HOME - ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 
Άρθρα

Συνεντεύξεις

Εκδηλώσεις

Διπλωματία

Άμυνα

 

 

EVENTS
_______________________________________________________________________________

Παρουσίαση βιβλίου του Δρ. Ιωάννη Λύρα στη Λευκωσία στις 18/10/2012

 

"Το μυστικό της βραζιλιάνικης ομορφιάς"

 

Με πολύ μεγάλη επιτυχία στην κατάμεστη μοντέρνα αίθουσα του πολυχώρου "The Shoe Factory" που βρίσκεται στην παλιά Λευκωσία, στα πλαίσια του φεστιβάλ "Οκτώβριος πολιτιστικός μήνας της Βραζιλίας" πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18/10/2012 η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του επιτίμου προξένου της Βραζιλίας στην Ελλάδα, πλαστικού χειρουργού Δρ. Ιωάννη Λύρα με τίτλο "Το μυστικό της βραζιλιάνικης ομορφιάς" στο οποίο περιγράφονται όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν τους Βραζιλιάνους και τις Βραζιλιάνες να θεωρούνται από τους πιο όμορφους ανθρώπους στον πλανήτη.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και με την οργάνωση της Πρεσβείας της Βραζιλίας στην Κύπρο σε συνεργασία με το επίτιμο προξενείο της Βραζιλίας στην Λευκωσία, το ίδρυμα τεχνών Pharos Arts Foundation και με την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Πλαστικής Χειρουργικής Pitanguy (EAPS-ACEIP).
Όλοι παρακολουθήσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις του πρεσβευτή της Βραζιλίας στην Κύπρο Κου Dante Coelho de Lima, του πρεσβευτή της Ελλάδος στην Κύπρο Κου Βασίλη Παπαϊωάννου, του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αμμοχώστου και προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Κου Βάσου Οικονόμου και του προέδρου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, δικηγόρου Κου Αλέκου Ορουντιώτη.
Αναφορά έγινε στις απόψεις δυο σημαντικών προσωπικοτήτων του διεθνούς επιστημονικού χώρου, του βραζιλιάνου πλαστικού χειρουργού Ivo Pitanguy από το Ρίο ντε Τζανέϊρο της Βραζιλίας και του Ιταλού ιστορικού και αρχαιολόγου Valerio Massimo Manfredi από το Μιλάνο της Ιταλίας, που έχουν γράψει κεφάλαια μέσα στο βιβλίο.
Ακολούθως ο συγγραφέας ανέλυσε ορισμένα κεφάλαια του βιβλίου στα οποία περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο οι Βραζιλιάνοι παραμένουν όμορφοι και πάντα δραστήριοι. Μίλησε για την ευεργετική ανάμιξη των διαφόρων εθνοτικών προελεύσεων τους, τα μοντέρνα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στην αντιγήρανση με βάση το DNA , την σημαντική τροπική διατροφή και τη συνεχή άσκηση, καθώς και την αισθητική πλαστική χειρουργική η οποία αποτελεί συνήθη επιλογή αφού αριθμεί περί τις 500.000 αισθητικές επεμβάσεις κάθε χρόνο στην σημαντική αυτή μεγάλη χώρα. Μίλησε όμως με ιστορικές αναφορές και για την φιλοσοφική και ψυχολογική παράμετρο της διατήρησης η της απώλειας της ομορφιάς.
Η εξαιρετική συντονίστρια της εκδήλωσης γνωστή δημοσιογράφος - παρουσιάστρια Κα Βίβιαν Κανάρη έκλεισε τη βραδιά αναγιγνώσκοντας ένα κομμάτι από το άρθρο της αείμνηστης Ελλαδίτισσας δημοσιογράφου Μαλβίνας Κάραλη από το βιβλίο του Δρ Ι Λύρα καταλήγοντας "ό,τι δε φτιάχνει ο Θεός το φτιάχνει ο πλαστικός".
Την εκδήλωση παρακολούθησαν σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής ζωής του τόπου, άνθρωποι των Γραμμάτων και της Τέχνης, του επιχειρηματικού, δημοσιογραφικού και επιστημονικού κόσμου καθώς και του διπλωματικού και προξενικού σώματος των χωρών που αντιπροσωπεύονται στην Κύπρο. Διακρίναμε μεταξύ άλλων τους εξής: τον Βραζιλιάνο πληρεξούσιο Υπουργό κ. Αntenor Bogea, τον βουλευτή Λευκωσίας Κο Ανδρέα Πιτσιλίδη, τον βουλευτή Λάρνακας Κο Γεώργιο Τάσσου, τον Πρόεδρο του προξενικού σώματος Κύπρου Κο Κωστή Λευκαρίτη, τον εκπρόσωπο από το Υπουργείο Εξωτερικών Κο Ανδρέα Ονησιφόρου, την Πρέσβειρα της Αραβικής δημοκρατίας της Αιγύπτου Κα Menha Bankhoum, , την Κα Mollie-Ann Jackson Alleyne από τον ΟΗΕ Κύπρου (UNFICYP), τον επίτιμο πρόξενο της Σλοβενίας Ko Εύρο Αλεξάνδρου, την διευθύντρια του Γραφείο Τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Κύπρο Κα Κατερίνα Λάμπρου, τους επιχειρηματίες Κο Γιάννο Αθιενίτη και Κο Γεώργιο Τσακιστό και Μιχάλη Ιωαννίδη, την σύζυγο του Διοικητή της ΕΛ.ΔΥ.Κ Κα Δέσποινα Κουρή ,την Κύπρια τραγουδίστρια, Κα Στέλλα Γεωργιάδου, τον Βραζιλιάνο τραγουδιστή Ko Cadu de Andrade, και τον Βραζιλιάνο πιανίστα Ko Farlley Derze, τον τ. Υποδιοικητή της Ελληνικής Τράπεζας, Κο Νίκο Χατζηνικολάου, τον Επίτιμο Πρόξενο της Βραζιλίας της Βραζιλίας στην Κύπρο Κο Garo Keheyan, πολλούς Κύπριους και Ελλαδίτες γιατρούς μεταξύ των οποίων και τον Ελλαδίτη Καθ Οφθαλμολογίας από το Πανεπιστήμιο Cornell της Νέας Υόρκης, Κο Ιωάννη Ασλανίδη, , αρκετούς δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων, τον Κο Γιάννη Σεϊτανίδη, την Κα Όλγα Τσαούση, την Κα Γιώτα Νικολαϊδου και πάρα πολλές όμορφες και καλοντυμένες κυρίες.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι έλαβαν ως δώρο από τον συγγραφέα από ένα αντίτυπο του βιβλίου ενώ τα έσοδα από την μέχρι τώρα πώληση του βιβλίου διατίθενται σε ιδρύματα για παιδιά με γενετικές ή επίκτητες αναπηρίες.
Ο Δρ. Ιωάννης Λύρας μετά την εκδήλωση υποδέχτηκε τους καλεσμένους του σε πολύ γνωστό μουσικό χώρο στο κέντρο της Λευκωσίας και μοιράστηκε μαζί τους μια όμορφη βραδιά.

