HOME - ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


O Δρ Λύρας προτάθηκε για την Προεδρία του Ιδρύματος Gusi 2011-2013

 

Tο Διεθνές Βραβείο Ειρήνης GUSI PEACE PRIZE 2009

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας των Φιλιππίνων Gloria Macapagal Arroyo βραβεύει τον Δρ. Ιωάννη Λύρα Η Πρόεδρος του Συλλόγου Στοργή, κ.Μπακατσέλου, παραλαμβάνει το βραβείο από το Προεδρείο του Gusi Peace prize International (δεύτερη από δεξιά η Πρέσβυς της Ελλάδος στις Φιλιππίνες,κ.Στεφανίδου)

 

Με το Βραβείο Ειρήνης Gusi από την Προεδρία της Δημοκρατίας των Φιλιππίνων, τιμήθηκε φέτος η Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Καρκινοπαθών παιδιών "Στοργή" Τίμη Μπακατσέλου για το ανεκτίμητο φιλανθρωπικό της έργο και την πολύτιμη κοινωνική της προσφορά. Το ανθρωπιστικό έργο της κ. Μπακατσέλου είναι πολύπλευρο αφού δραστηριοποιείται παράλληλα σε πολλά φιλανθρωπικά και πολιτιστικά σωματεία όπως ο "Σύλλογος Φίλων Σχολής Τυφλών", το "Ασυλο του Παιδιού", η "Διαβαλκανική Συνεργασία Γυναικών", ο "Σύλλογος Φίλων Μουσικής", η "Φιλοζωική Εταιρεία", η "ΕΛΕΠΑΠ". Η ίδια έχει λάβει πολυάριθμες τιμητικές διακρίσεις για το ανεκτίμητο κοινωνικό της έργο όπως το Χρυσό μετάλλιο των Ροταριανών Ομίλων Θεσσαλονίκης, το Αργυρό μετάλλιο της πόλης της Θεσσαλονίκης, το Χρυσό σταυρό από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό κ.α.

Επίσης έχει βραβευθεί ως Πρόεδρος του Συλλόγου "ΣΤΟΡΓΗ" από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο Ηθικής Τάξης.H ka Μπακατσέλου είναι επίτιμος πρόξενος της Βραζιλίας στη Θεσσαλονίκη και προτάθηκε για το βραβείο από τον Επίτιμο πρόξενο της Βραζιλίας στον Πειραιά, Δρ. Ιωάννη Λύρα ο οποίος είναι Εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Διεθνούς Βραβείου Gusi. . Εξάλλου, το 2006 η Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Gloria Macapagal Arroyo του απένειμε το πολύ σημαντικό αυτό Διεθνές Βραβείο ( Gusi Peace Prize for Medicine-plastic surgery and Humanitarism) για την φιλανθρωπική του δράση, τον ανθρωπισμό και την σημαντική του προσφορά στην Ιατρική αλλά και την επαγγελματική του επιτυχία.

Ο Δρ Λύρας έχει ήδη προταθεί για την Προεδρία του Ιδρύματος Gusi 2011-2013. Ο Δρ Ιωάννης Λύρας, Διευθυντής της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών & Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Πλαστικής Xειρουργικής EAPS-ACEIP. Ο Δρ Λύρας έχει σημαντικό επιστημονικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο. Πρόσφατα παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία, το πρώτο συγγραφικό έργο του, με τίτλο "Το μυστικό της βραζιλιάνικης ομορφιάς". το 1992, είχε τιμηθει και με το πολύ σημαντικό επιστημονικό κρατικό βραβείο "Victor Spina" της Βραζιλιανής Εταιρίας Πλαστικής Χειρουργικής.
Μεταξύ των 19 βραβευθέντων πριν λίγες μέρες στη Μανίλα, ήταν ο Αμερικανός Bob Filner, μέλος του Κογκρέσου, ο οποίος τιμήθηκε για την προσφορά του στο χώρο του Δικαίου και της Νομοθεσίας, ο Ιταλός υπουργός ορεινού τουρισμού Massimo Romagnoli για την οικονομία, η δικαστής Natividad Mercedes Meza από την Παραγουάη για την παρουσία και την προσφορά της στον τομέα της Δικαιοσύνης, ο Ρουμάνος μαέστρος της Ευρωπαϊκής συμφωνικής ορχήστρας Emil-Silviu Ciobota, ο Κύπριος πρόεδρος του αντικαρκινικού συνδέσμου Πάμπος Λάμπρου και n φιλάνθρωπος Ka Alice Chiu για την κοινωνική προσφορά , o Pώσος ζωγράφος Alexey Steele, για τις εικαστικές τέχνες, η Φιλιππινέζα τραγουδίστρια όπερας Lea Salonga για τις Ερμηνευτικές Τέχνες , η πριγκίπισσα Raja Datin Fuziah για την
πολιτιστική παράδοση κ.α.

