήντα μέλη και φίλοι της Ένωσης, μεταξύ τούτων εκπρόσωποι του πολιτικού και διπλωματικού κόσμου της Χώρας, των Επιμελητηρίων, των παραγωγικών τάξεων, καθώς και εκπρόσωποι γραμμάτων και τεχνών.   


Η "Ευρωπαϊκή Ένωση των Φίλων του R.SCHUMAN" είναι απολίτικη ΜΚΟ με ευρύ δίκτυο. Ιδρύθηκε το 1980, με σκοπό την στήριξη και προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας του R. SCHUMAN και των ιδρυτών του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Έχει να επιδείξει πλούσια δράση στην Αθήνα, στην επαρχία και στο εξωτερικό, κυρίως με συμμετοχές σε διεθνή fora και ημερίδες/εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαν κατά καιρούς προσωπικότητες (Έλληνες και ξένοι), όπως ο Πρόεδρος της Γαλλικής Γερουσίας κ. Alain Poher, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Egon Klepsch, ο Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβος της Αμερικής, οι οποίοι βραβεύθηκαν με το χρυσό μετάλλιο της Ενώσεως, καθώς και ανώτατα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Έδρα της Ένωσης: Βησσαρίωνος 10, 10672 ΑΘΗΝΑ, τηλ. 210-3610979.
Ο Δρ. Ανδρέας Θανασούλιας, ιδρυτής και πρόεδρος της "Ευρωπαϊκής Ένωσης των Φίλων του R.SCHUMAN", είναι γνωστή προσωπικότητα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Δικηγόρος-οικονομολόγος, υπήρξε ο πρώτος Έλληνας στη Ευρωπαϊκή Επιτροπή προ της ένταξης της Ελλάδος. Διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος, Μόνιμος Εκπρόσωπος των ΕΒΕE στην Ε.Κ./Ε.Ε. στις Βρυξέλλες επί είκοσι χρόνια, Αντιδήμαρχος Αιγίου και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων του Κορινθιακού Κόλπου - SPOAK. Έχει τιμηθεί στη Γαλλία με το "Χρυσό Μετάλλιο Robert Schuman" tου έτους 1988. Ασχολείται ειδικά με τη προώθηση της τοπική ανάπτυξης και των διεθνών επιχειρηματικών σχέσεων.
 

 

- Από την Αρχαία στη Μοντέρνα Πλαστική Χειρουργική

- Παρουσίαση Ελληνο-Ινδικού Επιμελητηρίου

- Indonesian Food Festival

- Εκδήλωση της "Ευρωπαϊκής Ένωσης των Φίλων του R. SCHUMAN"

- Η Πρόεδρος της Βραζιλίας, Dilma Rousseff στην Αθήνα

- Βράβευση Παγκοσμίου Προξενικού Σώματος
-
Επίλογος 2010, Μουσείο Μπενάκη

- Εκδήλωση Ελληνο-Αμερικάνικου Επιμελητηρίου στις 8/7
- 7η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

- Tο Διεθνές Βραβείο Ειρήνης GUSI PEACE PRIZE 2009
- Διεθνές Συνέδριο 5 - 8 Νοεμβρίου
- 11ο Πολυεθνικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ
- Ινστιτούτο Γκαίτε: Δούναβης, μεθόριος γη
- Ημερίδα με θέμα "Η δημόσια εικόνα της Γερμανίας"
- Συνέδριο Ελληνοαμερικανικού  Εμπορικού Επιμελητηρίου 30 Νοεμβρίου & 1 Δεκεμβρίου 2009
- 13 & 14 Νοεμβρίου '09 στο Bacaro: Eduardo Santhana


 


 


 

 

 

diplomatic.gr         web design & development YADES PUBLICATIONS by designer Antonis Vikelis