______________________________________________

 

O Υπουργός Antenor Bogea και οι επίτιμοι πρόξενοι της Βραζιλίας Garo Keheyan και Δρ Ιωάννης Λύρας και οΤομμυ Καρδούλας Δρ Ιωάννης Λύρας, ο Πρέσβυς Dante Coelho de Lima, ο Κος Αλέκος Ορουντιώτης και η Δρ Παρή Ράπτη-Λύρα
 
O Farley Derze, Δρ Ιωάννης Λύρας, o Cadu de Andrade Δρ Ιωάννης, η Δρ Παρή Ράπτη-Λύρα, ιατρός ενδοκρινολόγος και ο Κος Κωστής Λευκαρίτης
 
Δρ Ιωάννης Λύρας, Πλαστικός Χειρουργός & Επίτιμος Πρόξενος της Βραζιλίας στην Ελλάδα και η Κα Βίβιαν Κανάρη, δημοσιογράφος - παρουσιάστρια της εκδήλωσης Δρ Βάσος Οικονόμου, Πρόεδρος Επιτροπής Δεοντολογίας Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, η σύζυγός του και Ο Δρ Ιωάννης Λύρας, πλαστικός χειρουργός & Επίτιμος Πρόξενος της Βραζιλίας στην Ελλάδα
 
Ο βουλευτής Λευκωσίας Ανδρέας Πιτσιλίδης, η Κούλα Παναγίδου, ο Ανδρέας Ονησιφόρου και Ο Ιωάννης Λύρας Ο Γιώργος Τζιαμπούρας και η Στέλλα Γεωργιάδου

 
Η εκδήλωση Το After Party

 

- "Το μυστικό της βραζιλιάνικης ομορφιάς" - Παρουσίαση βιβλίου Δρ. Ιωάννη Λύρα

- Embassy of Mexico: Mexico Tourist Presentation

- The Royal Couple of Bhutan, οne year after the Royal wedding.
-
Βράβευση Προξένου Α. Jankowski

- Εκδήλωση του Προξενείου του Ισημερινού "Τα Βουνά μας Ενώνουν"

- Εκδηλώσεις στο Ρώσικο Πολιτιστικό & Επιστημονικό Κέντρο

- Α' Φεστιβάλ Χορού στο Ρώσικο Πολιτιστικό & Επιστημονικό Κέντρο

- Φιλανθρωπική μουσική βραδιά στην Αυστριακή Πρεσβεία

- Eτήσια Δεξίωση προς τιμήν του Διπλωματικού Σώματος
- "Άρχοντος Δικαιοφύλακος" ο Νεκτάριος Πολυχρονίου Επιτ. Πρόξενος της Μπουτσουανας στην Αθήνα

- Παρουσίαση Ελληνο-Ινδικού Επιμελητηρίου

- Indonesian Food Festival

- 50 Χρόνια διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας Κορέας

- A Delightful Event of the Syrian Embassy

- Επίσκεψη Μ. Linhart στην Ευρυτανία

- Embassy of France: New Year's Celebration 2011

- Embassy of Austria: New Year's Celebration 2011

- Egypt Armed Forces Day

- Austria: Jazz Night

- Revelation of the Statue of the Precursor Francisco de Miranda