 

Ο Δρ. Ιωάννης Λύρας ανάμεσα στη δικαστή Natividad Mercedes
Meza και την Τίμη ΜπακατσέλουΤι είναι τα διεθνή βραβεία Gusi
Με τα βραβεία αυτά τιμώνται κάθε Νοέμβριο άνθρωποι που έχουν ξεχωρίσει για την προσφορά τους στην επιστήμη, την ιατρική, την τέχνη, την οικονομία, τον ανθρωπισμό. Οι βραβευθέντες επιλέγονται από μια διεθνή επιτροπή με βάση κυρίως τη φιλανθρωπική τους δράση αλλά και τη διάκρισή τους στον κοινωνικό στίβο. Ολοι ανεξαίρετως είναι άνθρωποι που έχουν συμβάλλει με τη δράση τους στην προαγωγή της ειρήνης και της αξιοπρέπειας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το διεθνές βραβείο του Ιδρύματος Gusi θεωρείται στην Ασία ό,τι το βραβείο Νόμπελ για την Ευρώπη. Η τελετή απονομής πραγματοποιείται ενώπιον χιλιάδων προσκεκλημένων, οι οποίοι προέρχονται από τους σημαντικότερους τομείς της πολιτικής, κοινωνικής και στρατιωτικής ζωής των Φιλιππίνων και των γειτονικών χωρών, παρουσία διπλωματών από τις τιμώμενες χώρες και από χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας οι οποίοι συμμετέχουν και στη διαδικασία βράβευσης.

 

- Από την Αρχαία στη Μοντέρνα Πλαστική Χειρουργική

- Παρουσίαση Ελληνο-Ινδικού Επιμελητηρίου

- Indonesian Food Festival

- Εκδήλωση της "Ευρωπαϊκής Ένωσης των Φίλων του R. SCHUMAN"

- Η Πρόεδρος της Βραζιλίας, Dilma Rousseff στην Αθήνα

- Βράβευση Παγκοσμίου Προξενικού Σώματος
-
Επίλογος 2010, Μουσείο Μπενάκη

- Εκδήλωση Ελληνο-Αμερικάνικου Επιμελητηρίου στις 8/7
- 7η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

- Tο Διεθνές Βραβείο Ειρήνης GUSI PEACE PRIZE 2009
- Διεθνές Συνέδριο 5 - 8 Νοεμβρίου
- 11ο Πολυεθνικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ
- Ινστιτούτο Γκαίτε: Δούναβης, μεθόριος γη
- Ημερίδα με θέμα "Η δημόσια εικόνα της Γερμανίας"
- Συνέδριο Ελληνοαμερικανικού  Εμπορικού Επιμελητηρίου 30 Νοεμβρίου & 1 Δεκεμβρίου 2009
- 13 & 14 Νοεμβρίου '09 στο Bacaro: Eduardo Santhana


 

  

 

 

 

 

diplomatic.gr         web design & development YADES PUBLICATIONS by designer Antonis Vikelis